Şimdi Ara

Eve Sinema Odası Yapacağım, Fakat Ses Yalıtımı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
58.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SertaçS

Kapı ve pencerede yalıtıma pek gerek yok, en kötü ihtimalle ses dışarı kaçar kimseyi rahatsız etmez.Pencere önüne kalın bir perde yeterli olur bence.

Oradan kaçan ses, komşuya gitmez yani öyle mi? :)
  • allah kolaylık versin işiniz zor.

benim 3 katlı müstakil binam var alt kat bürom üsttede babalar oturuyor zaten babanın kulaklar iice ağırlaştı sıkıntı yok anneyide yıllardır alıştırdık en azından artık başka evdeyim eskiden aynı evde bana katlanıyordu.

yan yanlar cift duvar arada köpük felan ama sessin haricinde BASS hastasıyız bazen tekno müzik dinlerim ve dayanamam açarım sesi işte bu noktada sorun başlıyor gümbürtü ve uğultu gidiyor heryere.

o yüzden hayalim 400 m.kare bir arsa içine 150 m.kare ev yapmak evin hiçbir duvarı başka bir komşuya teması olmicak ve bahceden ötürü yeterli bir mesafe oluşucak sesler için.

ondan sonra dilediğin gibi ses duvarını aş.

haaa hala komşulardan şikayet gelirse sorun değil o kumşunuzu gönül rahatlığıyla dövebilirsiniz.

• Philips HTS3568 ses sistemim var, DVD filmleri 15-17 ses seviyesinde dinleyebileyim yeter bana :)
    Komşular rahatsız olacak diye diken üstünde oturmak istemiyorum, kesin çözüm bulmam lazım bu işe.
  • Dediğim gibi inşaat halinde komşu ortak duvar ve tavan a konucak 5 cm lik taş yünü ve zeminde parke altına konacak bir malzeme ile oldukça iyi bir yalıtım sağlanabilir. Ama yetmez daha fazla yalıtım isterim derseniz 4 duvar, kapı ve pencere ses yalıtımı üstünede akustik düzenlemeler yapılabilir. Taş yününü 1. sıraya koyma nedenim maliyetinin düşük olması, ısı yalıtımıda sağlaması ve ortalama bir ustaya yaptırabilirsiniz.
  • Bu ev sinema sistemi için 10.000TL'yi komşular rahatsız olmasın diye harcamayı düşünen ev sahibi herkese nasip olur inşallah
  • quote:

Dediğim gibi inşaat halinde komşu ortak duvar ve tavan a konucak 5 cm lik taş yünü ve zeminde parke altına konacak bir malzeme ile oldukça iyi bir yalıtım sağlanabilir. Ama yetmez daha fazla yalıtım isterim derseniz 4 duvar, kapı ve pencere ses yalıtımı üstünede akustik düzenlemeler yapılabilir. Taş yününü 1. sıraya koyma nedenim maliyetinin düşük olması, ısı yalıtımıda sağlaması ve ortalama bir ustaya yaptırabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Bu ev sinema sistemi için 10.000TL'yi komşular rahatsız olmasın diye harcamayı düşünen ev sahibi herkese nasip olur inşallah

Merhaba teeşekkür ederim arkadaşlar.

Şaka maka derken evi bugün aldım vallahi :) ev 5+1 ama odalar biraz küçük.
    Sinema odası yapacağım oda da şu:
     Eve Sinema Odası Yapacağım, Fakat Ses Yalıtımı?

10 m2 civarıdır sanırım oda.
    Bu arada da bütçem direk 1000 Tlye düştü ev tahmin ettiğimden fazlaya gelince :)
    Bu oda dublex dairenin alt katında, üst kattaki odayı yapmak daha iyi aslında ama bu odadan küçük üstteki.
    Şimdi ben nereleri taş yünü ile kaplatayım? Tavana gerekir mi? O odanın tam yanı yan daire, altında da bir daire var.

• Hayırlı olsun güle güle oturun

bence üst kattaki odayı yapın sonuçta en azından aşağıya ses gitmesini engellersiniz.
    Elinizdeki sistem için taşınıp dinleyip ona göre yatırım yapın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Hayırlı olsun güle güle oturun

bence üst kattaki odayı yapın sonuçta en azından aşağıya ses gitmesini engellersiniz.
    Elinizdeki sistem için taşınıp dinleyip ona göre yatırım yapın derim.

Teşekkür ederim.
    Bendeki üst kattaki odayı düşünüyordum fakat o oda daha küçük. Yoksa üstte kimse yok altta ben varım, iyi olacaktı o oda :)

Eve taşınmadan odanın her işini halletmek istiyorum.
  • Hayırlı olsun güle güle oturun. Bencede üst katdaki oda daha iyi olurdu, öncelikli yalıtım yapılması gereken duvar komşu ortak duvarları. Yan duvarları taş yünü kaplayıp üstünüde alçıpan ile kapatabilirsiniz. Zeminde ise parkeleri kaldırıp altındaki normal/basit şilteyi yine parke satıcılarda bulabileceğiniz daha kaliteli ve kalın şilteyle değişebilirsizin. Bu arada üst deki oda kaç m2 ? eğer idare edcek büyüklükte ise sadece akustik süngerler ile çok daha ucuza işi bitirebilirsiniz.

Diğer önemli bir iş kabloları duvarlara gömün hop, tv varsa projektör vs...
  • Hayırlı Olsun Güle Güle Oturun Evde Sinema Sistemine Uygunmuş 5+1
  • Küçük olsun ama üst kat olsun çok daha mantıklı.. Zaten büyük odayı ne yapacaksınki. Bir koltuk birde tv kolonlar konacak..

Hiçbir yalıtımın sağlam bir ses sisteminin sesini engelleyebileceğine inanmıyorum. Ben eskiden müstakil evde otururdum yan binadan çok sikayet aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Küçük olsun ama üst kat olsun çok daha mantıklı.. Zaten büyük odayı ne yapacaksınki. Bir koltuk birde tv kolonlar konacak..

Hiçbir yalıtımın sağlam bir ses sisteminin sesini engelleyebileceğine inanmıyorum. Ben eskiden müstakil evde otururdum yan binadan çok sikayet aldım

Ben de öyle düşünüyorum artık.

quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Hayırlı Olsun Güle Güle Oturun Evde Sinema Sistemine Uygunmuş 5+1

Teşekkür ederim.

quote:

Hayırlı olsun güle güle oturun. Bencede üst katdaki oda daha iyi olurdu, öncelikli yalıtım yapılması gereken duvar komşu ortak duvarları. Yan duvarları taş yünü kaplayıp üstünüde alçıpan ile kapatabilirsiniz. Zeminde ise parkeleri kaldırıp altındaki normal/basit şilteyi yine parke satıcılarda bulabileceğiniz daha kaliteli ve kalın şilteyle değişebilirsizin. Bu arada üst deki oda kaç m2 ? eğer idare edcek büyüklükte ise sadece akustik süngerler ile çok daha ucuza işi bitirebilirsiniz.

Diğer önemli bir iş kabloları duvarlara gömün hop, tv varsa projektör vs...

Merhaba teşekkür ederim.
    Ben de üst katta olmasına karar verdim bugün gittim eve odaları ölçtüm, üst 10 m2(3x3.5), alt ise 12 m2, o yüzden üst odayı düzenleyeceğim. O odanın komşuyla bağlantılı sadece 1 duvarı var, alt benim ev üst ise çatı. Benim merak ettiğim çarpraz daireye bile ses gidebilir. O yüzden o yan duvarın yanında tüm duvarları ve zemini de taş yünü ile kaplatmalı mıyım? Akustik süngerler ses yalıtımında benim işimi görebilir mi ki acaba.

Tv olarak da Samsung 46b650 LCD Tv var, acaba büyük gelir mi oraya? Sd yayınlar için kullanmayacağım, sadece sinema izlemek için.

• alttaki tablo az çok fikir verir size...

quote:

Orijinalden alıntı: runelgna
    Tv olarak da Samsung 46b650 LCD Tv var, acaba büyük gelir mi oraya? Sd yayınlar için kullanmayacağım, sadece sinema izlemek için.

• Bana kalırsa ortak duvarı taş yünü kaplayıp üstünede alçıpanla kapatın, zemini tamemen halı ile kaplayın. Cam olan duvarıda kalın bir perdeyle tamamen kapatın, geri kalan işide akustik süngerler ile çözebilirsiniz bence.
  • quote:

Bana kalırsa ortak duvarı taş yünü kaplayıp üstünede alçıpanla kapatın, zemini tamemen halı ile kaplayın. Cam olan duvarıda kalın bir perdeyle tamamen kapatın, geri kalan işide akustik süngerler ile çözebilirsiniz bence.

+1
  • 10 metrekarelik bir oda için ses yalıtım sistemi yaptırmaya değmez arkadaş. sesi zaten o odada komşuları rahatsız edecek kadar açmaya kalkarsan mazallah kulakların iflas eder. sana önerim kısık volumlerde bile çok net ses veren ve 5.1 etkisini hissettiren bir ses sistemini alman.
  • quote:

Bana kalırsa ortak duvarı taş yünü kaplayıp üstünede alçıpanla kapatın, zemini tamemen halı ile kaplayın. Cam olan duvarıda kalın bir perdeyle tamamen kapatın, geri kalan işide akustik süngerler ile çözebilirsiniz bence.

En uygulanabiliri bu bence, yeni evinizde hayırlı olsun güle güle oturun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

alttaki tablo az çok fikir verir size...

quote:

Orijinalden alıntı: runelgna

Teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: xenkebikec

quote:

En uygulanabiliri bu bence, yeni evinizde hayırlı olsun güle güle oturun.

Merhaba, teşekkür ederim.

quote:

Evin görmediğimiz bir odası vardı (ev sahibinin eşyaları varmış içeride o yüzden görememiştik), o oda çatı katı odası camı falan yok :) Sadece kapısı var, o odayı sinema odası yapmaya karar verdik, müsait de oda. Komşularla da bağlantısı yok ama ben yine de yalıtım yaptırmak istiyorum, çünkü ben alt çarptraz dükkandan çok müzik sesi dinledim geçmişte malesef.

Teşekkür ederim öneriniz için.

Akustik süngerler aynı zamanda sesi emme görevi de mi görüyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runelgna -- 18 Ocak 2011; 21:41:37 >

• Yukarıda dediğim gibi günümüz binalarında bırakın aksiyon filmlerindenki sesleri,bitişik dairedeki insanların konuşma seslerini bile duyarken eğer imkan varsa mutlaka bütçeye göre yalıtım yapılmalı. Sesi %100 kesemeyiz tabiki zaten gerek de yok.
    Tabiki zaten sesi yansıtmayıp emdiği için kullanıyoruz bu süngerleri.
  • quote:

Yukarıda dediğim gibi günümüz binalarında bırakın aksiyon filmlerindenki sesleri,bitişik dairedeki insanların konuşma seslerini bile duyarken eğer imkan varsa mutlaka bütçeye göre yalıtım yapılmalı. Sesi %100 kesemeyiz tabiki zaten gerek de yok.
    Tabiki zaten sesi yansıtmayıp emdiği için kullanıyoruz bu süngerleri.

Teşekkür ederim acaba süngerler için marka önerebilir misiniz bana?
    Bu arada kapıya yalıtım yapmalı mıyım veya kapıya nasıl bir yalıtım yapmalıyım?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.