Arkadaşlar merhaba, 4 ay kadar önce yeni sistem topladım. Ekran kartının fanlarından birinde sorun yaşıyorum. Sıcak çalışan bir kart olduğu için fan curve kullanıyorum, oyun sırasında birkaç gün önce ses yapmaya başlayan fan yerinden çıkıp fırladı gitti kasanın içine. 2 fanla çalıştırmaktan korktuğum için, orijinal fanını sipariş ettim 1 ay kadar sürecek gelmesi (Aliexpress'den. Türkiye'de yok çünkü orijinal) Neden iade etmedin diye soranlar olabilir, iş için kullanıyorum. Acil bir çözüme ihtiyacım vardı. Bu yüzden bulabildiğim en uygun muadil fanı getirtip taktım. Sorun da burada başladı. Orijinal fan özellikleri: Powerlogic pla09215s12h 0.55A, 4 pin ve 4 vida yuvalı. Vida yuvaları merkezden merkeze 42mm idi. Muadil Fan özellikleri: Powerlogic pla09215b12h 0.55A, 4 pin ve 3 vida yuvalı.Vida yuvaları merkezden merkeze 42mm. Soketler ikisinde de 4 pin fakat soketin tipi farklı olduğu için ekran kartı soketine uymadı. Ben de bozuk fandaki soketi söküp, yeni getirttiğim fandaki soketle değiştirdim. Montaj aşamasında bir sorun yok, fan da çalışıyor FAKAT hiçbir şekilde müdahale edemiyorum. Evga Precision X1 kullanıyorum, MSI Afterburner da denedim ama fan sürekli %100 hızda çalışıyor. Sizce bu durumu nasıl düzeltebilirim? Acaba sorun kabloların sıralaması olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viperdriver -- 28 Aralık 2022; 14:41:6 > |
Bildirim