Bu yazımızda Everest’in oyuncular için tasarladığı ve özelleştirebilir oyuncu faresi DLM-500′ü inceleyeceğiz.
Özelleştirilebilir ve malzeme kalitesi ile dikkat çeken oyuncu faresi, inç başına düşen nokta tanesi yani DPI’ı ise 8200 ve bu fare ile oldukça iyi performanslar çıkarılabiliyor.
Sağlamlığı ile dikkat çektiği yanı sıra; sol,sağ ve tekerlek dışında farenin üstünde 5 tane özelleştirilebilir tuş bulunuyor. Farenin yazılımı ile istediğiniz tuşa istediğiniz fonksiyonu,komutu ekleyebiliyorsunuz.
Farenin dışına biraz daha göz attığımızda mat bir yapı bizleri karşılamakta. Ve bu mat yüzey ile oyunlarda gerçek anlamıyla rahat bir kullanım sunuyor.
Everest DLM-500, karşımıza mavi, açık mavi, pembe, sarı ve yeşil olmak üzere 5 farklı renk seçeneği ile geliyor. Ve aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi her rengin DPI değeri farklı.
DPI dışında farenin kullanıcın eline tam oturması da önemli. Farenin büyük olması avuç içine tam bir şekilde oturmasına olanak sağlıyor. Everest DLM-500 oyuncu faresinden o kadar bahsettik peki bunun fiyatı nedir? 75 lira civarlarında dolaşan fiyatı bu fareye göre bizce uygun. Uygun fiyata iyi bir performans alabileceğiniz üründür.
Teknik özellikler: Arayüz: USB 2.0 DPI: 8200 Makro: 5 profilli Rapor hızı: 1000 HZ Saniye başı inç: 150 Sensör: Lazer, Avago 9800 Sistem: Windows XP/Vista/7/8 Tuş sayısı: 8 Yazılım: Var Yenileme hızı: 12.000 / sn Boyutlar: 132.94 × 80.22 × 42.16mm Ağırlık: 159 gr. Kablo uzunluğu: 1.6 metre
Aldığım bir Everest kablosuz mouseun bir ayda defalarca aynı arızayı vermesi ve klavyesinin masadan halıya düşüp (evet bildiğin 50 cm masa) ikiye ayrılmasından sonra Everest ismini duyduğum anda arkama bakmadan kaçıyorum.
Ucuz bir şey alıp 2 aya elime alacağıma kaliteli bir marka alırım yıllarca kullanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: Xanthochroid
Aldığım bir Everest kablosuz mouseun bir ayda defalarca aynı arızayı vermesi ve klavyesinin masadan halıya düşüp (evet bildiğin 50 cm masa) ikiye ayrılmasından sonra Everest ismini duyduğum anda arkama bakmadan kaçıyorum.
Ucuz bir şey alıp 2 aya elime alacağıma kaliteli bir marka alırım yıllarca kullanırım.
Peki sizin tercihiniz nedir ? Yani hangi markayı kullanıyorsunuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: bipixel
quote:
Orijinalden alıntı: Xanthochroid
Peki sizin tercihiniz nedir ? Yani hangi markayı kullanıyorsunuz ?
Logitech G600 ve Microsoftun bir klavyesi.
Vallahi bende microsftun klavyesiyle çok oynadım hocam