bazen her şey bazen de herşey ama o neye göre değişiyo unuttum ama öğrenicem
"eVerything foR yoU", "her şey senin için" demek değildir. "everything is for you" , "her şey senin için" demektir
"everything for you", "senin için yapılan her şey" demektir ; ki saçma diyceksiniz. Zaten bu şekilde kullanılmaz tek olarak, cümle içinde kullanılır, o yüzden anlamı saçma olmaz. Ama şarkı sözü olarak ya da başlık olarak falan bu şekilde kullanılabilir, yani cümle içinde olmaksızın.
ah mimayınkaf hocam olsaydın da konuya açıklık getirseydin
"her şey" de ayrı yazılıyo evet
Des; Sen emin misin her şeyin bitişik yazıldığı durum olduğuna ben anımsıyorum ama emin değilim. Şu işe açıklık getirecek bir gönüllü aranıyor!!!
quote:
Orjinalden alıntı: öcüüü
"eVerything foR yoU", "her şey senin için" demek değildir. "everything is for you" , "her şey senin için" demektir
"everything for you", "senin için yapılan her şey" demektir ; ki saçma diyceksiniz. Zaten bu şekilde kullanılmaz tek olarak, cümle içinde kullanılır, o yüzden anlamı saçma olmaz. Ama şarkı sözü olarak ya da başlık olarak falan bu şekilde kullanılabilir, yani cümle içinde olmaksızın.
+1
tekrar edit:
geçen bu "şey" konusu bizim sınfta da tartışıldı,hoca içinde "her şey" geçen bir cümleyi tahtaya yazdırdı(Allah'tan bana yazdırmadı).Yazan arkadaş bitişik yazdı,öğretmen yanlış dedi.Arkadaş bir kitabı "her şey"in bitişik yazılması gerektiğini yazdığını söyledi.Öğretmen ise o kitabı sınıfa getir,şuraya atalım(geri dönüşüm kutusunu göstererek)dedi ve ekledi;"İçinde şey kelimesi geçen her şey ayrı yazılır".
O gün,bugündür ayrı yazıyorum.
Ben öğretmenin yalancısıyım.
Bir başka edebiyat öğretmenim ise dilde hiçbir şey kesin değildir neredeyse,farklı görüşler vardır,sizin için önemli olan ÖSS'nin görüşüdür der
ÖSS de "şey"in ayrı yazılması gerektiği görüşündeymiş,onun için gerisi beni ilgilendirmez
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
Des; Sen emin misin her şeyin bitişik yazıldığı durum olduğuna ben anımsıyorum ama emin değilim. Şu işe açıklık getirecek bir gönüllü aranıyor!!!
Senin dediğin doğru sanırım."Şey" istinasız ayrı yazılıyor demiş hocam.
öcüüü ""everything is for you" is koymasak da aynı anlamda olmuyo muydu yaff
nese sen daha iyi bilirsin bacım
Abim Türkçe öğretmeni, ona sordum da o da ayrı yazılır dedi. Bir de yarın okulda sorayım hocalara.
quote:
siz hepiniz ayrı yazılır diyosunuz ama ben bunu dediğim gibi Türkçe öğr. mezunu bi arkadaşıma sormuştum tam emin olamıyorum ama %80-85 ayrı ve birleşik yazıldığı durumlar olduğunu söylemişti diye hatırlıyorum
sizler ayrı yazılıyo diyosunuz ama açıkçası ben bi ürkçe öğretmenine ya da Türkçe öğr. ve benzer bi bölüm okuyan birine sormadan emin olamam
/>
quote:
Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer
quote:
Eyvallah Strange
quote:
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: PHI Des; Sen emin misin her şeyin bitişik yazıldığı durum olduğuna ben anımsıyorum ama emin değilim. Şu işe açıklık getirecek bir gönüllü aranıyor!!!
hmm evt ayrı yazılırmış bunu öğrendiğim iyi oldu
quote:
Orjinalden alıntı: MaDRoXSaGe
öcüüü ""everything is for you" is koymasak da aynı anlamda olmuyo muydu yaff
"Is" koyarsan Cümle olur, "Is" koymazsan Söz Öbeği olur
quote:
nese sen daha iyi bilirsin bacım
eyvallah kardeşim
quote:
quote:
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: PHI Des; Sen emin misin her şeyin bitişik yazıldığı durum olduğuna ben anımsıyorum ama emin değilim. Şu işe açıklık getirecek bir gönüllü aranıyor!!!