Şimdi Ara

Ev Sinema Ses Sistemi Bütçe 10.000TL Civarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Orijinalden alıntı: cheesypoofs84

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi eve ses sistemi almayı düşünüyorum ve bütçem 10.000TL civari 2,3 bin fazlasıda olabilir. Buna göre bir tavsiye verebilir misiniz? Şimdiden sağolun.

Seçenekler geniş…
    Bir sistem önerisi:

AV Receiver: Pioneer SC-1223-K/S Ev Sinema Amplifikatörü – 3600 TL -http://www.denizfoto.com.tr/SC-1223-KS-Ev-Sinema-Amplifikatoru,PR-10556.html
    Ön sol/sağ Hoparlör: Yamaha NS-777 – 2100 TL (çift) -http://www.denizfoto.com.tr/NS-777-3-YOLLU-BAS-REFLEKS-HOPARLOR-1-CIFT,PR-954.html
    Center Hoparlör: Yamaha NS C-444 – 470 TL (tek) -http://www.denizfoto.com.tr/NS-C-444-NS-777555-ICIN-CENTER-HOPARLOR,PR-948.html
    Surround Hoparlör: Yamaha NS-333 – 750 TL (çift) -http://www.denizfoto.com.tr/NS-333-NS-777555-ICIN-SURRAUND-HOPARLOR-1-cift,PR-950.html
    Suroound Back (6-7 kanal için – opsiyonel) hoparlör: Yamaha NS-333 – 750 TL
    Subwoofer: KLipsch SW-112 Subwoofer – 2400 TL -http://www.denizfoto.com.tr/SW-112-Subwoofer,PR-8521.html

Toplam 10.070 TL

• Yukarıdaki ürünler için en ucuz fiyat aranmamıştır. Daha ucuza bulunabilir.
    • Böyle bir sisteme bir blueray player ve/veya bir media player ekleyebilirsiniz.
    • Başka hoparlör almayı düşündüğünüz takdirde, özellikle ön hoparlörlerin (sol ve sağ) yüksek verimli olmasına önem verin. Zira bir ev sineması sistemi için hoparlör verimi çok önemlidir. Bir örnek vereyim, Yamaha NS-777’lerin verimi (sensitivity) 89 db/2.83V/m.dir. Eğer, misal alacağınız hoparlörün verimi 83 db/2.83V/m ise, NS-777’ler ile 50W güç ile aldığınız ses seviyesini bu hoparlörlerle ancak 200W beslerseniz alabilirsiniz.
    • Araştırmaya başlangıç için değişik satıcılarda bol bol hoparlör dinlemenizi öneririm.

Verdiginiz linkteki yamahalar tamamı plastik biliyorsunuz degilmi Yada az bucuk gelişmiş hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 21 Mayıs 2014; 11:53:51 >

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Ne demek istiyorsunuz? Neresi plastik?
    Eğer hoparlör kabinindeki woofer’ın koni malzemesini kastediyorsanız…
    Yamaha’nın bu serisinde kullanılan hoparlör konileri PMD-Polymer-injected Mica Diaphram’dır.

Konuyu öyle bir yazıyorsunuz ki hoparlör bilimine uzak bir kişi suratını ekşitip, “Yaaa!...” diyebilir.

Hoparlör teknolojisini bilen bir kişi ise hoparlör konisi için en iyi malzemelerden birinin “aşağılık” kağıt olduğunu bilir.

Bütün hoparlör konisi malzemelerinin avantajları, dezavantajları vardır. Malzemede aranan özellik hafiflik, titreşime bükülmeden direnme ve sesi renklendirmeme yani rezonatif ek sesler (ringing) çıkarmamasıdır. En iyi malzemelerden biri kağıttır. Bu nedenle değişik ve egzotik bir çok malzeme denenmiş, çoğu kez kağıda geri dönüş olmuştur. Diğer malzemeleri sayarsak polypropylene (PP), PP kaplanmış kağıt, değişik polymerler, kevlar, magnesium, vs. Kevlar ve magnesium kulağa hoş gelmekle birlikte sese rezonatif ek sesler (ringing) eklediği için çok da makbul değildir.

Ancak daha önce belirttiğim gibi bütün hoparlör konilerinin avantajı ve dezavantajı vardır. Önemli olan malzeme seçimi yanında uygulamadır. Dezavantajları olan bir malzemeyi kullanıp dezavantajlarının asgari seviyede olduğu bir hoparlör yapmak da mümkündür. Yani malzeme seçimi tasarımcılara bırakılmalı. Önemli olan nasıl yapıldığıdır. Tüketicilere düşen sonucu, yani çıkan sesi değerlendirmektir.

Eğer hoparlörleri koni malzemesi ile değerlendiriyorsanız, o kağıt, bu plastik diyorsanız, çok yanlış bir yoldasınız demektir.

Yamaha’nın gereken yerde gereken malzemeyi kullanacağından emin olabilirsiniz.
    Örneğin 1970’lerde yaptığı stüdyo monitör hoparlörü Yamaha NS-1000M
    Woofer: kağıt
    Mid-range: berillium dome
    Tweeter: berillium dome

http://www.jbl43.net/img/ns-1000m-9-1.jpg
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Ustat beni tanıyanlar yolumu da tecrübemi de bilir

Fakat bu bütçeye yamaha nin bahsettiginiz hoparlörlerini önermek biraz yanlis bir yol bence

Ha bem alayım Köse'de biblo gibi dursun derseniz cok haklısınız görüntü guzel ama onun disinda bahsettiginiz model de ne driver ne kasa ne crosover ne bilding post nede köprüler hic biri ne bir dalı ne bir ma ne bir paradigm ne bir focal ne bir klipsh etmez özellikle kasa yapısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Konuya marka hayranlığı ile değil de kulakla ile eğilmek gerekir.

Bunlar dinleyerek beğendiğim ve önerdiğim ürünlerdir. Siz katılmayabilirsiniz.

Nitekim önerimin sonunda, "Araştırmaya başlangıç için değişik satıcılarda bol bol hoparlör dinlemenizi öneririm" dedim.

Hoparlör seçimi son derece sübjektif bir konudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ustat beni tanıyanlar yolumu da tecrübemi de bilir

Fakat bu bütçeye yamaha nin bahsettiginiz hoparlörlerini önermek biraz yanlis bir yol bence

Ha bem alayım Köse'de biblo gibi dursun derseniz cok haklısınız görüntü guzel ama onun disinda bahsettiginiz model de ne driver ne kasa ne crosover ne bilding post nede köprüler hic biri ne bir dalı ne bir ma ne bir paradigm ne bir focal ne bir klipsh etmez özellikle kasa yapısı

hoparlör seçimi her zaman dediğim gibi kulak zevki ve insanın kendisinin kulağını ne kadar eğittiği ya da eğittiği bir belirsiz bir skalada bulunduğundan subjektiftir.
    10.000 TL'lik ve daha fazla olan bir bütçe için Yamaha piano black NS serisi önermek bence de uygun değil. keza tizleri Yamah gibi sert amplilerde ve7veya skin effect durumunda kolayca yanan bir seridir. bu konuda şikayet fazla. surround için fena bir takım değil ama stereo başarımı sıradan. dinlenmesi gerekir.

quote:

Orijinalden alıntı: oxata

avr link dekilerden birini alın hocam hob için yukarda markalar verilmiş zaten

http://www.srcelektronik.com/Ev-Sinema-Amfileri,LA_334-2.html#labels=334-2

@cheesypoofs84

güzel bir öneri tebrikler.

• Güzel bir bütçe ayırmışsın arkadaşım.Bende Frontlarla amfiyi yenileyecem 5-6 bin gibi bütçe ayırdım.Biraz bilgi verirsen ne istediğin konusunda arkadaşlarla yardımcı olmaya çalışırız fiyat performans olarak.Ben Onkyo ve Dali düşünüyorum kolonlar Jbl 90 yada 100 de olabilir karar vermedim biraz farklı kolon ikiside karar vermek zaman alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxata

avr link dekilerden birini alın hocam hob için yukarda markalar verilmiş zaten

http://www.srcelektronik.com/Ev-Sinema-Amfileri,LA_334-2.html#labels=334-2

@cheesypoofs84

Bahsettiginiz in icinde 710 için zaten fiyat aldı arkadas su an lx 87 ike anthem 710 arasında ben anthem taraftarıyım ama ince eleyip sık dokumak lazım kendin ve ikisinin fiyatı da aynı 710 la lx 87 nin

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan
    keza tizleri Yamah gibi sert amplilerde ve7veya skin effect durumunda kolayca yanan bir seridir. bu konuda şikayet fazla.

Skin effect konusunu biraz daha açar, izah ederseniz memnun olurum.
  • Sistem alacak arkadaş biraz daha bilgi verirse ne istediğine dair daha faydalı bilgi ve yorumlar alabilir.Birde 10-13 bin Tl sisteme 2000Tl front olurmu hemde Yamaha.Sistemin kalbi Amfi ve Frontlardır gerisi gelir zaten.En azOnkyo 7 serisi 8 dahada iyi olur Dali İkon serisi Wherfadale 10 serisi gibi ses renklerine göre daha bir sürü front bakılabilirKlipsch, Kef, polk gibi tamamen kişisel bir seçim.Mesela JBL 80 bile arkadaşın önerdiği Yamaha Frontdan daha iyi bana göre.Bu iş sana bana ona herkese göre değişir .Dinlemek birde anlayanlardan bilgi almak lazım forumda bu işleri bilen arkadaşlar var acele etmemek lazım saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Sistem alacak arkadaş biraz daha bilgi verirse ne istediğine dair daha faydalı bilgi ve yorumlar alabilir.Birde 10-13 bin Tl sisteme 2000Tl front olurmu hemde Yamaha.Sistemin kalbi Amfi ve Frontlardır gerisi gelir zaten.En azOnkyo 7 serisi 8 dahada iyi olur Dali İkon serisi Wherfadale 10 serisi gibi ses renklerine göre daha bir sürü front bakılabilirKlipsch, Kef, polk gibi tamamen kişisel bir seçim.Mesela JBL 80 bile arkadaşın önerdiği Yamaha Frontdan daha iyi bana göre.Bu iş sana bana ona herkese göre değişir .Dinlemek birde anlayanlardan bilgi almak lazım forumda bu işleri bilen arkadaşlar var acele etmemek lazım saygılar.

Bu bir ev sineması sistemi ise olur. Ayrıca hoparlörler fiyatı ile değil sesi ile değerlendirilir.
    Hoparlörlerin fiyatını artırırsanız başka elemanları düşürmeniz gerekli. Yetersiz bir ampli ile süreceğiniz hoparlörün yanma riski vardır.
    Subwoofer konusunda ise karar vermek gerekiyor... Gerçeğe yakın bir subwoofer mı isteniliyor, yoksa arada sırada köşesinde zartlayan bir oyuncak mı...

Tartışmak gereksiz. Tartışan kişilerin buraya bir yararı da olmuyor.
    Tartışma yapılacağına bu fiyat skalasında önerdikleri spesifik ürünleri fiyatları ile birlikte önerseler daha faydalı olur.

• DALİ LEKTOR 8 TAKIM SUBLA BİRLİKTE ONKYO TX-NR 727 7.2 Channel Network:9095TL.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Sistem alacak arkadaş biraz daha bilgi verirse ne istediğine dair daha faydalı bilgi ve yorumlar alabilir.Birde 10-13 bin Tl sisteme 2000Tl front olurmu hemde Yamaha.Sistemin kalbi Amfi ve Frontlardır gerisi gelir zaten.En azOnkyo 7 serisi 8 dahada iyi olur Dali İkon serisi Wherfadale 10 serisi gibi ses renklerine göre daha bir sürü front bakılabilirKlipsch, Kef, polk gibi tamamen kişisel bir seçim.Mesela JBL 80 bile arkadaşın önerdiği Yamaha Frontdan daha iyi bana göre.Bu iş sana bana ona herkese göre değişir .Dinlemek birde anlayanlardan bilgi almak lazım forumda bu işleri bilen arkadaşlar var acele etmemek lazım saygılar.

Bu bir ev sineması sistemi ise olur. Ayrıca hoparlörler fiyatı ile değil sesi ile değerlendirilir.
    Hoparlörlerin fiyatını artırırsanız başka elemanları düşürmeniz gerekli. Yetersiz bir ampli ile süreceğiniz hoparlörün yanma riski vardır.
    Subwoofer konusunda ise karar vermek gerekiyor... Gerçeğe yakın bir subwoofer mı isteniliyor, yoksa arada sırada köşesinde zartlayan bir oyuncak mı...

Tartışmak gereksiz. Tartışan kişilerin buraya bir yararı da olmuyor.
    Tartışma yapılacağına bu fiyat skalasında önerdikleri spesifik ürünleri fiyatları ile birlikte önerseler daha faydalı olur.

Hoparlörü patlatacak kadar güçsüz bir anfi hic görmedim varmi bildiginiz bir anfi hoparlör ikilisi patlayabilen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilindik marka hopörlerin giriş seviyeleri çifti 1500-2500TL arası nasıl fiyatına göre değil anlamadım.Gerçekten ucız olup kalite bir hopörler varsa almak isterim.

Düşük güçlü bir amplifikatör sonuna kadar açılırsa amplifikatörün çıkışı "clipping/kesim"e girer. Kesime girdiği zaman compression/sıkışma başlar. Bas sesler zaten kesimde olduğundan aynı seviyede kalır, volümü açtıkça orta ve tiz sesler yükselmeye başlar. Neticede öncelikle tweeter yanar. Clipping konusunu bir araştırın isterseniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_(audio)
    http://www.hotsound.com.br/img/File/artigos/clipping_effects.pdf

Bilinçsiz kullanıldığı takdirde düşük güçlü amplifikatörlerin tweeter yakma riski yüksek güçlü amplifikatörlerden daha fazladır. Zaten B&W firması da hoparlörleri için önerilen ampli gücünü verdikten sonra "on unclipped programme" diye belirtir.

• quote:

Düşük güçlü bir amplifikatör sonuna kadar açılırsa amplifikatörün çıkışı "clipping/kesim"e girer. Kesime girdiği zaman compression/sıkışma başlar. Bas sesler zaten kesimde olduğundan aynı seviyede kalır, volümü açtıkça orta ve tiz sesler yükselmeye başlar. Neticede öncelikle tweeter yanar. Clipping konusunu bir araştırın isterseniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_(audio)
    http://www.hotsound.com.br/img/File/artigos/clipping_effects.pdf

Bilinçsiz kullanıldığı takdirde düşük güçlü amplifikatörlerin tweeter yakma riski yüksek güçlü amplifikatörlerden daha fazladır. Zaten B&W firması da hoparlörleri için önerilen ampli gücünü verdikten sonra "on unclipped programme" diye belirtir.

Araştırmaya gerek yok cok fazlası ile biliyorum merak buyurmayın da 10000 lik bir bütçe ve bunun içindeki amfiden bahsederken yazdıklarınızalesef safsata
    Ortaya attınız bi yamaha çöp tenekesi sindi konuyu farklı odaklara çekiyorsunuz diyelim ki adam deli anfide 5 wat bunu açıp hoparlör yakma becerisine sahip kisi yamahanin o teneke driver lerini neden yakamiyor

• Ha birde fiyat degil ses değerlendirilir derken Bizde o teneke sesinden bahsediyoruz yoksa o fiyata daha iyi ürünler var zaten

Konuyu başka taraflara çeken sizsiniz.

Plastik hoparlör dediniz. Cevap verdim.
    Düşük güçlü ampli hoparlörü nasıl yakar dediniz. Cevap verdim.

Son sorunuz bozuk bir anlatım içerdiğinden anlayamadım.
  • quote:

Konuyu başka taraflara çeken sizsiniz.

Plastik hoparlör dediniz. Cevap verdim.
    Düşük güçlü ampli hoparlörü nasıl yakar dediniz. Cevap verdim.

Son sorunuz bozuk bir anlatım içerdiğinden anlayamadım.

Hoparlör yakma ısı nerden cikti ben onu merak ettim onu da ben mı sordum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.