Şimdi Ara

Evlenecek Yada Beyaz Eşya Alacak Arkadaşlara Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakında bende evliler kervanına katılacağım için beyaz eşya arama moduna girdim.
    Yaklaşık 1 aylık incelemem sonucunda.

Arçelik Bosch Ve Siemens markaları üzerinde karar kıldım.

Aldıklarım Buzdolabi , Çamaşır Makinesi , Bulaşık Makinesi, Set Üstü Ocak Ve Aspiratör. Yeni nesil olarak bizde Gümüş renk,inox,çelik,silver v.s. adlandırılan ürünleri tercih ettik.

1-Evimizde yaklaşık 20 yılı deviren ve sorun çıktığında ucuza ve çabucak halledebilinen ve ülkemize ait bir marka olduğu için Arçelik.

2-Mercedes-Benz gibi dünya devine ve daha bir çok elektronik , araba , beyaz eşya ,ev aletleri , .... v.s üreten ve büyük saygım ve sevgim olan Bosch.

3-Son olarak ta ülkemizde son yıllarda ciddi yatırımlar yapan memnun müşteriler kazanan Siemens Tercihim oldu.

Arçelikte 5274 NMS Buzdolabi , 7104 SJS Çamaşır Makinası ,62101 EI Bulaşık Makinası (set üstü ocak ve aspiratör giriş seviyesi ürünler çokta fark yok fiyat ve özellik olarak onlara değinmeyeceğim)

Bosch KDN40X70NE Buzdolabi , WAE2441STR Çamaşır makinası , SGS55M85EU Bulaşık Makinası.

Siemens , kdk0nx70 buzdolabi ,wm12e47 çamaşır makinası , ER32053 Bulaşık makinası tercihlerim oldu.

Her firmanında 3 farklı satış noktasından değişik bilgiler edindim ve isim vererek bir önceki yerden aldığım fiyatları gösterdim her gittiğim yerden +100 +150 gibi indirimler aldım.

Bu arada peşin ödeme olarak konuştum her 3 firma ilede.

Sonuçta Arçelik 4250 YTL
    Bosch 3750 YTL
    Siemens 3200 YTL
    Tablosu ortaya çıktı.

4 binli rakam ile başlaması ve kesinlikle aşağı inmemeleri nedeni ile arçelikle yollarımız erken ayrıldı ki ilk tercihim idi.
    Siemens ve Bosch aynı fabrikada aynı bantta aynı şasede ama farklı parçalar (siemens- % 85 siemens + %15 profilo / bosch %60 bosch + %40 profilo) ile üretildiğini ülkemizde son yıllarda üretilen yabancı beyaz eşya markalarınında git gide 85-98 yıllarındaki kalitesinden uzaklaştığını tek artısının ise daha az elektrik harcayan, daha sessiz ve daha şık tasarımları olması.(elbette güzel)

Ama eskilerin sağlamlığı uzun ömürlülüğü dayanıklılığının kesinlikle olmadığını üzülerek söyleyebilirim.

3 Markadada dolapta koku giderici , daha uzun ömürlü sebze , raf ışıklarndırma buz matik ve dondurma kapasitesi çok yakın.hepsi a sınıfı elektrik.

çamaşır makinesi hepsinde kırışma önleyici, su tasarufu , süper çabuk yıkama , sessiz çalışma, ortalama yıkama uzunluklari , 7 kg ,kalan süre gösterme , süre erteleme v.s. ve a+ elektrik.

bulaşıkta hepsinde onyar ust raf yarım yükte yıkama süper kısa yıkama su tasarrufu kalan süre gösterme süre erteleme v.s. a+ elektrik

konuştuğum her markada fiyat performas olarak en iyi ürünler seçtiğimi belirtti.

Bu arada hepsi 3 yıl garanti.

+3 yıl için arçelik 35 bosch ve siemens 40 ar ytl istiyor 365 gün çalışan buzdolabi ve 2. sırada çalışan emektar çamaşır makinesi için kesinlikle şart.

benim tercihim siemens oldu ama bosch da alsam çok farketmezdi açıkcası.

Ama pahalılığı ne esnek olmayan fiyat politikasi ile arçellik yılların güvenini sahsımda zedeledi diyebilirim.

Sizlerde fikir oluşması açısından yardımım olabildi ise ne mutlu.

Saygılarımla.

• Araştırarak almanız iyi olmuş ama maalesef Siemens buzdolabında iyi bir marka değildir.Umarım sorun yaşamazsınız.
    Bulaşıkta da setüstü ocak modeli yazmışsınız.Modelini tam olarak paylaşırsanız onun hakkında da yorum yapabilirim.
    Çamaşırda da keşke Siemens yerine Profilo CM1200CTR alsaydınız.Daha ucuza gelirdi.Ama bu Siemens kötü anlamına gelmez.
    Bir de şu yüzde olayları doğru değil.Denk modellerde Bosch-Siemens-Profilo %100 aynıdır.Burada üretimi Profilo yapmıyor.Profilo'nun artık sadece ismi var.Buradaki tesisler Bosch ve Siemens tesisleri.

Yerinizde olsam bu ürünler arasında Arçelik buzdolabı+Profilo çamaşır makinesi+Siemens/Bosch bulaşık makinesi alırdım.
    Dediğiniz gibi aspiratörler pek farketmiyor ama setüstü ocakta Arçelik çok kalitesiz bir markadır.Ocağı Siemens almanız da yerinde bir tercih olmuş.

• hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.