Şimdi Ara

Eve Sinema Odası Yapacağım, Fakat Ses Yalıtımı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
58.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: signore

@teknika

Bu mesajı özellikle ayrı yazıyorum, yukarıdaki mesajımın içinde erimesin diye.

Siz sorum şu olacak :
    İstanbul'da bu işi yarı-profesyonel yarı-hobi olarak ve makul fiyatlarla yapacak birilerini biliyor musunuz ? Öyle aman aman bir beklentim yok ama, eğer hiçbir ölçüm yapılmadan kendim düzenleme yaparsam, hem sonucun ne olduğunu tam bilemeyeceğim, hem de bu kadar uğraştan sonra istediğim sonuçları tam elde edememe riski var :)

Akustik düzenleme için ben de deneme yanılma yapmaya çalışacağım ama odanın duvarları ve tavanı bayağı m2 yaptığı için (60 m2) tüm parçaları sök-tak yapmam pratikte çok çok zor. Ancak çift taraflı bant ile malzemeleri tutturabilirim ama, belki 60-70 tane 50x50 ebadında plaka yapıştırmam gerektiği için, en başta sistemi güzel oturtup, sonradan sadece ufak dokunuşlar yapmam gerekiyor

Akustik düzenleme için aşağıdaki sayfalardaki System 550'leri taklit etmeye çalışacağım.

Gelişmiş versiyon :
    Orta seviye :

Aldığım malzemeler şunlar :

Yutucu :
    http://aksaakustik.com/kumas-kapli-akustik-panel (üstte, soldan ikinci resim, siyah ve bordo olanlar)

Önlerde dağıtıcı :
    eldeco
    Eldeco Bambu 3D Duvar Panelleri
    http://eldecoshop.com/hasr-bambu-3d-duvar-paneli.html

http://www.3dwall.com.tr/tr/urun-metalik-boyal%C4%B1-12.html (tek tek yarım silindir parçalar halinde).

Arkada ve tavanda dağıtıcı / parçalayıcı :

Bass trap :
    (bunları üst üst monte edeceğim, köşelerde kule olacak)
    İçeriğinde camyünü ve taşyünü olan malzemeleri değil evinize bahçenize bile sokmayın! Sağlık açısından çok ciddi tehlikeleri olan malzemeler. Ama maalesef satanlar bile bunu önemsemiyorlar. Sakın o tür malzemeler almayın ve kullanmayın!

• quote:

@teknika

Bu mesajı özellikle ayrı yazıyorum, yukarıdaki mesajımın içinde erimesin diye.

Siz sorum şu olacak :
    İstanbul'da bu işi yarı-profesyonel yarı-hobi olarak ve makul fiyatlarla yapacak birilerini biliyor musunuz ? Öyle aman aman bir beklentim yok ama, eğer hiçbir ölçüm yapılmadan kendim düzenleme yaparsam, hem sonucun ne olduğunu tam bilemeyeceğim, hem de bu kadar uğraştan sonra istediğim sonuçları tam elde edememe riski var :)

Akustik düzenleme için ben de deneme yanılma yapmaya çalışacağım ama odanın duvarları ve tavanı bayağı m2 yaptığı için (60 m2) tüm parçaları sök-tak yapmam pratikte çok çok zor. Ancak çift taraflı bant ile malzemeleri tutturabilirim ama, belki 60-70 tane 50x50 ebadında plaka yapıştırmam gerektiği için, en başta sistemi güzel oturtup, sonradan sadece ufak dokunuşlar yapmam gerekiyor

Akustik düzenleme için aşağıdaki sayfalardaki System 550'leri taklit etmeye çalışacağım.

Gelişmiş versiyon :
    Orta seviye :

Aldığım malzemeler şunlar :

Yutucu :
    http://aksaakustik.com/kumas-kapli-akustik-panel (üstte, soldan ikinci resim, siyah ve bordo olanlar)

Önlerde dağıtıcı :
    eldeco
    Eldeco Bambu 3D Duvar Panelleri
    http://eldecoshop.com/hasr-bambu-3d-duvar-paneli.html

http://www.3dwall.com.tr/tr/urun-metalik-boyal%C4%B1-12.html (tek tek yarım silindir parçalar halinde).

Arkada ve tavanda dağıtıcı / parçalayıcı :

Bass trap :
    (bunları üst üst monte edeceğim, köşelerde kule olacak)

Şu yutucular işe yarıyor mu gerçekten de?

• quote:

Orijinalden alıntı: runelgna

Yurtdışında satılan muadil ürünler kadar performanslı olduklarını sanmıyorum. Buradaki üreticiler biraz deneme yanılma yoluyla üretiyorlar bunları.

Ancak ben şunu söyleyebilirim. Bir hoparlörü duvara çevirip dinlediğimde, duvara bu yutucuları tuttuğumda ve çektiğimde ses ciddi değişiyor. birşeyleri yuttuğu kesin :) Ama ne kadar yutuyor, ne kadar doğru frekansları yutuyor onu bilemiyorum.
  • quote:

quote:

Yurtdışında satılan muadil ürünler kadar performanslı olduklarını sanmıyorum. Buradaki üreticiler biraz deneme yanılma yoluyla üretiyorlar bunları.

Ancak ben şunu söyleyebilirim. Bir hoparlörü duvara çevirip dinlediğimde, duvara bu yutucuları tuttuğumda ve çektiğimde ses ciddi değişiyor. birşeyleri yuttuğu kesin :) Ama ne kadar yutuyor, ne kadar doğru frekansları yutuyor onu bilemiyorum.

Teşekkür ederim cevabınız için, bana tam yutan bir şey lazım :)
  • quote:

Ben yutan derken, İngilizce karşılığı "absorber" olan süngerlerden bahsediyorum. Bunların fonksiyonu, ses dalgalarını yansıtmamaları; yani yutmaları; yani yankı oluşmasını engellemeleri.

Sizin istediğiniz ses yalıtımı amacıyla ses geçirmezlik midir (soundproofing), yoksa akustik düzenleme için sesin yansıtılmasının önlenmesi midir ? (absorbtion).

Eğer ses yalıtımı ve ses geçirmezlik istiyorsanız, sizin ihtiyacınız olan aşağıdaki sayfada adepan olarak geçen, yukarıda echobon olarak anılan süngerler :

Ama bunlar da tek başına çok etkili değil. Epdm veya kurşun bariyer denilen ürünlerle birlikte kullanılması gerekiyor.
    Bana göre sırası ile etkili çözümler (az etkiliden çok etkiliye)

1. Sünger
    2. Bariyer + Sünger
    3. Sünger + Bariyer + Sünger
    4. Kesin çözüme yakın olanı, sünger + bariyer + sünger uygulamak, 5-10 cm. boşluk bırakıp, tekrar sünger + bariyer + sünger uygulamak. Bu şekilde yüzer oda elde etmiş oluyorsunuz.

• quote:

quote:

Ben yutan derken, İngilizce karşılığı "absorber" olan süngerlerden bahsediyorum. Bunların fonksiyonu, ses dalgalarını yansıtmamaları; yani yutmaları; yani yankı oluşmasını engellemeleri.

Sizin istediğiniz ses yalıtımı amacıyla ses geçirmezlik midir (soundproofing), yoksa akustik düzenleme için sesin yansıtılmasının önlenmesi midir ? (absorbtion).

Eğer ses yalıtımı ve ses geçirmezlik istiyorsanız, sizin ihtiyacınız olan aşağıdaki sayfada adepan olarak geçen, yukarıda echobon olarak anılan süngerler :

Ama bunlar da tek başına çok etkili değil. Epdm veya kurşun bariyer denilen ürünlerle birlikte kullanılması gerekiyor.

1. Sünger
    2. Bariyer + Sünger
    4. Kesin çözüme yakın olanı, sünger + bariyer + sünger uygulamak, 5-10 cm. boşluk bırakıp, tekrar sünger + bariyer + sünger uygulamak. Bu şekilde yüzer oda elde etmiş oluyorsunuz.

Aynen soundproofing denilen olaydır. Gerçi bu başlığı açtığımdan beri bayağı bir süre geçti, çocuklar izin vermiyor, sinema odasına girmeyeli 1.5 sene olmuştur rahat :)

• quote:

quote:

quote:

1. Sünger
    2. Bariyer + Sünger

Aynen soundproofing denilen olaydır. Gerçi bu başlığı açtığımdan beri bayağı bir süre geçti, çocuklar izin vermiyor, sinema odasına girmeyeli 1.5 sene olmuştur rahat :)

Alıntıları Göster
    Adepan yada echobon da denilen malzemeyi kullanan var mı? Ev içi uygulamalarda kullanılabilir deniyor yani sağlığa zararı yok mudur?

Çünkü soluma yada temas ile kanserojen etkisi olan pekçok yalıtım malzemesi var. Adepan hakkında emin olamadım.

• Tecrübe sahibi olan yok mu?

Ben de mantar şilte ile echobon arasında kaldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda bahsedilen detaylardan 3 ve 4.seçenekler nispeten daha verimli olabilir. Hava boşluğu kavramı bu konuda kabul görmüş bir detay. Ama uygulama noktasında bunu yapabilmeniz için önceden kapı ve pencere detaylarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Bariyersiz sadece sünger kullanımında seste bir tokluk elde edersiniz. Ses yalıtımı elde etme ihtimaliniz zayıf. Piyasada uzman diye gezinen firmaların %90'ı meseleden bi haber sadece uygulamadan, ustalıktan gelen insanlardan oluşuyor. Düne kadar membranla su yalıtımı yapan usta benzer mantıktadır diye düşünüp, kendini bir anda bu işi yaparken buluyor. Bu işten gerçekten anlayan birilerini bulma ihtimaliniz var ama nasıl bir fiyatla karşılaşırsınız kestiremiyorum. Onun için vaktiniz ve de sabrınız varsa kendiniz yapın. Bu arada echobon diye tabir ettiğimiz gri sünger, imal edildiği fabrikalara göre de ciddi farklılıklar gösterebiliyor. Ama dediğim gibi tek başına kullanıldığında sesde tokluktan başka bişey vermesini beklemeyin. Bariyer içinse pvc esaslı bariyerler var. Kurşun esaslılara göre daha sağlıklı deniliyor ama ses yutum değerlerinin karşılaştırılması açısından sonuç nedir bilmiyorum. Forumda 1-2 arkadaş vardı bu konulara kafa yoran ama isim verip de, onlara da emr-i vaki olsun istemem. Zaten yakın zamanda görüp daha net yardımcı olmaya çalışacaklardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shanahan

Yukarıda bahsedilen detaylardan 3 ve 4.seçenekler nispeten daha verimli olabilir. Hava boşluğu kavramı bu konuda kabul görmüş bir detay. Ama uygulama noktasında bunu yapabilmeniz için önceden kapı ve pencere detaylarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Bariyersiz sadece sünger kullanımında seste bir tokluk elde edersiniz. Ses yalıtımı elde etme ihtimaliniz zayıf. Piyasada uzman diye gezinen firmaların %90'ı meseleden bi haber sadece uygulamadan, ustalıktan gelen insanlardan oluşuyor. Düne kadar membranla su yalıtımı yapan usta benzer mantıktadır diye düşünüp, kendini bir anda bu işi yaparken buluyor. Bu işten gerçekten anlayan birilerini bulma ihtimaliniz var ama nasıl bir fiyatla karşılaşırsınız kestiremiyorum. Onun için vaktiniz ve de sabrınız varsa kendiniz yapın. Bu arada echobon diye tabir ettiğimiz gri sünger, imal edildiği fabrikalara göre de ciddi farklılıklar gösterebiliyor. Ama dediğim gibi tek başına kullanıldığında sesde tokluktan başka bişey vermesini beklemeyin. Bariyer içinse pvc esaslı bariyerler var. Kurşun esaslılara göre daha sağlıklı deniliyor ama ses yutum değerlerinin karşılaştırılması açısından sonuç nedir bilmiyorum. Forumda 1-2 arkadaş vardı bu konulara kafa yoran ama isim verip de, onlara da emr-i vaki olsun istemem. Zaten yakın zamanda görüp daha net yardımcı olmaya çalışacaklardır
    Hava boşluğu da tek başına çok işe yaramıyor. Daha önce de yazdığım gibi ses yalıtımında en etkili malzeme Echobon. Ben daha etkilisine rastlamadım. Kendi evimde de echobon kullanmayayım dedim ve 3 kat hava boşluklu duvar ördürdüm. Tırt! Ama sonuçta echobon da petrol türevi. Gerçi oturduğumuz koltukların içi de petrol türevi sünger.

• quote:

Orijinalden alıntı: shanahan

Yukarıda bahsedilen detaylardan 3 ve 4.seçenekler nispeten daha verimli olabilir. Hava boşluğu kavramı bu konuda kabul görmüş bir detay.

...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalexpress

Isı izolasyonu için kütle, ses izolasyonu için ise boşluk gereklidir. Odanın enini boyunu yüksekliğini verebilirseniz bir kaç detay çizimi yapabilirim sizin için.

Alıntıları Göster
    Kesinlik ve Kesinlikle taş yünü kullanamayınız ev de kullanacağınız ses yalıtımı malzemesi sizin için en iyi çözüm bariyerli veya bariyersiz bondex süngerdir. Bariyerli bondex % 95'e varan ses yalıtımı sağlar. Bariyesiz ise % 75 ses yalıtımı sağlar. Bondex sünger 150 dns yapısı ve sertliği ses yalıtım sektöründe en iyi yalıtımı sağlayan üründür. En kaliteli ve uygun fiyatlarla web sitemize ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi içinwww.ankases.com 'a bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Elinize emeğinize sağlık.

Dışarıya kesinlikle ses geçmeyeceğini garanti ederim. Gerçekten echobon müthiş bir materyal. Ama tabi ki içeride akustik düzenleme ayrı bir konu. Onun için uzun soluklu deneme çalışma ve ölçümler gerekiyor. Yalıtım mevzusunu hallettiğinize emin olabilirsiniz şimdiden.

Benim derdim karşı komşunun gürültülü konuşmasıyla, daha doğrusu evin içinde bağırıp çağırmasıyla.
    Çok affedersiniz insan değiller ve uyarmaktan da anlamıyorlar. Evdeki 2 oda, karşı komşunun duvarıyla birleşik ve içerisi hayvanat bahçesine dönüyor çünkü anırıyor bu arkadaşlar.
    1 duvar 15 metrekare civarında, iyi bi yalıtım yaptırmak istiyorum karşı komşudan gelen sesleri duymamak için?

Sizin yorumlarınızı okudum, echobon evlerle de ilgileniyor mu yoksa daha büyük çaplı işler mi yapıyorlar ?
    http://www.procoltd.com/index.html

Ve de benim bu işi kendim yapma şansım yok, bir usta aracılığıyla yaptırma şansım vardır değil mi ?

• Seviyeli Yarbay kullanıcısına yanıt
    O komsularin sesini kesmek için vereceginiz parayi direk onlara verin baska yere tasinsinlar:) zira komsularin sesini insani bir seviyeye cekmek için saglam bi meblayi gozden cikarmaniz gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Çoğumuz gece film&dizi ziliyoruz.O yüzden içimiz rahat etsin diye hiç yoktan iyidir diyerek yapıyoruz yapmayı düşünüyoruz.Elden bu gliyor imkanlar doğrultusunda

Alıntıları Göster
    Benim memnun kaldığım bir firma var tavsiye edebiliri. Firma adı Korkmaz Yapı ben çok memnun kaldım sende kalıcaksındır.http://www.korkmazyapinano.com/ bu da web adresleri umarım yardımcı olabilmişimdir.

• GİRİŞ: Bende ortak duvar sıkıntısı çekenlerden biriyim yandaki komşu ne konuşsa arada duvar yokmuş gibi net olarak benim salonda zaten duvarı yok sayıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu sesin kaynağından kesilmesinin yada karşılıklı yalıtım yapılmasının en sağlıklısı olduğunu anladım ancak yandaki adamın hiç oralı olmaması sebebi ile kendi duvarıma ses yalıtımı için malzeme araştırmaya başladım taş yünü yada cam yünü olarak hiç aramadım çünkü bu ürünlerin ses yalıtımı yapacağına kendimce tatmin olmadım yurt dışında yapılan uygulamalardan yola çıkarak (Rebonded Echobone Bondex) Ürünün kullanmaya karar verdim İnternet te topladığım adresleri (istanbul) gezmeye başladım. Yaklaşık 6-8 adres gezdim sanırım ve çoğu hayal kırıklığından öte gidemedi ve web sayfalarının ne kadar yanıltıcı olduğu gördüm siteye baktığınızda holding binası aradığınızı sanıp gittiğinizde köy bakkalı ile karşılaşmanız gibi birçoğu konudan bi haber inşaatlarda sıvacılık yaparken kazara bir yerde duymuş-görmüş ve sıvacılıktan yatay geçiş yaparak ses yalıtımı ve akustik konusunda yüksek lisans almış gibi bir hissiyata kapılmış ( AKUSTİK SÜNGER SATMAYA ÇALIŞAN MI DERSİNİZ YOKSA 18 M2 MALZEME ALACAĞIMI DUYUNCA YÜZÜ DÜŞÜP 2 KATI FİYAT ÇEKEN Mİ UYGULAMA KONUSUNDA BİLGİ BİRİKİM İSE ? SANIRSINIZ DEVLET SIRRI VERECEK ABİ SEN Bİ MALZEMEYİ AL SIKINTI YOK YAPIŞTIR GEÇ ON NUMARA FULL ORJİNALL GİBİ SANAYİ MUHABBETLERİNDEN DE ÖTE GİDEMEDİM ) En son adres gideceğim yerde böyleyse ben evi taşırım daha iyi diye düşünmeye başladım Listenin son sırasında ki DESİBEL AKUSTİK ÜRÜNLERİ Firmasına geldim kapıdan bir bakıp çıkayım en azından derken içeri girdiğim de ilk defa farklı bir şey gördüm Adamlar bu işin yapı marketi gibi içeride 150-200 farklı ses yalıtım ve akustik ürünü aynı anda görünce başta garipsemedim değil BURADA bir fark vardı oturup durumumu anlattım arkadaşlar malzemeleri kullanım alanlarını aradaki farkı yaptıkları uygulamaları ve benim nelere dikkat etmem gerektiğini en ince detayına kadar anlattılar ve ben daha malzeme almadan. Malzeme olarak BARİYERLİ DESİPAN konusunda karar kıldık bu malzeme 3 katmandan oluşuyor bondex+bariyer+bondex öndeki ve arkadaki malzemelerin kalınlık ve yoğunlukları farklı ortada ise sinema salonları gibi yerlerde 2 alçıpan arasında kullanılan ses bariyeri malzemesi var ve birbirine lamine edilmiş halde hazır Firmadan DESİPAN yapıştırıcı ve başka yerde konusu bile geçmeyen kargasın duvar zemin alçı levha bağlantı noktalarında kullanmak üzere ses bandı aldıktan sonra Ertesi gün malzemeyi duvara söylendiği gibi yapıştırdım 50x100 cm plakalar duvarı komple kapladıktan sonra bütün ek yerlerinden silikon ile takviye yaptım. Bu işlem bittikten sonra 5x5 ağaç kargası montajlayıp ( SES BANDININ MANTIĞINI DAHA NET ANLAMIŞ OLDUM SİZ AĞACI DUVARA KOYDUĞUNUZDA İSTER İSTEMEZ DUVARDA YADA AĞAÇTA UFAK TEFEK DALGALANMALAR VAR VE BU MALZEME BU BOŞLUKLARI DOLDURUYOR VE SERT MALZEMELERİN BİRBİRİNE TEMASINI ENGELLİYOR) En son alçı plakaları vidaladık tan sonra bi arkadaşımdan alçı sıva konusunda yardım alarak işlemi tamamladım

GELİŞME : YAN DAİREDEN GELEN KONUŞMA ve TV SESLERİ % 80 &90 ORANINDA AZALDI KALAN KISIM İSE SANIRIM ARKADAŞLARINDA SÖYLEDİĞİ GİBİ YAPININ (ZEMİN TAVAN) TAŞIĞI YÜKSEK SESLERDE (BAĞIRMALAR)NET OLMAYAN UĞULTULAR VE ZEMİNDEN GELEN DÜŞME VE MASA SANDALYE SÜRME SESLERİNİN SON ÇIRPINIŞLARI

SONUÇ: ŞİMDİ SIRA ÜST KATTAKİ KOMŞUYU İKNA EDİP PARKELERİNİ SÖKÜP ONUN ALTINA FİRMANIN ÖNERDİĞİ DESİPAN MALZEMESİNİN 1 CM KALINLIKTA OLANINI UYGULAMAK ONDAN SONRA SANIRIM KENDİ EVİMDE SESSİZLİĞİN HUZURUNU YAŞAYABİLİRİM
    BENİM ANLADIĞIM BU İŞLERİN İLK AŞAMADA İNŞAAT ESNASINDA YAPILMASI DAHA NET VE KESİN SONUÇLARA VARILABİLİR SANIRIM
    AMA GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SANIRIM (MİLYONLUK DAİRE ALMIYORSANIZ) İMKANSIZ GİBİ KISA KISA ORTADA DUVAR ALTTA BETON KALMAYACAK EN SON
    SES YALITIMINI YADA AKUSTİK DÜZENLEME İŞLERİ YAPACAK YADA YAPTIRACAK ARKADAŞLARA DESİBEL AKUSTİK ÜRÜNLERİ FİRMASINDAN E AZINDA FİKİR ALMALARINI ÖNERİRİM BUNU DA ARKADAŞLARA BORÇ BİLİRİM
    HEPİNİZE SESSİZ GÜNLER

• joven kullanıcısına yanıt
    Birkaç yıl önce gördüğüm bir tanıtım broşüründe, yanlış hatırlamıyorsam plaka + sünger/köpük (tam adını hatırlamıyorum) şeklinde bir tasarım vardı. Broşürü bulabilirsem eklerim.

Ekleme: Şuralara bakabilirsiniz:

Residential = ev kullanımı
    Commercial = ticari kullanım
    Industrial = endüstriyelhttp://www.controlnoise.com/find-your-treatment/

Atış poligonu için:http://www.controlnoise.com/soundproofing-a-gun-range/

Google çeviriden faydalanabilirsiniz ayrıntılar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 28 Şubat 2017; 21:39:59 >

• Eski binalar ile yeni binalar arasinda daglar kadar fark var. Millet o kadar para verip ev aliyor ama iki daire arasinda duvar mi var yoksa carsaf mi gecirmisler belli degil. Biz eski komsumuzla sohbet ediyorduk, hic bagirmadan filan. Adam kagit yirtsa haberim oluyor.

• Komsu duvar ile ses yalitimi yapip, yan daireden sesi kesebilen oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Eski binalar ile yeni binalar arasinda daglar kadar fark var. Millet o kadar para verip ev aliyor ama iki daire arasinda duvar mi var yoksa carsaf mi gecirmisler belli degil. Biz eski komsumuzla sohbet ediyorduk, hic bagirmadan filan. Adam kagit yirtsa haberim oluyor.
    Konu hort ama bu müteahhitlerin ben...

Bondex sünger aldım 5 cm kalınlık 120 danste. Cep telefonunu koyup bastırıyorum sesi anca yarı yarıya kesiyor. Bir yastık alıp bastırıyorum daha fazla kesiyor. Anlamış değilim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.