Everest evt-685 model bir uzaktan garaj kumandası aldım. İçerisinden herhangi bir klavuz çıkmadı, satan kişi sadece eski kumandayla bunu eşleştirmek için 2-3 dakika ikisinde de aynı düğmelere basarsanız kopyalama işlemini yapar ve çalışır demişti. Eşleme işlemini ne yaptıysam başaramadım. Bunu kullanan ve eşleme işlemini çözmüş birisi var mı aramızda ?
Kopyalama:
1- Kumandanın arkasındaki vidaları sökerek içindeki bordun üzerinde bulunan JP1 jumper ın takılı olduğundan emin olun. 2- Elinizdeki orijinal EVT-685 i kopyalanacak olan aygıta (JJ-RC) mümkün olduğu kadar yaklaştırdıktan sonra, EVT-685 deki butonlarla diğer aygıttaki (JJ-RC) butonların işlevlerini kopyalama işlemine geçebiliriz. 3- Elinizdeki iki kumandanında butonuna eş zamanlı basarak bekleyiniz, 4- Beklerken EVT-685 in LED i sürekli yanıyorsa kopyalama durumunda olduğunu gösterir. 5- Eğer LED 3 kere yanıp sönerse kopyala işlemi bitmiş demektir. (Bütün butonlara üsteki anlatılanları uygularsanız kopyalama işlemini tam olarak bitirebilirsiniz.)
Frekans Ayarı:
1. VC aygıtından frekans ayarı yapılmaktadır. VC nin üzerindeki küçük vidayı çevirerek size uygun frekans ayarı yapabilirsiniz. (Yaklaşık olarak 2mm çeviriniz.) 2. JP2 jumper takılı ise Frekans: 275-350 MHZ 3. JP2 jumper takılı değilse Frekans: 320-450 MHZ
Aciklamalar icin tesekkurler ama ben zaten bu anlattiklarinizi yazan bir kullanim klavuzunun aynisini nette buldum. Benim cihazin bordu resimdekinden farkli ve uzerinde JP1 jumperi yok :( eslemeye basliyorum ama 3 dakika kadar bekledim sonuc vermedi, kullanip da yontem anlatacak biri var mi acaba?