Şimdi Ara

Ev için Media Server Kurulumu Rehberi / Fiber Modem Kurulum Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
10
Favori
20.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: grezimonk

+
    fiber optik kullanıcı adı ve şifresi superonline internet sitesinde online işlemden alabilirsiniz... kullanıcı nosu ve şifresi sözleşmede yazıyor + cep telefonuna mesajlada yolluyorlar...
    VoIP desteği olsa o routerdan almayı düşünürdüm...

Sms olayi artik yok demislerdi bana musteri hizmetleri ama dediginiz diger yollarla ulasiliyorsa sifre ve kullanici ismine ne guzel :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

+
    fiber optik kullanıcı adı ve şifresi superonline internet sitesinde online işlemden alabilirsiniz... kullanıcı nosu ve şifresi sözleşmede yazıyor + cep telefonuna mesajlada yolluyorlar...

Sms olayi artik yok demislerdi bana musteri hizmetleri ama dediginiz diger yollarla ulasiliyorsa sifre ve kullanici ismine ne guzel :)

online işlem merkezinden aboneliklerden fiber hizmet şifresi diye kısım var oradan e-posta ile yollatabilirsin... sms için bir bilgim yok... ama hala seçenek olarak gösteriyor... ki oda TURKCELL aboneleri için olabilir...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

+

online işlem merkezinden aboneliklerden fiber hizmet şifresi diye kısım var oradan e-posta ile yollatabilirsin... sms için bir bilgim yok... ama hala seçenek olarak gösteriyor... ki oda TURKCELL aboneleri için olabilir...

bu arada AI cloud süper kullanışlı, tecrübemi aşağıdaki videoda paylaştım. şuan webstrorage hesabımla da senkronladım artık tüm dosyalarıma heryerden ulaşabiliyorum

Heyyoutube
    ASUS AI Cloud Testim - RT-N56U
    http://www.youtube.com/watch?v=4RLfVqIGWgk

• ucuza yukarıdaki özellikleri almak isteyene asus un rt-n14u modeli de gelmiş, fiyatı da çok iyi duruyor, tabi tek band 300mbit olarak biraz kısmışlar hızı

http://market.cizgi.com.tr/product/network/asus-rt-n14u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 1 Haziran 2013; 8:09:19 >
  • hey kullanıcısına yanıt
    SIFRE FIBER (8 haneli MÜŞTERİ NO, faturada yazan)
    0532 752 2000 'ye sms at, şifre anında geliyor. Benim cep turkcell, bir alakası var mı bilmiyorum.

Bende de N66U var, fiber bağlantımda ek olarak statik IP var. bir türlü yapamadım, wan portuna kablo takılı değil diyor (ki takılı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventalpsal

SIFRE FIBER (8 haneli MÜŞTERİ NO, faturada yazan)
    0532 752 2000 'ye sms at, şifre anında geliyor. Benim cep turkcell, bir alakası var mı bilmiyorum.

Bende de N66U var, fiber bağlantımda ek olarak statik IP var. bir türlü yapamadım, wan portuna kablo takılı değil diyor (ki takılı)

@fiber seklinde giritor musunuz? sifre hatasi almiyorsunuz degil mi?eternet kablosunu heralde kontrol etmisinisdir?

• hey kullanıcısına yanıt
    @fiber şeklinde giriyorum, şifre hatası almıyorum. Apartmanın merkez switchinden gelen ethernet kablosunun ucu normalde pirelli'ye bağlı oradan çıkartıp asus'u wan girişine takıyorum. (pirelli - asus arasında bağlantı kurmuyorum, pirelliyi devre dışı bırakıp asus'u kullanmaya çalışıyorum) Ben de statik ip tanımlı, asus qis'de yani hızlı ayar sihirbazında bağlantı tipini kendisi bulamıyor, benim seçmem gerekiyor, pppoe 'yi de seçtim, statik IP'yi de seçtim hiç birinde olmadı. Bir çok detay ayar var, onlar ne olacak bilmiyorum.
  • quote:

@fiber şeklinde giriyorum, şifre hatası almıyorum. Apartmanın merkez switchinden gelen ethernet kablosunun ucu normalde pirelli'ye bağlı oradan çıkartıp asus'u wan girişine takıyorum. (pirelli - asus arasında bağlantı kurmuyorum, pirelliyi devre dışı bırakıp asus'u kullanmaya çalışıyorum) Ben de statik ip tanımlı, asus qis'de yani hızlı ayar sihirbazında bağlantı tipini kendisi bulamıyor, benim seçmem gerekiyor, pppoe 'yi de seçtim, statik IP'yi de seçtim hiç birinde olmadı. Bir çok detay ayar var, onlar ne olacak bilmiyorum.

dinanik ip dene statik ve dinamik ip yerel ağda farklı oluyor... tek cevabım bu...
  • Sorun firmware'denmiş. Teknoseyir 'deki incelemeye yazdığım yorumu basayım direkt:

Bilgi olsun diye yazıyorum, Superonline'ın fiber bağlantısını (eve gelen ethernet kablosunu) direkt bu veya bunun gibi bir router'a takıp kullanabilirsiniz. Superonline'da kesinlikle yapamazsınız, çalışmaz deniyor ama yapılıyor. Ben ilk başta uğraştım, yapamadım, firmware güncellemesi yaptıktan sonra çok kolay bir şekilde oldu.

http://205.196.122.199/waxitu36skfg/kvbv9quqky70yfk/RT-N66U_3.0.0.4_270.24.zip 'dan 3.0.0.4_270.24 versiyonlu (Levent hocam sağol) firmware'i indirdim.

Router'ı firmware alma moduna sokmak için modemi kapatıp reset butona basılı tutarak açıyorsunuz, güç ışığı yanıp sönüyor. Asus Utility paketinden Firmware Restoration uygulamasını kurup çalıştırıyorsunuz, zip içinden çıkan dosyayı seçip upload'a basıyorsunuz. Firmware güncellemesinin ethernet bağlantısı üzerinden yapılması tavsiye ediliyor. Güncelleme komple bittikten sonra (güncelleme 2 aşama, yani iki kez %100'e kadar gidiyor) NVRAM'i silmek gerekebiliyor, ben de çok problem oldu, bu işlemi yapmadığım için. Router'ı kapatıp, bu sefer WPS butonuna basılı tutarak açıyoruz, ve (denilene göre) en az 30 saniye wps düğmesini bırakmıyoruz. (Bu arada güç ışığı hızlı bir şekilde yanıp sönüyor) 30 saniyeden sonra wps'i bırakıyoruz. Router'ın açılışı esnasında yanıp sönen 4 led var (LAN ledler galiba) onlar yanacak, sönecek, bir süre sonra bir daha yanıp sönecek (çünkü router kendini tekrar restart ediyor) daha sonra işlem bitmiş oluyor.

Burada ben bir şey daha yaptım, ama gerçekten bir işe yaradı mı bilmiyorum: Herşey bittikten sonra router'dan adaptör kablosunu çekin, (adaptörü prizden çekin demiyorum çünkü adaptörde uzun süre bir miktar güç kalıyor) ve router'ın güç düğmesini açın, bu durumda router'da bir yerlerde kalmış son elektirik de harcanıyor (çünkü ledlerin bir an yandığını görüyorsunuz) Bunun şöyle bir anlamı olabilir, router'daki ram'in sıfırlandığını garantilemiş oluyoruz...

Bundan sonra router'ın wan portuna superonline'dan gelen ethernet kablosunu takıp web arayüzünden ayarlara girince (QIS) router bunu otomatikman PPPOE bağlantısı olarak algılıyor, kullanıcı adı (1XXXXXXX@fiber) ve şifre (bende 6 haneli sayı) girince işlem tamamlanıyor ve artık fiber baplantıyı asus routerla kullanıyorsunuz...

Şifrenizi unuttuysanız sevgili ve saygıdeğer superonline çağrı merkezi çalışanları bu şifreyi size veremeyeceklerini söylüyorlar. Ancak çözüm kolay, SIFRE FIBER (8 haneli MÜŞTERİ NO) yazıp 532 752 2000 'e sms atarsanız şifreniz size gönderiliyor.

• quote:

Sorun firmware'denmiş. Teknoseyir 'deki incelemeye yazdığım yorumu basayım direkt:

Bilgi olsun diye yazıyorum, Superonline'ın fiber bağlantısını (eve gelen ethernet kablosunu) direkt bu veya bunun gibi bir router'a takıp kullanabilirsiniz. Superonline'da kesinlikle yapamazsınız, çalışmaz deniyor ama yapılıyor. Ben ilk başta uğraştım, yapamadım, firmware güncellemesi yaptıktan sonra çok kolay bir şekilde oldu.

http://205.196.122.199/waxitu36skfg/kvbv9quqky70yfk/RT-N66U_3.0.0.4_270.24.zip 'dan 3.0.0.4_270.24 versiyonlu (Levent hocam sağol) firmware'i indirdim.

Router'ı firmware alma moduna sokmak için modemi kapatıp reset butona basılı tutarak açıyorsunuz, güç ışığı yanıp sönüyor. Asus Utility paketinden Firmware Restoration uygulamasını kurup çalıştırıyorsunuz, zip içinden çıkan dosyayı seçip upload'a basıyorsunuz. Firmware güncellemesinin ethernet bağlantısı üzerinden yapılması tavsiye ediliyor. Güncelleme komple bittikten sonra (güncelleme 2 aşama, yani iki kez %100'e kadar gidiyor) NVRAM'i silmek gerekebiliyor, ben de çok problem oldu, bu işlemi yapmadığım için. Router'ı kapatıp, bu sefer WPS butonuna basılı tutarak açıyoruz, ve (denilene göre) en az 30 saniye wps düğmesini bırakmıyoruz. (Bu arada güç ışığı hızlı bir şekilde yanıp sönüyor) 30 saniyeden sonra wps'i bırakıyoruz. Router'ın açılışı esnasında yanıp sönen 4 led var (LAN ledler galiba) onlar yanacak, sönecek, bir süre sonra bir daha yanıp sönecek (çünkü router kendini tekrar restart ediyor) daha sonra işlem bitmiş oluyor.

Burada ben bir şey daha yaptım, ama gerçekten bir işe yaradı mı bilmiyorum: Herşey bittikten sonra router'dan adaptör kablosunu çekin, (adaptörü prizden çekin demiyorum çünkü adaptörde uzun süre bir miktar güç kalıyor) ve router'ın güç düğmesini açın, bu durumda router'da bir yerlerde kalmış son elektirik de harcanıyor (çünkü ledlerin bir an yandığını görüyorsunuz) Bunun şöyle bir anlamı olabilir, router'daki ram'in sıfırlandığını garantilemiş oluyoruz...

Bundan sonra router'ın wan portuna superonline'dan gelen ethernet kablosunu takıp web arayüzünden ayarlara girince (QIS) router bunu otomatikman PPPOE bağlantısı olarak algılıyor, kullanıcı adı (1XXXXXXX@fiber) ve şifre (bende 6 haneli sayı) girince işlem tamamlanıyor ve artık fiber baplantıyı asus routerla kullanıyorsunuz...

Şifrenizi unuttuysanız sevgili ve saygıdeğer superonline çağrı merkezi çalışanları bu şifreyi size veremeyeceklerini söylüyorlar. Ancak çözüm kolay, SIFRE FIBER (8 haneli MÜŞTERİ NO) yazıp 532 752 2000 'e sms atarsanız şifreniz size gönderiliyor.

güzel bir cihaz ile fiberin keyfini çıkardığınıza sevindim. ayrıca internet sağlayıcınızın evinize ağınıza istediği zaman erişememesi de bence çok önemli

• ürünü yeni aldım anlattığınız gibi denedim kabloları taktim firmware i son hale getirdim ama olmuyor bağlantı kesildi yazıyor ana ekranda bi turlu modem ve asus arasındaki bağlantıyı kuramadım 50mbit fiber kullanıyorum fakat benim bulunduğum yerde direk eve geliyor yetkili ttnetin verdiği tilgindan başka modem kullanılamayacagini söylemişti bende bu router i aldım acaba buda mı olmayacak... acil yardım lutfen
  • Yardim lutfen.. Bu ftth dedikleri baglanti turu bendeki tilginin lan indan asus un wanina asustanda laptopa baglayinca asus interneti goruyor ama kablosuz olmuyor sari isik cikior alttaki baglanti icon undq

• muhtemelen sizin baglantiniz vdsl sanirim, dolayisiyla direk kullanamazsiniz. mevcilut modeminizdin lan nindan routerin wan'na baglayin hersey auto kurulum yapincabsikinti olnamali, kablosuz alamiyoraaniz kablosuzun acik oldugundan emin olun

• sorunu buldum ayarlarda alt bolumde acces point olarak ayarlama var meğer onu seçmediğim içinmiş butun sorun seçtim ve girdi.. yalnız bisey sorucam benim diğer tilgindaki bagltıyada girebiliyor oda acıkmı kalacak oyle ? eski wireless bağlantımda gözüküyor bitane de asustan verdiğim ayrı var :)
  • vdsl değil fiber alıyorum direk ben ama buranın sistemi cok garip o yüzden direk modem olarak kullanamıyorum hic bir modemi bu tilgin disinda oyle benimde bilmediğim garip bi sistem var
  • ben hala ayarlarını tam yapamadığımı düşünüyorum mesela media center olayını yapamadım download master error vererek açılıyor eaaccesviolation diye kırmızı error veriyor ama onun dışında mükemmel diyorum kesin tavsiye ederim ttnet fiber ile sorunsuz calıstı eskiden 19mbit 20 mbit arası alıyordum kablosuzda suan 49 gördü kablosuz 2 katına cıktı falan hersey :)
  • beyler yardim lutfen! dun cihazin sarjini cikarip takarken kucuk bir kivilcim oldu prizde o zamandan beri calismiyor. power isigi cok sönukde olsa yaniyor ancak alet calismiyor. böyle bir sorunlar karsilasan oldu mu ne yapabilirim?

+reset yaptim
    +dun cikardim prizden bugun taktim yine ayni
    baska yapabilecegim birsey aklima gelmiyor sorun donanimsal galiba :/
  • birqz daha deneyin olmadi servise gonderin

• kendi kendilignden duzeldi ilginc yanliz simdide aldigimdan beri yasadigim sorun karsima cikti hem modemi hemde routeri resetlemeden internete baglanamiyorum.
    benim cihazin cd gelmemisti kartonda sormak istedigim o cd de ki herhangi birseye ihtiyac duyuluyor mu? kurulmasi gerek vs. herhangi birseye.
  • modemi geceleri kapatabilimuyuz tuşlardan kapanmıyor sanırım cok ısınıyo birde acces point olarak kurdum modemi 192 168 1 1 yazınca ana sayfa ekranı olarak tılgının ki cıkıyo asus unkini routeri laptopa Ethernet ile bağlarsam cikiyor bu normalmi ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.