Şimdi Ara

Evde benzin yapmak istiyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
16.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: selsan

Geçen gün Trackfind ın bahsettiği hadiseyle ilgili tv de bir haber çıktı.Amerikada petrol pahalılaştığı için insanlar bazı yerlerde kullanılmış yemek yağı kullanmaya başlamışlar.Bunu yapabilmek için bir filtre ve yağı inceltebilmek için de bir ısıtıcı ve bir de özel bir hortum kullanıyolarmış.Bence bunu bi araştır.Yaygınlaşmaya başlamış çünkü.

Hatta bak aklıma geldi, koyunların kuyruk yağını ekonomiye kazandırabilecek bir sistem bulsan daha da iyi olur.Kuyruk yağından yakıt üret sen de.

o kadar kuyruğu nerden bulacan
    bizim koyunlarda artık eskisi gibi kuyruk ta yok
  • Hort
  • Bu gerçekten hortlamış arkadaş. dile kolay 6 seneye yakın ve sonra bir anda cevap. yakın zamanda çok eski konulara gidemiyorduk hatırladığım kadarıyla.
  • Yıllar geçtikçe sıradan mı olacaksın KB....!!!
  • Abi sıradanlaştıran sebeplerde var aslında. en önemlisi Sizin jenerasyonun fazla takılmaması ve soğuması sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Bu gerçekten hortlamış arkadaş. dile kolay 6 seneye yakın ve sonra bir anda cevap. yakın zamanda çok eski konulara gidemiyorduk hatırladığım kadarıyla.

Google herşeyi buluyor hacı
  • O zamanda iyi gulmusum.

Gulumseyerek konuyu actim, hort oldugunu sonradan anladim. Kendi yorumumu gordum, gene koptum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

Yıllar geçtikçe sıradan mı olacaksın KB....!!!

Yazılarını severek okuduğumuz nice değerli arkadaşlar, yazmayı bıraktığı günden beri!!! Sıradanlık bile, kültür-bilim için lütuf olur.
  • litre başına 1.20 lira kar etmek istersen benzine bimin kanola yağını karıştır.
  • Evdeki atık sebze kabuklarından yararlana bilirsin formülasyon için internette bi araştırma yap bir ülke sırf böyle yakıt üretyordu yanlış hatırlamıyorsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tikli kullanıcısına yanıt
    Bence kimya ile yapılamayacak şey yok fakat kimya çok fazla ilgimi çekmiyor. Dolayısıyla temel bilgi haricinde bir bilgim yok.
    Bu konu doktora tezi olabilecek bir konu : Ucuza benzin üretmek.
    Ufku geniş, çok bilgili bir kimyacı ile bu konuyu temel olarak tartışmanı tavsiye ederim. Eminim kayda değer bilgiler bulabilirsin bu konu hakkında
    (Mâl etmek daha pahalıya gelebilir ama ilginiz olduğu için kesinlikle araştırmanızı tavsiye ederim.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tikli

Arkadaşlar biliyorsunuz, benzine sürekli zam geliyor ve artık arabanın deposunu doldurursam kendi depomu (mide diyelim de yanlış anlaşılmasın) , kendi depomu doldurursam arabanın deposunu dolduramıyorum. O nedenle benzini evde kendim yapmaya karar verdim. Nasıl yapıldığını gören, duyan, bilen var mı?
    Geçen sene ramazanda, güllaç çok pahalı geldiği için aynı şeyi yapmıştık.Yani güllaçı evde yapmıştık. Biraz zaman harcanıyor ama ciddi tasarruf oluyor.O nedenle bu benzini evde üretme işi çok mantıklı.Yalnız tarifini bulamıyorum işte.Lütfen yardım...

benzin yapamazsın ama metanol-etanol yapabilirsin(biyo yakıt konusunu araştır derim)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.