Şimdi Ara

Evde Kobra Beslemek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Mümkündür tabi niye olmasın, zehrinin derinize deymesi bile o uzvunuzu kaybetmenize sebep olabilen, evcilleştirilmesi mümkün olmayan bilinen en tehlikeli yılan türlerinden birisini tahminim yılanlar konusunda hiçbir tecrübesi olmayan birisi olarak besleyebilirsiniz tabi muhtemelen 3.sayfa haberi olarak ta sizi okuruz (okuduğum bölüm sebebiyle omurgalı ve omurgasız hayvanlar konusunda gerek labaratuvar gerekse teorik eğitim aldım), sürüngenler konusunda hele hele zehirli yılanlar ve zehir konusunda tecrübesi olmayan birisinin ölmesi an meselesi olacaktır.
  • bulmasida ayri bir dert tabi
  • Anladım Türkiyede varmıdır ki acaba
  • Bu tür canlıların özel izinler haricinde ticareti yasaktır özelden kastım hayvanat bahçeleri ya da özel çiftlikler bu canlıları normal yollardan getirebilir diğer yollar yasadışıdır başınız belaya girebilir, Ankara da engerek, boğa, piton, küpeli yılan gibi türlerin bazı hayvan dükkanlarında satıldığını gördüm ama kobrayı hayvanat bahçesi haricinde görmedim. (labaratuvar da ölmüş ve fikse edilmiş halini gördüm)
  • Dostum sen bu bilgisizleri dinleme. Sürüngen beslemenin zevkini bilmiyorlar ve abartıyorlar.

"Mümkündür tabi niye olmasın, zehrinin derinize deymesi bile o uzvunuzu kaybetmenize sebep olabilen"

bune yahu ? Eğitim mi aldım demiştin ? Isırması tabi ki zehirli olacaktır ama biraz dikkat ve güzel bir teraryum ile beslenebilir. Araştırırsan satanlar var, onlardan temin edebilirsin. Belge falan filan yalan iş, yurtdışına götürmeyeceksen yılanını gerek yok. Sen bu siteyi değilde, BİLGİLİ insanların olduğu sürüngen siteleri var oralara yaz bunu.

İyi günler.
  • Zehirler konusunda ne kadar bilginiz var bilmiyorum ancak vücüdunuzda bulanabilecek en ufak bir çizik sizin o zehri almanızı sağlar özellikle kral kobralar bir ısırıkta 10 dan fazla insanı öldürecek zehir bırakabilir "Bir kral kobranın sebep olduğu ısırık büyük bir asya filini eğer gövdesinden ısırılmış ise üç saat içinde öldürebilir" kaynak wikipedia, kral kobra biraz daha çekingen daha az saldırgan olarak geçer wikipediayı okursan bu bilgiyi kolayca bulursun ki bu canlıların formaldehit içinde fikse edilmiş halleriyle uğraştık ayrıca google amcaya sorarsan söyler hint kobraları daha da farklıdır, sürüngen beslemek bir zevk olabilir onları izlemek zaman zaman benim de hoşuma gider ancak bilinen en zehirli yılan türlerinden birisi ile uğraşmak için googledan ziyade daha yetkin bilgi kaynaklarından bilgi alınmalıdır bunu da unutmayın, arkadaş böyle birşey olabilir mi diye sormuş, tecrübesi olmayan birisinin eline evcilleşmeyen zehirli, panzehiri herkeste kullanılamayan çoğu insanda alerjik reaksiyon yaratıp daha da kötü hale sokabilen. Dünyada iki ülkede üretimi yapılabilen panzehire sahip canlı için "al canım kardeşim eline al bir güzel sev" mi demeliydim? Ayrıca bazı kobra türleri avlarına zehirlerini önce tükürürler avın üzerinde hassas bir doku (göz vb.) üzerine gelirse canlının büyüklüğüne göre canlının ölümüne ya da o uzvun kaybı söz konusu olur. İşkebei kübradan sallamıyoruz merak etmeyin, gözünüzü de korkutmuyorum ama sokmalarının %70-80 i ölümle geri kalanlarında kalıcı hasarla atlatılan bir canlı için fazla iyimser olmayın ayrıca ülkemiz coğrafyasında yaşamadığı için hastanelerin toksikoloji bölümlerinde panzehiri varmıdır yokmudur bilmiyorum olsa olsa beslenen hayvanat bahçelerinde vardır oradan bulupta size getirinceye kadar biz helvanızı yeriz.

Belgeye filan gerek yok demişsin, bal gibi de var, bu tip canlıların yasal yollardan ülkeye girişi belgeyle olur , belirli süre karantina altında kalırlar, hoş burası Türkiye sınırdan kamyonla adam geçiyor haberimiz olmuyor alanlar da satanlar da bu boşluktan yararlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostsoul22 -- 3 Temmuz 2011; 22:46:10 >

• arkadaşım sende haklısın ama yurt dışından ülkeye giriş ve çıkışlarda belge gerektirir türkiyede emin ol kobra besleyen birçok insan var iguana beslediğim için sürüngen forum sitelerinde fazlaca vaktimi harcamıştım orda 4 -5 kişide gördüm çokta hareketli forumlar değiller günde 1 mesaj hatta admin Mısır kobrası besliyodu bu yılanın zehri acı çektire çektire öldürür :D tehlikeli oldukları doğru ama bilinçli beslenmeleri yoksa tehlikesi konusunda sapına kadar haklısın demekki besleniyorki bu insanlarda besliyorlar ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.