Şimdi Ara

Eve hırsız girdi telefonum çalındı Nasıl bir yol izlemem lazım !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Demacia

Soğuk su. Hırsızlık ülkede suç değil. Benim kardeşin telefonu çalınmıştı polisi aradık rapor alıp gittiler sadece. Biz uğraşıp kamera kayıtlarını bulduk çevredeki esnaftan falan gittik polisin eline verdik bakın bu adam çaldı diye. Polis bize çaldığına dair elinizde kanıt yok rastgele bir adamı suçladığınızı nereden bilelim dedi yolladı bizi. Avukat getirttik ilgileneceğini ve bize ulaşacağını söyledi dava açacağını söyledi 1.5 yıl geçti hala bizi arayan soran yok
    Aynen.. Harfiyen katılıyorum.. Bir üstte de yazdığım üzere hırsızlığı hafife alıyorlar. Benim evimin çaprazında mobese var. Ama gelip izlemiyorlar bile. Kendi başlarına gelse varya bütün kameraları didik didik ederler.

Allah görüyor bir şey demiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Acaba hırsızın fotoğrafını yaymak suç olur mu? Emin misin hırsızın o olduğundan?

• Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Tesekkür ederim. gittik savcılığada. oley yeri henüz gelmedi sadece. simdi en son park gibi bir yerde durup telefonu kapattı , oraya gidiyoruz kamera var mı diye bakıcaz . polisin işini yapıyoruz yani

• Bu ülkede adaletini kendin sağlayacaksın, bir keresinde binamıza iskele yapılmıştı bir iş için, yapıldıktan sonraki gün bir hırsız girip üst komşunun ayakkabılarını çalmıştı, sonrada balkondan bizim eve girmişti, o an abimin odasına girip uyandırmış, abim uyandığı gibi korkup kaçmış şerefsiz, neyse ki bir şey çalamamış, keşke ben de uyanık olsaydım da kafasını ezseydim orada, kendin bir şey yapmazsan kimse bir şey yapmaz.
  • En son gittiklere yere geldik. fatihte bir yer , suruyeli dolu hertaraf. 10larca telefoncu var suruyeli . telefon burda biryerde büyük ihtimalle. dolaşıp baksammı bilemedim . başıma bela olmasınlar birde

• Bi keresinde acıbadem kadiköy minibüsünde ablamın iphoneu çalınmıştı arkasında duran suriyeliden ablama devlet 50 tane suriyeli fotoğrafı gösterdi bunlar telefon çalabilicek olanlar diye yok dedi ablam konu da orda kapandı şimdi hem suriyelileri devlete sokan hem de bu develtin polisini ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Metrekare

En son gittiklere yere geldik. fatihte bir yer , suruyeli dolu hertaraf. 10larca telefoncu var suruyeli . telefon burda biryerde büyük ihtimalle. dolaşıp baksammı bilemedim . başıma bela olmasınlar birde
    Hocam dikkat edin. Boş degillerdir. 3 kuruş için canınızdan olmayın. Biliyorum sizin su an ki hissiyatinizi. Aynısını bende yaşadım. Hem benimkini mübarek kandil gecesinde yaptı adi şerefsizler...

Savcılığa gidip sordunuz mu? Kapattıktan sonra çünkü arama olayı sinyalden ötürü iptal oluyor denildi. Yoksa bende BTK yi arayacaktım.

Sizi anlıyorum. Düşünerek hareket edin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Bu ülkede adaletini kendin sağlayacaksın, bir keresinde binamıza iskele yapılmıştı bir iş için, yapıldıktan sonraki gün bir hırsız girip üst komşunun ayakkabılarını çalmıştı, sonrada balkondan bizim eve girmişti, o an abimin odasına girip uyandırmış, abim uyandığı gibi korkup kaçmış şerefsiz, neyse ki bir şey çalamamış, keşke ben de uyanık olsaydım da kafasını ezseydim orada, kendin bir şey yapmazsan kimse bir şey yapmaz.
    Hocam haklısın.Ben de bunun gibi olaylar yaşadım ve kendim şöyle bir söz ürettim; ''En iyi adalet, kendinindir''
    Öyle bir bakındık döndük , ortam çok kötü zaten madde kullanıp kullanıp yatmışlar sağa sola , çok pislik biryer. İfademi alan arkadaşa sordum btk dan telefonu kapattırdım takibini engeller mi dedim , birşey olmaz dedi. Ama herkes farklı birşey söylüyor. İşi iyi bilen birinden öğrenmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Size %100 katılıyorum. Aynısını bana yaptılar. Benim de telefon ve pc çalındı. Bunlara polis denilmez. Olsa olsa polis müsveddeleri olur. Çünkü polis mesleğinin bir itibarı olur. Polis denildiği vakit insana huzur verir. Koruyucudur. İlgilenir. Ama nerdeee..

Hatta beni tehdit etmeye bile çalıştı. Babam kendi ismiyle ifade vermişti. Sonra ben savcılığa gittim kendi ismimle verdim. Bana diyo ki: iki işlem yapmışsın, polisi oyalamadan hakkında işlem baslatirim. Pes yani..! Ben zaten yaşadığım olayın şokunu daha atamamışım. Dediğine bak. Hele bide dalga geçerek konuşması ve iyi ki bir çalınmış havasındaki sözleri de cabası...

@Metrekare

Polis molis boşverin.

Savcılığa gidin direkt..

Sizi anlıyorum. S7 edge konusunda da yazdım zaten.. Geçmiş olsun tekrardan.

Alıntıları Göster
    Hocam zararlarınız ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 8 Mayıs 2018; 17:16:24 >

• Benzer durumlar bizim de başımıza geldi. Evimiz müstakil apartman, alt katımıza (zemin kat) defalarca hırsız girdi, polis demeye utandığım şahıslar hiçbir şey yapmadılar. Yahu yan komuşumuzda kamera var kamera onlara bakın diyoruz hiçbir şey yapmıyorlar. Sonra polisler vasıfsız kişilerden oluşuyor diyince bize kızıyorlar.

Bakın birkaç gün önce başka bir konuda yazmıştım başıma gelen bir olayı onu buraya da kopyalıyorum:

Size yemin ediyorum daha birkaç gün önce Avcılar'da hatta mahalleyi de söyleyeyim Cihangir mahallesinde bizim dükkanın yanındaki tekel bayiye hırsız girdi. Sadece 1,5-2 dakika içerisinde dükkanı talan edip çıkıyorlar. O esnada bir taksici bunları görüyor, bunlar taksiciye silah çekiyorlar ve taksici az ileri gidip polisi arıyor. Polisin dediği tek şey: "Silahları var mı?" Yaaa bu nasıl bir şey arkadaş, şimdi bir şey diyecem başım belaya girecek. Beyfendilere bak silah varsa gelmeyecekler sıcak koltuklarından kalkıp. Taksici telefonda polise yalvarıyor "abi zaten karakola çok yakın hemen 1 dakikada gelseniz yakalayacaksınız daha yeni soyuyorlar" falan diyor, bilin bakalım polis ne zaman gelmiş? Tam 30 dakika sonra gelmiş beyfendiler. Halbuki karakol çok çok yakın oraya, 1 dakikayı bırak 30 saniyede gelebilecekleri yer. Yazık günah ya. Ha bu arada kameralardan bütün eşgaller belli ama hiçbir şey olduğu yok, hiçbir şey yapıldığı yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 8 Mayıs 2018; 17:22:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metrekare

Öyle bir bakındık döndük , ortam çok kötü zaten madde kullanıp kullanıp yatmışlar sağa sola , çok pislik biryer. İfademi alan arkadaşa sordum btk dan telefonu kapattırdım takibini engeller mi dedim , birşey olmaz dedi. Ama herkes farklı birşey söylüyor. İşi iyi bilen birinden öğrenmek lazım.
    Hocam ben BTK yi arayıp ordaki kadına sordum. O öyle dedi. Ama siz gene savcılığa gidin demişti. Sonra da ben gitmiştim. Savcı beye de sormuştum. O da dedi ki: biz takibini yapıyoruz. Birisi sim kart taktığı an mesaj gönderiyoruz dedi. Peki kapatırsam ben kendim dedim tam net bir şey diyemedi açıkçası....

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Benzer durumlar bizim de başımıza geldi. Evimiz müstakil apartman, alt katımıza (zemin kat) defalarca hırsız girdi, polis demeye utandığım şahıslar hiçbir şey yapmadılar. Yahu yan komuşumuzda kamera var kamera onlara bakın diyoruz hiçbir şey yapmıyorlar. Sonra polisler vasıfsız kişilerden oluşuyor diyince bize kızıyorlar.

Bakın birkaç gün önce başka bir konuda yazmıştım başıma gelen bir olayı onu buraya da kopyalıyorum:

Size yemin ediyorum daha birkaç gün önce Avcılar'da hatta mahalleyi de söyleyeyim Cihangir mahallesinde bizim dükkanın yanındaki tekel bayiye hırsız girdi. Sadece 1,5-2 dakika içerisinde dükkanı talan edip çıkıyorlar. O esnada bir taksici bunları görüyor, bunlar taksiciye silah çekiyorlar ve taksici az ileri gidip polisi arıyor. Polisin dediği tek şey: "Silahları var mı?" Yaaa bu nasıl bir şey arkadaş, şimdi bir şey diyecem başım belaya girecek. Beyfendilere bak silah varsa gelmeyecekler sıcak koltuklarından kalkıp. Taksici telefonda polise yalvarıyor "abi zaten karakola çok yakın hemen 1 dakikada gelseniz yakalayacaksınız daha yeni soyuyorlar" falan diyor, bilin bakalım polis ne zaman gelmiş? Tam 30 dakika sonra gelmiş beyfendiler. Halbuki karakol çok çok yakın oraya, 1 dakikayı bırak 30 saniyede gelebilecekleri yer. Yazık günah ya. Ha bu arada kameralardan bütün eşgaller belli ama hiçbir şey olduğu yok, hiçbir şey yapıldığı yok!
    Gene yarim saatte gelmiş hocam. Bize tam 1,5 saat sonra geldi. Ha gelse nolur gelmese nolur. İlgi sıfır..!

Hırsızlığı monoton bir şey olarak görüyorlar. Onlar polis falan değil bence.. Polis dediğin zaman dosta güven, düşmana korku verir. Caydırıcı kanunlar olmalı...

İlla kendi canları yanınca mı anlayacaklar...

Aslında bimer cimer e yazsak anında bakıyorlarmış...

O polis denen kişiler de soruşturma görüyormuş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik34 -- 8 Mayıs 2018; 18:54:40 >

Valla ben daraldım artık , sabahtan beri dolanıyorız ordan oraya . Karakola git savcılığa git btk yı ara hattı kapat kartları kapat . Bunları yapacak bir yer yok mu ya hepsiyle ayrı ayrı uğraşıyoruz hepside farklı şeyler söylüyor .

Olaydan sonra hemen yapıkrediyi aradım kartı kapatın dedim bir dünya soru sormaya başladılar , dedim kartı kapatmak için niye bu kadar şey istiyorsunuz diye, kartlarınız kapatıldı bu bilgiler yeni kart için diyor bana . Ben sokakda donla hırsız arıyorum, yapıkredi benden yeni kart için bilgi istiyor.

Turkcell i arıyorum sorununuzu birkaç kelimeyle tanımlayın diyor . Çıldırdıkça çıldırıyorum.

etrafta kamera arıyorum, ehliyetimi kaçarken atmışlar yolkenarına ordan gittiği yonu bulduk. 1-2 sene önce evine hırsız giren bir komşumuz kamera taktırmış. Kaçtıkları yolu görüyor . Eve dönünce yardımcı olacakmış. Birşey çıkarmı bilmem plakayı falan sökmüşlerdir büyük ihtimalle .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.