Şimdi Ara

EVGA 980TI CLASSIFIED Kullanıcı İncelemesi + Seidon120M Mod (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
4.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

Bende GTX 770 var asic kalitesi 86.1 çıktı, ne kadar overclock olur aslında?

EVGA 980TI CLASSIFIED Kullanıcı İncelemesi + Seidon120M Mod

ASIC değerinin overclock işlemi ile doğrudan bağdaştırılması yanlış bana göre. Önceden çoğu insanda bu kafadaydı ama son zamanlarda yine yüksek ASIC değeri, yüksek OC potansiyeline yönelir gibi bir algı oluşmuş durumda. Yaptığım ekran kartı incelemelerinde de ASIC değerini bilgilendirme açısından paylaştım hep.

Kendi kartımda da (GTX 780), %73.8 ASIC değeri olmasına rağmen voltajsız bir şekilde 1215 Mhz GPU hızına OC ile çıkabiliyorum. Çoğu %85 ve üzeri ASIC değeri sahibi GTX 780'lerin 1130 - 1150 Mhz GPU hızı civarında voltaj vermeden tıkandığı oluyor. Yani buradan değerle, OC işleminin bağdaştırılmasının abes olduğu görülebiliyor.

Tabii AMD tarafını veya NVIDIA tarafını tek tek model bazında incelemedim. Belki modelden modele veya mimariden mimariye farklı senaryolar ortaya çıkıyor olabilir. Herkes kendi kartının OC potansiyeli ve ASIC değeri ilişkisini; bizim forumumuzda olmasada yabancı forumlarda açılan konularda inceleyebilir.

Katılıyorum 1-2 değil çokça gördüm ve deneyimledim.2 karttan daha düşük asic değeri olan diğerinden daha iyi overclock oluyordu.Asic bir bilgi verir fakat overclock için herşey değil bence.İlla yüksek asicli kart güzel overclock olcak diye birşey yok.Benim bi tane 7970 im %89 asic değerindeydi ama oldukça takozdu hemde öyle böyle takoz değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 9 Kasım 2015; 17:23:41 >

• maşallah kart baya iyi 3dmark linkinde 4k oyun pc sinde 980sli yapılmış 6xx puan farkla tek kartla sizde onu yakalamışsınız :)
    inşallah bizede nasip olur bol oc ler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Amazondan ayın 29unda sipariş ettiğim kart bu sabah elime ulaştı.Toplam 2435 liraya geldi.Şahin Abiye(sahafiec) ilgi ve alakasından dolayı ve verdiği bilgiler içinde tşk ediyorum.

Paketleri vs vs hepsi düzgün şekilde yapılmış.Kutu içeriği oldukça dolu herhangi bir eksiği yok.Kartın boyu yaklaşık olarak 290/290x boyunda olmasına karşın eni özelleştirilmiş pcbden dolayı oldukça geniş.

Gün içinde testler oyunlar sıcaklık overclock aklınıza ne gelirse testlerini tamamlamayı düşünüyorum.En kötü kartınızı Allah bu karttan nasip etsin diyerek girişi tamamlıyorum.

Kutu içeriği gayet iyi denilebilir.
    1dvi
    2adet 8pin
    Kitapçıklar
    Koruma süngeri , anti static naylon , 1adet cd ,1 adet evga stickerı
    Custom soğumta için pembe vram örtücü tarzı bir soğutucu
    Bide kocaman bir poster(beyaz zeminde duran o katlanmış halde)

Buda içinden çıkan poster

Ekran kartını da coil whine Bobin ses sorunu yani cizirti vs çıktı mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlı olsun güle güle kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

hayırlı olsun güle güle kullan.

Tşk ediyorum.Arkadaşlar lütfen konu alıntılamayalım oldukça yer tutuyor ve konunun okunmasını zorlaştırıyor.Kota tüketmesi de cabası.2000 fpslerde her kartın yaptığı tıkırdama tarzı bir coil whine ı var.Onun dışında coil whine yok kullanımlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 10 Kasım 2015; 13:27:27 >
  • Emrecim kartın hayırlı olsun güle güle kullan. Yaptığın mod harika olmuşdeğerler çok iyimiş :)

Son çıkan sürücü ile denemeler yaptın mı? Varmı azda olsa bir artış.

• quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Emrecim kartın hayırlı olsun güle güle kullan. Yaptığın mod harika olmuşdeğerler çok iyimiş :)

Son çıkan sürücü ile denemeler yaptın mı? Varmı azda olsa bir artış.

Fehmicim sağolasın.Son sürücü 358.91 de tek fark eden benim gözlemlediğim anno 2205 deki değişim oldu.Bazı sahnelerde takılma ani fps düşüşü yaşatıyordu.Onu kaldırmışlar oyun stabil hale gelmiş.Onun dışında bf4 ve diğer multiler aynı olarak devam ediyor.Geri kalan herşey 2-3 sürüm öncesiyle aynı.
  • EMRES754 hayırlı olsun hocam, merhaba bana pm atabilirmisiniz bir şey danışacağım size.
  • Eski oyunlara artık pek fazla fark getireceğini düşünmüyorum. zaten bu seneden önce çıkan birçok oyunda 150 üzeri FPS ler veriyor bu kartlar 1080p ayarında.

FO4 ve COD. BO3 desteği ve performans artışı sağlıyor sanırım bir nebze. Birde çılgınca OC denemesi yaptın mı merak ediyorum. yani kart hata verip aşırı zorlayacak bir OC denemesi :) Nerelere kadar çıktı hız olarak. Almayı istediğim ama aşırı gereksinim hissetmediğim sebeplerden dolayı Pascal gelince geçerim diyerek almadığım bir kart.

Böyle alıp denemeleri paylaşan arkadaşları görünce imreniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Eski oyunlara artık pek fazla fark getireceğini düşünmüyorum. zaten bu seneden önce çıkan birçok oyunda 150 üzeri FPS ler veriyor bu kartlar 1080p ayarında.

FO4 ve COD. BO3 desteği ve performans artışı sağlıyor sanırım bir nebze. Birde çılgınca OC denemesi yaptın mı merak ediyorum. yani kart hata verip aşırı zorlayacak bir OC denemesi :) Nerelere kadar çıktı hız olarak. Almayı istediğim ama aşırı gereksinim hissetmediğim sebeplerden dolayı Pascal gelince geçerim diyerek almadığım bir kart.

Böyle alıp denemeleri paylaşan arkadaşları görünce imreniyorum

oc yapmak istiyorsan 980 alacaksın, Ti değil, çünkü Ti voltaja karşı ters tepki veren bir kart , ortalama 1500 ü görürsün gideri bellidir voltaj için ince ayar yapmaya olanağın yok, casual kitleye hitap eden bir kart oc anlamında, ama 980 alıp blokla yada hibrit soğutsan çok daha keyifli oc yaparsın ve titan x performansı alırsın, tabi classified/matrix tarzı kartlar alman lazım karta tam müdahale edebilmek için, pll/mem/core voltajı için optimumu bulmaya uğraşırsın yüksek frekansları görürsün... vs

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Valla Emrecim, ne 9xx serisi Maxwell almaya niyetim var, ne de alacağım karta çeşitli soğutma teknikleri ile OC yapma.

Çıkacak olan yeni seriden bir kart alıp en az 3-4 sene kullanırım. Hala 670 kullanıyorum :) oyuna fazla zaman ayıramadığım için fazlasına gerek görmedim şimdilik.
  • H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    Hocam kartınız hayırlı olsun.Seidon modu nasıl yaptınız?SC+ modeline de aynı mod yapılabilir mi?Kartın vram sıcaklığında artma ya da azalma oldu mu_? Nicikinizi değiştirmişsiniz tanıyamadım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 12 Kasım 2015; 21:47:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Hocam kartınız hayırlı olsun.Seidon modu nasıl yaptınız?SC+ modeline de aynı mod yapılabilir mi?Kartın vram sıcaklığında artma ya da azalma oldu mu_? Nicikinizi değiştirmişsiniz tanıyamadım. :)

Seidon bağlantı yerlerinden 980ti ı plastik kelepçelerle birbirine bağladım.Sc modeli değil nerdeyse bütün kartlara olur fakat vidalı bir montaj değil.Riskli denilebilir.Vram sıcaklığı daha düşük çünkü altına bir adet fan yerleştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

El atalım senin sisteme.Seidon 120m i bunada modladım.Oldukça verimli oldu diyebilirim.Sessiz ve oldukça soğuk çalışıyor.

Seidon 120m ile mod boşta.

26 derecelik oldukça iyi bir sıcaklığa imza atıyor seidon 120M zavallısı :D

Loadda bakalım ne yapacak

41 derece ile ezik de olsa acayip bir load sıcaklığı başarısı elde etti diyebilmek mümkün.

Overclock yapalım azcık üstüne 1500 çekirdek 2100 mhz ram yaptım loadda değerleri aşağıdaki şekilde

Seidon 120m overlclockta da oldukça iyi bir performans yakaladı.+37mv ye tepkisi oldukça iyi.

gpu-z ninki load sayılmaz, esas TPU nun gpu-tool u ile load yapar mısını ?

Aynen bende sasirdim load 42 derece nasil olur diye

• quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

hocam Seidon 120 nin farkı sıcaklıklardan abska birşey olmadı sanırım? 1500mhz in üzerine çıkmıyor kart değil mi?

1500 üstüne çıkıyo 1520 gördü denemek lazım ne kadar çıkabilceğini

Elimde %75 asic degeri olan, 1417mhz e boost olan classy mevcut . +75 mv ve ramler +400 de oyunlar dahil hersey stabil. 1500 uzeri stabiliteyi yakalamak icin downvoltage gerekiyor. Oda sentetik benchlerde stabil, oyunlarda 1500 uzeri zor gibi, zaten universal block la bile kullansaniz, bir sure sonra saat hizi dusuruyor. Sizde tum oyunlarda 1520 stabilmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: FIREWALL

quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

hocam Seidon 120 nin farkı sıcaklıklardan abska birşey olmadı sanırım? 1500mhz in üzerine çıkmıyor kart değil mi?

1500 üstüne çıkıyo 1520 gördü denemek lazım ne kadar çıkabilceğini

Elimde %75 asic degeri olan, 1417mhz e boost olan classy mevcut . +75 mv ve ramler +400 de oyunlar dahil hersey stabil. 1500 uzeri stabiliteyi yakalamak icin downvoltage gerekiyor. Oda sentetik benchlerde stabil, oyunlarda 1500 uzeri zor gibi, zaten universal block la bile kullansaniz, bir sure sonra saat hizi dusuruyor. Sizde tum oyunlarda 1520 stabilmi?

1500 de oyunları 1520 de benchleri alıyorum.1500 de herşey stabil 1520 de bazı oyunlardan atıyor.Voltaj vermeden yapıyorum.Voltaj düşürmeyide denerim.1500 de bende saat hızlarını düşürdüğünü gördüM.Sanırım kartın sınırı diyebiliriz.Yinede 1418 boost hızıylada oldukça iyi sıkıntısız yüksek fpsli oyun keyfi yaşatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 15 Kasım 2015; 13:34:33 >

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Emre birde farkındaysan arkadaşın sistemine takılı olan kart PCI-E 3.0 tanımamış..Ordan skora yansır şuan karttan alabileceği max performansı alamıyor zaten.

Senin kart sıcaklıktan fazla etkilenmeden voltajı seven bir kart..980ti öyle olmayınca maalesef piyasaya o.c severleri mutsuz eden bir durum var. 14+3 faz ve birde özen bileşenli bir 980ti'nin hiçbir avantajı yok o.c'ye bu konuda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIREWALL

Emre birde farkındaysan arkadaşın sistemine takılı olan kart PCI-E 3.0 tanımamış..Ordan skora yansır şuan karttan alabileceği max performansı alamıyor zaten.

Senin kart sıcaklıktan fazla etkilenmeden voltajı seven bir kart..980ti öyle olmayınca maalesef piyasaya o.c severleri mutsuz eden bir durum var. 14+3 faz ve birde özen bileşenli bir 980ti'nin hiçbir avantajı yok o.c'ye bu konuda...

Nvidia aralık bırakmamış.980 yüksek miktarda overclock olurken bu kartlar 1500 mhz sınırlı gibi gelmiş.Esasen 980ti boostları iyi kartlarda 1400 mhz üstü geliyor.Kart pek çok uygulamada güçlü olduğu için ciddi avantajlı.Çekirdeği sadece 100mhz overclock olsada ben karttan oldukça memnun kaldım.Uzun yıllar sonra seneler önce aldığım 5870 gibi bir ferahlık verdi :)

Fazlara 2 türlü bakabiliriz.Overclock ve stabilite.Overclockta zaten limit belli.Öbür tarafta stabillik var.O konuda az fazlı olanlarda stabil.İlginçtir 980ti classified ın fiyatıda 980ti sc ye yakın.Tabi ln2 ye girdiğinde kartın fazları oldukça işe yarayacaktır.Fakat kim ln2 altına sokacak bu kartı :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 15 Kasım 2015; 16:06:46 >

• H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    Kartta coil whine durumu nedir? Kasa kapağı kapalı kasa masa altında buna rağmen sesi duyuyorum. Default değerlerde gürlüyor resmen.

• yimust kullanıcısına yanıt
    Coil whine 700 gibi fpslerde tıklama tarzında yapıyor.Normal kullanımda ve oyunlarda yapmıyor.Kasa kapağı kapalıyken ben ses almıyorum.Kasayı 1mt uzağa masaya sıfır şekilde yerleştirdim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.