Bende şu şırınga tip solder mask almıştım ebay üzerinden henüz gelmedi. Geldiği zaman deneme yapıp göreceğiz.
Bu arada kullanımı şu şekilde; Devrenin solder resist çıktısını asetat yada aydınger kağıdına alıyorsunuz. Boyayı pcb'ye uyguladıktan sonra aldığınız çıktıyı lehim maskelemesi olacak yerlere denk getirerek bant ile sabitliyorsunuz. Daha sonra UV ışık altında birkaç dakika pozluyorsunuz, UV ışığa maruz kalan kısımlar sertleşip kuruyor. Diğer kalan kısımlarıda benzin yada yağ bazlı solvent ile temizleniyor diye yazmış ebay de bir satıcı.
Ayrıca ışığa duyarlı filmler var lehim maskesi için uygulamasıda aynı sayılır.
quote:
uv soldermask hangi ışınla kuruyor UVA UVB UVC
UV-A Işık ile pozlayabilisiniz yada direkt güneş ışığı.
Her türlü pcb basımını sizler için uygun fiyatlara temin edebiliyorum..ayrıca solder mask 200 gr lık ve bunun haricinde serigrafi yontemi için tum malzeme temini de yapıyorum .... isteginiz olursa özelden msj atın...
Not:ayrıca ipek....120 veya 140 lık - asit maske - solder mask -inceltici - evde profosyonel çalışmak için gerkli tüm malzemeyi temin edebiliyoruz..amacımız türk gencligini elektronikte çıta atlakmak...umarım gençliğimiz bu sektörde tüm dünyaya adını duyurur......
quote:
Orijinalden alıntı: osman1970
Her türlü pcb basımını sizler için uygun fiyatlara temin edebiliyorum..ayrıca solder mask 200 gr lık ve bunun haricinde serigrafi yontemi için tum malzeme temini de yapıyorum .... isteginiz olursa özelden msj atın...
Not:ayrıca ipek....120 veya 140 lık - asit maske - solder mask -inceltici - evde profosyonel çalışmak için gerkli tüm malzemeyi temin edebiliyoruz..amacımız türk gencligini elektronikte çıta atlakmak...umarım gençliğimiz bu sektörde tüm dünyaya adını duyurur......
solder mask malzemeleri fiyat nedir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme