Şimdi Ara

Evleniyorum, acil öneri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bütçe olarak ne kadar gidiyor bende takip ediyorum ancak beyaz eşya ve mobilya için 15 bin tl gider en az diyorum tv dahil
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

alacaksın evleneceğin kişiyi yanına gezeceksin piyasayı

Sen ne yazdın da 26 Mart'a kadar konu dışından atıldın birader?Ben de atıldım ama neden atıldım hiç bilmiyorum .
  • durun,evlenemezsiniz!!

çünkü siz kardeşsiniz (hep yapmak istemişimdir)

şaka bir yana mutluluklarınız bol,kederleriniz eksik olsun
  • Beyaz eşya için ev elektroniği başlığında tarafımca bütçenize uygun eşya tavsiyesi alabilirsiniz. Buradan ancak yüzeysel öneriler olacaktır.

Bir marka her ürünü iyi yapamaz, servisten ziyade ürün kalitesine önem vererek seçim yapmanız iyi olur.

Mobilyada da İstikbal ve Bellona'yı çok zevksiz ve pahalı buluyorum. Beyaz eşyada Arçelik ne ise mobilyada da İstikbal o bence. İsim yapmasından ötürü ekmek yiyen, yaygın, zevksiz, pek kaliteli olmayan ve çok satan markaları ben kesinlikle düşünmem.

Koltuk takımında İder iyidir.

Diğer mobilyalar için Koçtaş, Ikea gibi mağazaları gezerek fikir edinin. Yine tüm mobilyaları bir yerden almayın. Neyi nereden ucuza ve zevkinize göre bulursanız onu tercih edin. yrıca sahibinden.com'da imalattan uygun fiyata birçok ilan var. Bence mobilyacıları tek tek gezip kendinizi heba etmeyin. Oturup internet başında model bakarak zevkinizi belirleyip ortalama fiyat konusunda da fikir sahibi olarak direkt gidip alın derim. Aksi taktirde çok yorucu olacaktır.

Aynı şey beyaz eşya için de geçerlidir. Bir mağazadan oturup hepsini birden almayın. Önce internetten inceleyerek kafanıza uygun bir model belirleyin, ardından o modeli mağazalarda gezerek fiyatını araştırıp pazarlık yapın. Bayiler her zaman stoklarında biriken malı överek size satmaya çalışırlar, ellerinden gelen tüm yalanları söylerler. Kesinlikle bu tarz basit oyunlara kanmayın derim.

Ödeme konusunda irade sahibiyseniz kenara para atın. Ya da her ay 1 parça eşyayı alın. Taksit yükü altında strese girmezsiniz.
    Kredi kartınız yoksa bence senetle taksit yapmayın, çok pahalıya gelir. Onun yerine bankadan tüketici kredisi çekerek tüm eşyalarınızı sıkı pazarlık edip farklı yerlerden nakit alın. Ardından sadece bankaya ödeme yaparsınız. Hangisi sizin için uygunsa onu yaparsınız.

Son olarak tüm eşyaları müstakbel eşinizle birlikte seçin, tek başınıza eşya almayın. Genelde erkekler kullanışsız şeyler alır, kadınlar da neyin nereden ucuza alınacağını pek bilmezler. Aklın yolu ise birdir, ortak kararınızla seçersiniz.

Mutluluklar dilerim, Allah kolaylık versin.

• Kardeşim şimdiden mutluluklar; beş ay önce evlenmiş biri olarak sana bayağı yardımımın dokunacağını düşünüyor ve cevabıma başlıyorum:

1)Beyaz Eşya: Alacağın beyaz eşyada, bayiye gitmeden önce marka-model araştırması yap. Ben bu forumun ilgili bölümlerinde baya araştırma yaptım. Sağolsun Candoğan62 üstad da çok yardımcı oldu. Marka-modeli seçtin mi? Şimdi fiyat araştırması yapacaksın. Ama sadece o modele odaklan. Ben hangi ürünleri ne marka aldığımı belirteyim sana:

Candoğan üstad'ın genel tavsiyelerine uyarak Bulaşık makinesini Profilo BM 4223 aldım. Bosch ile ortak malzeme var; fakat fiyatı çok daha makul. Çamaşır makinesini de Profilo CM 1001CTR aldık. İkisi de dijital ekranlı, zamanlama özellikleri olan, pratik ve orta-üst sınıf ürünler. Yani ne kırpılmış, ne de en über süper modeller değil ama fazlasıyla yetiyor bize.

Buzdolabında Samsung-Sharp ikilisi öne çıkmıştı; Samsung RT63WMSW aldık. Dijital değil ama gayet geniş, iyon teknolojili, kendinden su pınarlı. Gayet sessiz ve buz kırarken Bosch gibi sesler çıkarmıyor, bundan da çok memnunuz. Su almak için dolap sürekli açılmadığından ekonomi de yapıyor.

Gerek benim, gerekse eşimin ailesinde hemen hemen kimse ocağın altındaki fırını kullanmadığından setüstü ocak almaya karar verdik. Bunun için de gaz güvenlikli Siemens ocak aldık. Altına da kapaklı dolap yaptırarak içine tüpü ve ıvır zıvırı koyduk. Gayet pratik oldu. Fırını zaten bekarken Simfer almıştım. Şu Tamer Karadağlı'nın reklamında oynadığı fırın Ama o reklamdan önce almıştım; o adamın oynadığını görseydim almazdım. Çok memnun değiliz bundan, eşit pişirim yapmıyor.

Geldik kanepe-koltuk olayına. Doğtaş'a baktık, harikaydı ama çok pahalı geldi üst modelleri, vazgeçtik. Mersin'de Dimax oldu şimdi, İpek Mobilya'da giderek Saloni marka gürgen+çelik oturma grubu takımı aldık. Mantık olarak hem salon, hem de oturma odası sahibi olmak istemedik; evlerimizde yıllardır oturulmadan duran salonları istemiyorduk. 4.000'e patladı ama değdi. Oturma grubu takımımız bu:

www.saloni.com.tr
    404 Not Found
    http://www.saloni.com.tr/tr/galeri_almira.php

Yatak odası ve yemek odası için de baya alternatif zorladık, ama en son Bellona'da karar kıldık. Yatak odası ve yemek odasını aynı konseptte seçtik. Açık renkleri tercih edecektik, fakat bu daha iyi oldu:

www.bellona.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.bellona.com.tr/panel-mobilya/yatak-odalari/monza-yatak-odasi-takimi

www.bellona.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.bellona.com.tr/panel-mobilya/yemek-odalari/monza-yemek-odasi-takimi

Biz alırken camlarda desen vardı ve bu daha şık gösteriyordu, ama yenilerde kalkmış. Bu ikisini zigon hediyesiyle 5.000 TL'ye aldık.

TV tercihimi Samsung C650'den yana kulladık; kendisi LCD'de en iyi seridir, SD yayınlarda başarılıdır vb vb.. Bunu da çok araştırdım.

Şimdi alım tavsiyelerimi belirteyim. Bende birikmiş yoktu, tüketici kredisi çektim. Elimdeki nakit parayla da adamları deli gibi sıkıştırdım. Şimdi forumdan ve internetten araştırdığın ve beğendiğin ürünün internetten en ucuz fiyatını bul ve bayiye aynı fiyatı yaptırmaya çalış. Siemens'i 100 TL pahalıya verecek olan adama, internet fiyatını söylediğimde nerdeyse kavga çıkaracaktı; ama başka bir bayide internet fiyatından 5 TL pahalıya buldum ve hemen aldım. Bunun gibi çok örnek var. Sen de öncelikle ürün belirle, sonra peşin para temin et ve bayilerin gırtlağına çök. Eğer ürünlerden çoğunu aynı markadan bulursan pazarlık şansın da artar; çünkü alım toplamın yükselir. Ben tamamen öyle yapmadım ama 2+2 yaptım; yani hem bulaşık-çamaşır makinesi, hem de yemek-yatak odası takımında ikişerli alım yaptım ve pazarlığı güçlendirdim. Hatta oturma grubunda Mersin'in üç bayisi arasında nerdeyse açık eksiltme yaptım. Mobilyacı bir dosttan geç duyduğum bir tavsiye de şu: Ay sonu git kardeşim. Adamların ödemeleri, çekleri vb olduğundan daha iyi indirim yapabilirlermiş

Son tavsiyem ise yatak. Kesinlikle yatak çok önemli; gününün 1/3'ü yatakta geçiyorsa, buna değer vermelisin. Ben yatakta paraya kıydım ve Med-Life Cordoba Visco lateks yatak aldım. Çok memnunum, bel ağrım hiç kalmadı ve dinlenebiliyorum. Kesinlikle yataktan kısıp yaylı yatak alma. Visco yataklarla ilgili de forumda baya bir bilgi var. Araştırırsan en doğrusunu bulursun. Danışmak istediğin bir şey olursa buralardayım, sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Arçelik ve vestel almanı önermem. Eski kalitesi yok. 10-15 yıl gidecek gibi durmuyor. arçelik bulaşık makineside iyi yıkamıyor.

sende atıldın demi kardeş konu dışından

Sende benim gibi yanlızsın değil mi?
  • boschun gri serisi varmış biri pahalı biri ucuz o ucuz olanlarda aldı bizim bir tanıdığımız çok uygun fiyatı ve özellikleri iyi demişti genelde boschu öneriyorlar
  • hayirli olsun kardes profilo hem uygun hem kalitelidir 2 zamanli bulasik makinasi isini görür siemens'ide düsünebilirsin mobilyayi 3 kurus fazla ver marka al cünkü mobilya evin diregidir.
  • Dügün, davetiye, evin icini dosemek vsvs falan kaca patliyor toplam ? Ortalama bir dugun iste.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Dügün, davetiye, evin icini dosemek vsvs falan kaca patliyor toplam ? Ortalama bir dugun iste.

35.000 TL civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Dügün, davetiye, evin icini dosemek vsvs falan kaca patliyor toplam ? Ortalama bir dugun iste.

35.000 TL civarı.

Tesekkurler.
  • abi bosh yada profilo demişsin ben sana arçelik yada bosch /beko öneririm evdeki herşey arçelik 15 yıldır kullanıyoz
  • hayırlı olsun

forumda beyaz eşya topici var orda baya yazılıyor candogan nicli arkadaş baya fikir sahibi ..

ben yazın evlendim aldıklarım ve gördüklerim

bulaşık makinası hariç herşeyi arçelik aldık haziran kampanyasından.Arçelik için önyargı çok ama makinaları bayiden aldım çıkınca müşteri hizmetleri aradı "hayırlı olsun teslimat ve kurulumu ne zaman istiyorsunuz isterseniz hemen gelebiliriz" diye .Çok hoş bir duygu.İstedigim gün ve saat buzdolabı ç.makinası fırın set üstü ocak vs kurulum için geldiler 3 kişi anlattılar kurdular saolsunlar.Hanım memnum makinalardan.Yalnız Arçelik makinalar biraz gürültülü emsallarine göre nedne derseniz çamasır makinası arkadaşımın mutfakdaki ariston qaualtise gör sesli kalıyor onlarda yemek yerken hiç duymadık ses sadece durulama esnasında hafif bir ses çıkardı.Aristonu tavsiye edebilirim almak isteyenlere.aynı zamanda tamburlu idi sanırım kurutmada yapıyor makina.buzdolabı iyi sogutuyor ama biraz gürültülü gece sessizliginde çalışma düzeni öyleymiş sordum servise.Fırın ve setüstü ocak gayet kullanışlı.
    sonradan aldıgımız için bulaşık manikasını siemens 882tr kodlu ınox olandan aldık ondanda memnunuz çok sessiz çalışıyor zira.
    mobilya işine gelince istikbal bellona tarzımız degildi zaten özel ölçü ile mobilyacıya yaptırdık modeli begenip modako diye bilinen yer var istanbulda ordan.zira evim küçük dışardna mobilya yatak dolap sıgmazdı.

yatak için bellona visco aldık gerçekten çok memnunuz.

halıları royal halı ve pier cardin aldık .

tam hesap bilmiyorum ama 25.000 bini geçti masraf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 3 Aralık 2011; 9:42:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

abi bosh yada profilo demişsin ben sana arçelik yada bosch /beko öneririm evdeki herşey arçelik 15 yıldır kullanıyoz

Beyaz eşya bölümünü inceleseydin, Arçelik tavsiye eden herkesin düştüğü yanılgıya düşmezdin 15 sene önceki Arçelik'le şimdiki Arçelik arasında çok fark var...
  • eski arçelik bizdede var hemde 30 senelik memleketdeki evimizde hala taş gibi ..

eski ile yeni arasında fark var ama bu kullanılmaz algısı oluşturmasın .ben arçelikden memnunum ama tek eksisi sesli çalışıyor makinaları.

her modeli aynı memnuniyeti vermez tabi bunuda atlamamak lazım.Bendeki buzdolabı ınox ve hiç elektronik bir sey yok kapakda.Eski modelin yenisi ..

çamasır makinası gerçektne güsel çalışıyor ama biraz desibeli fazla.

siemens bulaşık makinasından çok memnunuz çok sessiz ve güsel yıkıyor.

aspiratörü mesela made in italy yapımı.koçdan beklemezdim china ararken italy çıktı ürünü.

Sonucda herşey bütçe ile alakalı birde o andaki ödeme şartlarınıza . Eger şartlar böyle olmasaydı ben siemens tercih ederdim tüm ürünlerimi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.