Şimdi Ara

evleneyim'mi //evlenmeyeyim'mi//başımdan geçenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
5.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

evleneyim'mi //evlenmeyeyim'mi//başımdan geçenler

(En Son Oy Tarihi: 7.7.2018)
Giriş
  • ruzgar2442 bu kızla evlenmek veya evlenmemek durumdan duruma değişir. ama bn senin yerinde olsam evlenmezdim. hee şöyle bi durum vardır o zaman işler değişir tabii. aşkından sevginden dolayı bu kızsız yapamayacağını düşünürsün, kendini hırpalarsın o zaman evlen tabi. hayat pişman olarak geçmez. fakat şöyle bir tavsiye vereyim sana eğer evlenecek olursan kendini maddi yönden ufakta olsa biraz garantiye almanı öneririm(varlıklı aile olduklarını belirttiğin için diyorum). garantiye al ki kendini söz sahibi olabilesin. yarın seninle boşanmayacağı ne malüm? belki senden daha iyi bir fırsat çıkacaktır annesinin karşısına? belki de bunların hiçbiri olmaz ve bir ömür boyu birlikte olursunuz..

kısacası fazla bir seçeneğin yoksa ve kendini çok kaptırmıssan evlen diğer türlü evlenme. kendini de güvenceye almayı bil. kızın annesi doğal olarak kızı için en iyisini istiyor fakat bu istek senin zararına olabilir.

• aklını karıştıran onun evlenip boşanması mı ? yoksa ailesinin sana yaptıklarımı ?

evlenip boşanması ise seviyorsan evlen bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Sasuke_

Dul biriyle evlenme bence, sıfır hatunlar varken 2. eli napacan

Kullan-at zaten kadınlar da değil mi?
    Ne de olsa bizden aşağı yaratıklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Sasuke_

Dul biriyle evlenme bence, sıfır hatunlar varken 2. eli napacan

dünyada bu kadar aşağılık bir yorum olamaz. 2. el dediğin insan değil mi bu kadar mı küçüldük rezilleştik. Yazıklar olsun.

konuyu açan arkadaşa, eğer sevdiğinden eminsen ve o da seni seviyorsa hiç düşünme diyorum. her işte vardır bir hayır. onun dul olmasının nasıl bir önemi var ? dünya ile bir ağaç dalını ne kadar eşit görüyorsan o kadar var işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

arkadaşlar anket yapmaya karar verdim
    bu anketi yapmamdaki sebep,evlilik konusunda her iki durumda kararsız kalmamdır,şimdi anlatıcaklarımdan sonra daha iyi anlıcaksınız

bundan bir kaç sene önce,uzun yıllardır tanıdığımız bir aile bize ziyarete geldiler,o anda yaşıtım olan kızı gördüğüm an çok beğendim,hem güzel hemde davranışları iyiydi,ayrıca çok zenginlerdi,paranın önemi yok desem yalan olur,ama parası benim için 3 üncü planda diyebilirim,sevgi anlaşma,beğenme vede buna ilave olarak maddi yönden iyiyse neden olmasın diyebilirim
    sanırım herkes böyle der

neyse bu kızı beğendim ve onu beğendimi söyledim,oda eğer olucağı varsa olur niye olmasın dedi,o arada anneside öğrendi ama annesi çok gösterişli müdür konumunda veya fabrkatör yani yüksek kesimde olan birisini damat olarak istedi ve kızıyla görüşmemi engelledi
    tutucu aile oldukları ıcın kızda onların lafından çıkamadı ve kız başkası ile evlendi
    yaklaşık 2 sene evli kaldı ve boşandı

şu an kız ve kızın annesi tek istediği iyi bir damat gerisi önemli değil diyorlar
    ve kız benimle evlenmeye olumlu bakıyor,şu an sık sık konuşmaya çalısıyor ama yüz vermiyorum
    çünkü bir kere alındım

1)kız evli olarak devam etse ve sorun yaşamasa o zaman ben onun umrunda olmucaktım
    2)ben onu istediğimde annesi sayesinde çekti gitti başkası ile evlendi

bütün bunları düşününce evlenmek istemiyordum ama bu ara ılıman yaklaşıyorum ve olabilirde diyorum
    kararsız kaldım

belki şimdi diceksinizki böyle önemli konuda enket mi olur ankete mi bağlı davrancaksın diyebilirsiniz
    ama bu anket fikiri etkileyebilir yönlendirebilir

Öne sürdüğün o iki maddeye takılıp kalma.

1) Sen de evlilik yapsan ve mutlu olsan, sen de o kızı aramayacaktın. Kızın bir kabahati yok.
    2) Kızlar genelde ailelerinin dediklerinin dışına çıkmazlar. Hani kızla bir ilişki yaşamış olsan ve kız seni sevmesine rağmen ailesi zoruyla seni bıraksa buna yorum getirilebilir ama bir ilişki de yaşamamışsınız ki.

Öteki mevzular için ise bir yorum yapamayacağım. Şimdi ne desek yanlış olur. Kızı da ailesini de, durumları da en iyi sen biliyorsun. 7-8 satıra sığdırdığın izahatla burada sağlıklı yorum çıkmaz. Sen en iyisi bildiğini yap. Neye karar verirsen ver hayırlısı olur inşallah.

......................................................

Dul hatun sıfır hatun benzetmesi yapan arkadaşlar, ne bu ön yargı? Dükkandan mal mı alıyorsunuz. Dul olmak ayıp mıdır? Namusuyla evlenmiş namusuyla boşanmış sonuçta. Sizin ablanız kızkardeşiniz dul kalsa ne diyeceksiniz?

• kız sana postayı koyup evlenmiş, yüz göz olman hata.
  • eski ve kullanılmış birşeyi kendine yakıştırıyorsan evlenebilirsin.
  • Kız zengin olmasaydı, yine da onunla evlenmek ister miydin?
    Evlenme düşüncen eğer "para" ise, bu sana kalmış...
    Para değil de gerçekten seviyorsan ve evlenmek istiyorsan, bence evlen. Çünkü hayatta herkes hata yapar, yapacaktır da. Önemli olan çok sevdiğin biriyle, ömrünün sonuna kadar beraber yaşamak.
    Ancak en önemli noktayı atladım: Kız sen seviyor mu? O da seninle evlenmek istiyor mu? Yoksa bu düşüncelerin platonik bir haya ürünü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadir59

eski ve kullanılmış birşeyi kendine yakıştırıyorsan evlenebilirsin.

Yahu birader bu kadar aşağılık bir lafı bir kadına nasıl yakıştırabiliyorsunuz? Yapmayın allahaşkınıza ya günahtır be kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: VooDoo

bence evlenme ayrıca kayınvalide en ufak birşeyde kızım daha iyilerine layıktı yüksek kesimi hakediyordu gibi imalarda bulunup aranızın açılmasına neden olur canını sıkar

+1

katılıyorum, aklı başında yorumlardan biri... bunu kesinlikle dikkate al...
  • dostum lafım aşağılık değil tamamen yanlis anliyorsunuz.
    arkadasin konusunu okudum aralarinda gecenleri biliyoruz.
    ilk etapta arkadas ile evlenmeyip gidip baskasiyla evleniyorsa, sonrada diyecek anca bu sözüm olabilir.

he ne olurdu yarin oburgun karsisina baska bir kiz cikar.ama oda duldur birbirlerini severler evlenirler buna lafim yok.bu konu ayri.yukarida arkadasin anlattigi konu ayri, onun icin verilecek tek cevap benim verdigimdir.
    quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: Kadir59

eski ve kullanılmış birşeyi kendine yakıştırıyorsan evlenebilirsin.

Yahu birader bu kadar aşağılık bir lafı bir kadına nasıl yakıştırabiliyorsunuz? Yapmayın allahaşkınıza ya günahtır be kardeşim

• Gerçekten zor bir karar.

Bu tür benzer olayları ne yazık ki çevremde de görüyor ve üzülüyorum.
    Yakın bir tanıdığımı babası sırf zengin diye evlendirdi ama sonu hüsran ile sonuçlandı. Adam hırsız, çok sorumsuz biri çıktı ve sonunda boşanarak kurtuldu elinden. Ortada babasız bir çocuk ve dul bir kadın olarak babasının evine döndü. Çok uzak değil bu kızın amcası da kızını sevdiği oğlana vermedi sırf fakir olduğu için. Bu kız da başka biriyle evlendirildi ve bu evlilik de boşanma ile sonuçlandı. Ve boşanmanın gerçekleşmesinden sonra sevdiği oğlana kaçtı ve eminim şimdi çok mutlulular.

Bu olaylarda ve senin durumunda suç kızın ailesinde. İnsanoğluna her zaman Allahtan hayırlı olanı istemek yaraşır. Unutmamalı insan her istediği şeye sahip olamaz.

Karar vermek zor, Allah yardımcın olsun.
  • Dostum sen kızın maddi durumuna bulunduğu mevkii ve dul olmasına kafayı takmışsın. Halbuki bunların hiç biri önemli diil sen kızı seviyor musun kız seni seviyor mu? Değer yargılarınız yakın mı bunlar önemli gerisi değil...
  • Anneside evlenmenizi istiyorsa belki akıllanmış olabilirler, kızın huyu suyu iyiyse evlen derim sadece güzellikle olmuyor maalesef anlaşabilmeniz lazım.
  • Dul olmasını geçtim, Nasıl boşandığıda önemli, belkide kocasını aldattı? ayrıca eski kocasıyla hala görüşüyomu, o adam hala kadını rahatsız ediyomu tekrar birlikte olmak için falan bunları iyice arastır eger kafanda evlilik varsa.. Arastırmazsan sonra pişman olursun
  • annesi seni müdür vs olmadıgın icin istememiş kız da kabul etmiş. eger gercekten sevseydi gizli gizli de olsa arardı ederdi evlenmezdi diretirdi.. istedigi kadar tutucu olsun.. kacardı isteseydi sana.. eger gercekten kız seni sevseydi ne yapar eder aileyi ikna eder dize getirir ya da karşısına alırdı..

gitti evlendi annesinin kafasına göre biriyle.. adam karaktersiz paragöz cıktı heralde aldılar boyunun ölcüsünü.. simdi de iyi damat gerisi önemli değil diye konuşuyorlar.

1- kız seni gercekten sevmiyor sevse evlenmezdi..
    2- madem alındın ve madem aradıkları şey sende.. sen de onlara aradıklarını verme..

madem düzgün bir insansın kıymetini bilecek seni sevecek bir kız mutlaka karşına çıkacaktır..
  • Yalan söylüyorsun , anlamazlar üzerler seni berduş olursun
  • 2.el daha ucuza gelir ama onunda parası elbet bigün biticektir.Bence yeni al kaliteli al.
  • Ben olsam başlık parası isterim ailesinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: SY34

Yalan söylüyorsun , anlamazlar üzerler seni berduş olursun

Yuhaahhahhaaaa
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.