Şimdi Ara

Ev sahibi evden çıkarmak iatiyor yardım ltf. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sözleşme yenilenmediyse kazanırsınız, yenilendiyse kazanamazsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evi boşaltırken aranızda bir sözleşme imzalayın adama dersin sözleşme yapalım şirkete verecem taşınma masraflarını alacam dersin ve adamla hiç bir borcun kalmadığı nı elektrik su kira falan ve ev sahibinin kendisi oturacağı için evden ayrılmak zorundayız tarafların birbirine hiç alacak verecek kalmadığını belirtin falan sonra baktınız başkası oturuyor yüksek fiyata verin mahkemeye

• quote:

Orijinalden alıntı: emseas

Evi boşaltırken aranızda bir sözleşme imzalayın adama dersin sözleşme yapalım şirkete verecem taşınma masraflarını alacam dersin ve adamla hiç bir borcun kalmadığı nı elektrik su kira falan ve ev sahibinin kendisi oturacağı için evden ayrılmak zorundayız tarafların birbirine hiç alacak verecek kalmadığını belirtin falan sonra baktınız başkası oturuyor yüksek fiyata verin mahkemeye
    Biraz daha detaylı anlatabilirmisin tam anlayamadım söylediğinizi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thekinger

Biraz daha detaylı anlatabilirmisin tam anlayamadım söylediğinizi?

Alıntıları Göster
    çıktığınız zaman daha detaylı bir kontrat imzalayınız ev sahibi ile
    çalıştığınız şirkete vereceğinizi belirtin ki ev sahibi imzalasın
    dersiniz şirkete ev den çıkacağımı belirmek zorundayım adres güncelemesi yapmak zorundayız
    sizin aracılıgınızla çıktığımı onlara belirtmem gerekir bi kontrat imzalayalım aramızda
    eve ait bir borcunuzun kalmadığına dair
    kira + su + elektrik borcu kalmadığına dair ve şöyle bir ibarede ekleyebilirsiniz evi kendisi kulanacağı veya kendisi oturacağı için boşaltmamı istemiştir
    iki tarafta imzalasın
    en azından elinde bi delil olur kendisi oturacagını beyan etmiş sayılır

• joof kullanıcısına yanıt
    Sözleşmenin yenilenmeyeceğini ve ihtiyacınız olduğunu ihtarla belirtmişsiniz ihtarda kiracıya tahliye için 6 ay süre vermeniz gerekiyor 6 ay içinde tahliye etmezse sürenin sonunda tahliye davası açmanız lazım. İhtar çekseniz bile kiracıyla uzlaşmaya bakın sizden zaman isterse zaman verin ama noter huzurunda tahliye taahhütnamesi alın kendisinden (mutlaka noter huzurunda olmalı imza inkârla karşılaşmamanız için) taahhütnamedeki süreyi geçirirse dava açmadan doğrudan icra kanalıyla (tahliye emri) evi tahliye ettirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3C704DB7A -- 25 Eylül 2019; 3:3:24 >
  • uzlaşma falan yok ne telefonlarımı açıyor ne kapıyı? noterden çektiğim ihtara herhangi bir itirazda bulunmadı (yani bulunsaydı haberim olurdu heralde) son kirayı da ödemedi. yalnız anlamadığım nokta 6 aylık süre neden vermem lazım ?
    mafya ile halledetmeyi düşünüyorum başka çarem kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joof -- 25 Eylül 2019; 15:28:25 >
  • arda vuran ın beraat ettiği bir ülkede adalet beklemeyin boşa.

Karar gerekçesi doğru; ''şüpheden sanık yararlanır'' elbette, ama burada- vakada en ufak bir suç yaratma yok ki. Balık baştan kokuyor elbette. Bu ülkede gerçekten suç işleyip arkasına sığındığı bir güç varsa ceza yatan yok. Onun için poğçacılarla, baklavacılarla uğraşıyorlar. Yada amerikanya da n emir alıp. Menfaatlerine ters düşenlerle uğraşıyorlar. Yada pasta kavgası çıkınca birbirlerinin çamaşırlarını döküyorlar ortaya. Bizlerde dizi seyreder gibi yutube larda bu rezillikleri dizi izler gibi syrediyoruz.

Tanzanya Cumhuriyetinin içler acısı durumu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 26 Eylül 2019; 9:54:19 >
  • Bizde her sene yasal fiyattan daha yüksek fiyat alıyoruz.

Mesela adam oturmuş 3 sene veriyor 750 tl kira ama yan daire alıyor 900 tl bu adalet mi ?
    Bizde sözleşme yenilemiyoruz ve çıkıyorlar.
  • titan321 T kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde adalet dediğiniz gibi bulmak zor ama tam aksi durumda da suçlu duruma düşmektense öncelikli hukuki yollara başvurmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3C704DB7A -- 27 Eylül 2019; 14:37:33 >
  • Kiracıya da bir şey yapılmıyor son oturan imam çıkarken zarar uğratmak için yağlı boya olan evi zarara sokmak için plastik boya işe iğrenç bir şekilde boyamış açtım telefonu önce kendisine Bana verdiğin zararlar çocuklarının ameliyat parası olsun diyip beddua ettim sonra da eşini arayıp aynı şekilde beddua ettim toplam 4.700 TL zarar soktu yapacak bir şey yok

İmam ve din ile uğraşanlardan nefret ediyorum şimdi çocuklarının kötü haberlerini bekliyorum

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Avukat tutun evin zararını mahkemeden tespit ettirip zararınızı kiracıya yükleyin derim

• Olmuyor hocan öyle ben ankaradayım ev Konya’da avukat masrafı ile uğraşamam ki

• Öncelikle şunları belirteyim ; Konut ve çatılı işyeri kiralarında , belirli süreli kira sözleşmelerinin süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla 1 yıl daha uzatılmış sayılır.Kiraya VEREN sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez .Ancak KİRAYA VEREN 10 yıl uzama süresi içinde kiraya veren bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az 3 ay önce bildirimde bulunmak koşulu ile herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeyi sona erdirebilir.

Tahliye sebepleri içinde sayılan ; Kiracının veya EŞİNİN aynı belediye sınırları içinde oturmaya elverişli bir konutunun bulunması sebebiyle kiraya veren tahliye davası açabilir size.
    Ayrıntılı okuyamadım hızlı bir şekilde aklıma gelenleri yazdım umarım faydası olur kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Kiracıya da bir şey yapılmıyor son oturan imam çıkarken zarar uğratmak için yağlı boya olan evi zarara sokmak için plastik boya işe iğrenç bir şekilde boyamış açtım telefonu önce kendisine Bana verdiğin zararlar çocuklarının ameliyat parası olsun diyip beddua ettim sonra da eşini arayıp aynı şekilde beddua ettim toplam 4.700 TL zarar soktu yapacak bir şey yok

İmam ve din ile uğraşanlardan nefret ediyorum şimdi çocuklarının kötü haberlerini bekliyorum
    Bana daha çok beklersiniz gibi geliyor
  • Kusura bakmayın benim de bir sorum olacak, şu an Kiracı olarak oturduğum ev satılıyor. Ama ev sahibi ile herhangi bir sözleşmem yok.eğer ev satılırsa Evi yeni alan kişi beni çıkarabilirmi,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ysf135989 Y kullanıcısına yanıt
    Çıkarır. Evi yeni satın alan mal sahibi, size evi satın almasından itibaren 30 günlük süre içerisinde noter ihtarnamesi ile tahliyeniz için 6 ay süre vermelidir. Bu 30 günlük süre önemlidir eğer noter kanalıyla bildirimde bulunmazlarsa sözleşme fesih dönemini beklemeleri gerekir. Çünkü kira sözleşmesi kendiliğinden sözlü olsa bile yenilenir. Bu sürenin sonunda konutu halen tahliye etmezseniz hakkınızda tahliye davası açarak mahkeme kararıyla tahliyeniz sağlanır. Tahliye istiyorlarsa uzlaşmanızı tavsiye ederim.
  • thekinger T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım madem tahliyeye karar verdiniz daha ne diye tazminat v.s. ile uğraşıyorsunuz? Ev sizin mi? YOK. Tasarruf hakkı sizin mi? YOK.
    Sizin yerinizde olsam helalleşip ayrılırım. Elinizi vicdanınıza koyun o evi satın almak isteseniz kaç lira? Bir de o paranın bankadaki geliri ne kadar ? Emin olun kiracı olduğunuz dönemde siz karlıydınız. Bu yüzden boşuna kendinize düşman seçmeyin naçizane tavsiye ..
  • Ysf135989 Y kullanıcısına yanıt
    Sözleşmeniz yoksa sizi hemen çıkartabilirler,
    Sözlü yapılan sözleşmeler geçersiz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.