Şimdi Ara

Evin elektirik kalitesini ölçen bir cihaz var mı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu nerede açacağımı yada nasıl bir yol izleyeceğimi bilmediğimden bu bölümde açtım kısaca anlatayım evimde tam olarak kullanılabilir 12 adet şarj cihazı var bütün şarj cihazları arasında sadece 2 tanesi arada bir normal sayılabilecek bir hızda şarj ediyor geri kalanları neredeyse bir gece boyunca şarja bırakmama rağmen şarj ediyor gösteriyor ama ya hiç şarj etmiyor yada telefon kapalı haldeyken ve hiç bir enerji kullanımı yokken bütün şarjın % 20 sini ancak dolduruyor. enerjiyi çin malı bir power banktan süzdüğümde ise son derece normal şarj ediyor. sırf bu iş için usb amper ve voltaj değerlerini ölçmek için bir cihaz aldım ölçümlerde hem amper hem de voltaj değerlerinde düşüklük yok. osiloskop ölçümleri ve ne gibi değerlerin normal olduğunu bilmediğimden bir de osiloskopun çok pahalı olmasından dolayı onunla ölçüm yapamadım tabi ki avometrelerde de sorun görünmüyor. bu sorun sadece bizim evimize özgü aynı şarj cihazları ve aynı kablolarla diğer evlerde son derece normal şarj yapabiliyorum ve hiç bir sorun yaşamıyorum ve bu şarj sorunu da 3 telefonda aynı şekilde oluyor. yani telefonumun güç tüketimi ile ilgili herhangi bir sorun yok. olsa 3 ünde de aynı anda olması ve diğer evlerde şarjın bu kadar sorun olması zaten mümkün olmazdı. bu soruna diğer evlerde de şahit olmuşsunuzdur. şu pirizde iyi şarj etmiyor denir ama diğer cihazları son derece normal şekilde şarj eder. sizce bu sorunun kaynağı ne olabilir telefonlar ve şarj cihazlarındaki bütün olasılıkları elediğim için soruyorum sizce evin elektirik kalitesi ile ilgili bir sorun mu var evimiz 15. katta ve bütün elektrik hatları benzer yerden geçiyor arklama yapması mümkün müdür bu sorunları bertaraf edebilecek bir öneriniz var mı konu hakkında bilgisi olan birine gerçekten ihtiyacım var. çünkü bu sıkıntı yeni yapılı bir evde ve diğer hiçbir cihazda sorun yokken görünmesi beni çok düşündürüyor son olarak telefonumu laptobumda da şarj etmeyi denedim sonuç yine aynı.

• elektirikte kalite falan olmaz aralığı olur 200-240v gibi onun dışında her şarz cihazının hızlı şarz özelliği yok.
  • Elektrikte kalite olur (AC), ismide aktif güç reaktif güç tür, akım gerilim eğrileri üst üste gelmesi istenir ama bu teoriktir gelmez, cosFİ diye bir değer var bir araştırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte elektrik kalitesi .

Hergün 4 saat elektirik kesintisi .

220 volt şebekeyi ölçtüğünüzde 140 ila 170 volt .

Zırt pırt kesilip gelmesinden dolayı bozulan aletlerimiz .

Her ay patlayan yeraltı kabloları .

İşinizi asla gördürmediğiniz elektrik idaresi .

Elektiriğinizi kesmek için kapıya dayanan görevliler .

Bazılarınız bunları hiç yaşamadı kimileride unuttu .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

elektirikte kalite falan olmaz aralığı olur 200-240v gibi onun dışında her şarz cihazının hızlı şarz özelliği yok.

• İmpaktör İ kullanıcısına yanıt
    kalitesini anlatta bilelim mesala saatte azmı yakar koklarmı mesala yada 100 yerine 130km mi götürür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.