Şimdi Ara

evimizde gezen tanımlayamadığımız şahsiyet... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
13.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Glόin

quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

Orijinalden alıntı: Glόin

Abi ben sıçan falan bekliyordum çıka çıka fındık faresi çıktı. Al besle

öyle demeyin fare faredir her türlü pislik hastalık var. bunlar öyle bir yavruluyorki 1 anda peşpeşe evin içinde bir anda koloni haline gelebilir.
    ondan sonrası malum evi sat git olur.

Fareler beslenme ve barınma sorunu olduğu zaman yavrulamazlar. Ancak uygun ortamı bulup da yerleştikleri zaman bir çift fare yıl sonunda 32.000 nüfuslu bir koloniye ulaşır. 29 günde bir yavrularlar ve lohusalık dönemleri de yoktur. Doğurur doğurmaz tekrar hamile kalabilirler. Bir batında 18-21 adete kadar yavru yapabilirler.

benden uyarması :)

Bana birşey olmaz.Bu canavar temizler hepsini aslanım benim.
     evimizde gezen  tanımlayamadığımız şahsiyet...

Benim kedimi çaldılar Geceleri yanımda uyuyodu ne güzel ağzı biraz kokuyodu ama iyiydi

• quote:

Az önce tuzakları kontrol ederken, şahsiyet ile göz göze geldim. Hamster benzeri minik bir fare.

tarantuladır kanka ne faresi

• sonunda ortaya çıkmışş

geçmiş olsun, evide iyi kazmış
  • avcılıkta önemli, kurallardan biride, hayvan kurduğun kapanı farketmicek. önemli prensip bu
    Bak Farketmedi kaç, Farketmediii !!

• Dostum bu fare illeti bizimde başımıza musallat olmuştu zamanında. Sen şimdi yapışkana koyduğun peynir vs. yiyeceği elinle bıraktığın için onun kokusunu alır ve ona bulaşmaz asla. Ben öyle biliyorum haberin olsun.

Öncelikle farenin giriş yerini tespit et, lavoba altları falan oralardan gelmiş olabilir. Sorunun kökünü çözersen fare illa ki yakalanır.
  • size tam maliyeti kapanlar zehirler ilaçlama şirketi falan derken kaca mal oldu acaba . mahsuru yoksa ogrenebilirmiyiz.?
  • Gecmis olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

size tam maliyeti kapanlar zehirler ilaçlama şirketi falan derken kaca mal oldu acaba . mahsuru yoksa ogrenebilirmiyiz.?

tuzaklar zehirli istasyonlar vs işçilik kontroller hepsi dahil 80 metrekare evimize 100 TL ödedik.
    kullanılan malzemelerin hepsi ithal.
    ayrıca haşere önlemi için ''bu isteğe bağlı'' eve cihaz takılacak salı günü 150 TL o toplam = 250
    300 TL bulabilir en fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Dostum bu fare illeti bizimde başımıza musallat olmuştu zamanında. Sen şimdi yapışkana koyduğun peynir vs. yiyeceği elinle bıraktığın için onun kokusunu alır ve ona bulaşmaz asla. Ben öyle biliyorum haberin olsun.

Öncelikle farenin giriş yerini tespit et, lavoba altları falan oralardan gelmiş olabilir. Sorunun kökünü çözersen fare illa ki yakalanır.

bu dedikleriniz önceki mesajlarda geçtiği için eldivenle kendi hazırladığım tuzaklara peynire fındığa fıstığa tahıla hiç gelmedi. 3 gün görünmedi.
    firma tutulup kendilerinin kullandıkları özel ekipmanları ile 1 günde ele geçirildi fare.

eczanede satılan yapışkan tiptrap vs tuzaklar pek işe yaramayabilir diyordu zaten.
    bizim yerli zehirlere karşıda bağışıklı gösterebiliyormuş.
    evin heryeri incelendi delik yok, lavabo giderlerini kapalı

dedik işimiz garanti olsun firma tuttuk 1 günde yakaladık bu sayede
    2 gün daha beklememizi önerdiler hani başka farede olabilirmi diye.
    en azından garantili oluyor bu sayede ve içimiz rahat ediyor

• arkadaşlar özellikle tib trap yapışkanı kullanırken yapılan hata, ortasına konulacak yiyecek maddeye yapışkan gelmeyecek, ve o yiyecek kesilip konurken eldiven giyilecek, çıplak el yiyeceğe dokunmayacak. aksi takdirde, fare kesinlikle koyduğunuz yiyeceğe gelmez.

biz bahçemizi de farelere karşı ( böyle fındık faresi değil ) zehirli arpa kullanarak ilaçlıyoruz, ve hepsi küçük naylon poşetlerde. açık atarsanız yemiyorlar. ani zehirleyen ilaçlardan ise bir tanesi yiyor diğerleri bekliyor, ölürse yine yemiyorlar. ilaçların uzun sürede öldürme gereksinimi bu nedenle ortaya çıktı.
    son derece akıllı hayvanlar.

evimizin tam şehrin içinde olmadığı için iki ayda bir falan eve fare giriyor haliyle, kurduğumuz yapışkan tuzaklarını evin birkaç köşesine koyuyoruz, birkaç günde yakalanıyor.

tib trap 4 tl olup, zehirli arpa ise bir çuval içerisinde paket paket halinde 35 tl ( bir sezon gidiyor yaz mevsiminde )

• Oh Be Sonunda Yakalanmış, Geçmiş Olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

arkadaşlar özellikle tib trap yapışkanı kullanırken yapılan hata, ortasına konulacak yiyecek maddeye yapışkan gelmeyecek, ve o yiyecek kesilip konurken eldiven giyilecek, çıplak el yiyeceğe dokunmayacak. aksi takdirde, fare kesinlikle koyduğunuz yiyeceğe gelmez.

biz bahçemizi de farelere karşı ( böyle fındık faresi değil ) zehirli arpa kullanarak ilaçlıyoruz, ve hepsi küçük naylon poşetlerde. açık atarsanız yemiyorlar. ani zehirleyen ilaçlardan ise bir tanesi yiyor diğerleri bekliyor, ölürse yine yemiyorlar. ilaçların uzun sürede öldürme gereksinimi bu nedenle ortaya çıktı.
    son derece akıllı hayvanlar.

evimizin tam şehrin içinde olmadığı için iki ayda bir falan eve fare giriyor haliyle, kurduğumuz yapışkan tuzaklarını evin birkaç köşesine koyuyoruz, birkaç günde yakalanıyor.

tib trap 4 tl olup, zehirli arpa ise bir çuval içerisinde paket paket halinde 35 tl ( bir sezon gidiyor yaz mevsiminde )

hocam sağolasın bilgiler sağlam

evet tip trap yapışkanı dökülen yere yiyeceği temas ettirmemek gerekiyor ve bu düzenekler hazırlanırken eldiven giyilmesi lazım. insan kokusunu aldığı için gelmiyormuş. bunları dikkate alarak hazırlamıştım zaten.

fakat firma yapışkanlı kağıtları koyup tam ortasınada kendi zehirli yiyeceğinden koydu.
    bu durumda zehirli mama yapışkana gene bulaşmış oldu.

peki şu ultrasonic elektromanyetik cihazlar hakkındaki görüşleriniz nelerdir_?

linkde belirttiğim en çok tavsiye edilen

bundan alıp takacağım eve.

http://www.ucuzagetirdik.com/pest-stop-fare-kovucu.html

• quote:

eve köpek değil kedi bile sokturmuyor bizimkiler sanki ne varsa 2 tekiri salacaksın iş bitecek diyorum ama yok anlatamıyorum bizimkilere!

kurduğum tuzaklardan görüntüler az önce çektim.

http://www.youtube.com/watch?v=UTIu86XHrMY

bu kadar yapışkanla aslan yakalanır yav

• Abi vidyoda kötü adam gülüşü yapsaymışsın tam olacakmış.

Hadi geçmiş olsun ev halkına.
  • Farelerde sandığınızdan daha akıllı oluyorlar. Bir kere kapanı kurdum, gelmiş kapana çıkmadan peyniri alıp götürmüş, kapan atmamıştı bile. Daha sonra rüzgardan atacak şekilde kurdum kapanı, boynunu uzattığı esnada atmış ve bu sefer çalamamış. Ama çok şirindi keşke yakalayıp besleseydim.
  • geçmiş olsun sonunda kurtulmuşsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

Abi vidyoda kötü adam gülüşü yapsaymışsın tam olacakmış.

Erol Taş gibi değilmi

3 kişi bir fareyle başedemedinizmi ulannn!

hadi gözün aydın abi bulduk yakalandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 21 Ağustos 2011; 17:02:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

geçmiş olsun sonunda kurtulmuşsunuz

sağolun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

Abi vidyoda kötü adam gülüşü yapsaymışsın tam olacakmış.

Erol Taş gibi değilmi

3 kişi bir fareyle başedemedinizmi ulannn!

hadi gözün aydın abi bulduk yakalandı.

Cuk oturmuş..

• Hadi gözün aydın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.