Ben DT e senelerdir aylık ödeme yapmaktan bıkmış bir tüketiciyim. HD ready Plazma Tv ile, aşağıda maddeleyeceğim bir uydu alıcısı için önerilerinizi bekliyorum.
1-Türksata bakan bir çanak mevcut. Hali hazırda bu çanaktan içerideki odada istifade ediyorum. Bu çanağa çiftli LNB takabilirim.
2- HD yayınları kaliteli izlemekten önce, mevcut SD yayınları, en kaliteli bir şekilde izlemek isterim.
3- Şifreli kanallardır, yazılımlar ve güncellemelerdir, bunlarla uğraşmak istemem. Belki senede 1-2 gün, merak gidermek için uğraşabilirim.
4- Gelelim HD yayınlara. Diyelim ki SD yayınları, max. kaliteli görüntü olarak tedarik ettik. İleride de belki HD yayın gelirse (yaygın olarak) bunları da alıcımız alsın diyoruz. Madem uydu alıcısı alma aşamasındayız, bari 2 senelik bir cihaz almasak mı ?..:)
5- SONUÇ : a) SD yayınları en iyi görüntü ve ses kalitesi ile, Türksattan almalıyım. Bu olmazsa olmazdır. b) Az bir fiyat farkı ile HD alıcı özelliği olan ve a şıkkını da sağlayan bir cihaz, sanki en güzeli olur gibi.
Bu yazdıklarım doğrultusunda, önereceğiniz cihazlar için, şimdiden teşekkür ediyorum.
Tüm evleneceklere, Allah'tan hayırlı evlilikler temenni ediyorum..
Arkadaşlar cevap verecek yok mu yukarıdaki arkadaşın sorusuna ... Bende merak içindeyim. TV konusunu öğrendim de şu uydu konusunu okudukça kafam karışıyor. Yok Yuv çıkışıymış, yok HDMI çıkışı yok kompozit kablo ... birileri başlangıç seviyesindeki bir kullanıcı için Full ve HD ready TV almış birisi için ne yapması gerektiğini özetleyebilirse valla hem yukarıdaki arkadşa hem ben sevinicem...
quote:
Orjinalden alıntı: wolfur
Arkadaşlar cevap verecek yok mu yukarıdaki arkadaşın sorusuna ... Bende merak içindeyim. TV konusunu öğrendim de şu uydu konusunu okudukça kafam karışıyor. Yok Yuv çıkışıymış, yok HDMI çıkışı yok kompozit kablo ... birileri başlangıç seviyesindeki bir kullanıcı için Full ve HD ready TV almış birisi için ne yapması gerektiğini özetleyebilirse valla hem yukarıdaki arkadşa hem ben sevinicem...
Arkadaşım HD cihazlar şuan ikiye ayrılıyor biri dvı dan alıp dönüştürücü kullanarak sadece görüntüyü hd olarak almanızı sağlıyor diğeri is hdmi dediğimiz full hd cihazlardır bunlarda hem ses hem görüntüyü direk tek kablodan alabiliyorsunuz ana özeti budur olayın
Wolfur ;
Yaptığım araştırmalar sonucunda vardığım kanaatimi yazıyorum.
"Uydu alıcıları konusunda, olaya vakıf profesyonel bulmak çok zor. Forumdakiler de ikiye ayrılmış durumda. Bir kısmı satıcı arkadaşlar, diğerleri de kullanıcılar.
Kullanıcıların vermiş oldukları açıklamalar ve fikirler, kendi kullandıkları tv ve uydu alıcısı ve aparatlarına göre aldıkları randımanlar hakkındadır.
Satıcılarınki ise, sattıkları ürün hakkında oluyor.
Her iki grup da, elinden geleni yapıyor fakat yeterli olamıyor. Çünkü bize test odası gibi bir yerde alınan sonuçlar lazım. Aynı tip bir tv ye bağlanan, değişik uydu alıcılarının performanslarını gösteren fotoğraflar bu işin en ideal açıklayıcılar olacaktır. Böyle bir imkanı sunmak da hiç kolay değil."
Buradan şu sonuç çıkıyor. İşimiz % 50 kısmetimize kalmış. Çünkü görüntü ve ses beklentilerimizi kelimeler ile ifade etmemiz çok zor oluyor. Fotoğraf şart yani. Forumda okuduğum bazı şahıslar, yorumlara binaen uydu alıcısı almışlar ve şu tabiri kullanmışlar; " Beklentimi yüksek tutmuşum ama cihaz yine de iyi."
Diğer bir sonuç da, uydu alıcısı satanlar bile, diğer markaların performanslarını, objektif bir biçimde ortaya koyamıyorlar. Çünkü haklı olarak onlarca markanın görüntü ve ses kapasitesini hatta yazılım desteklerini nasıl takip etsinler ?
Yapılacak tek şey, uydu alıcısı satanları , sabırla dolaşıp, cihazları deneyerek almaktır. Diğer metod da, % 50 kısmetimizi denemektir..:)
Haklısın bu yüzden bende TV konusunda internetten çok yardım almama rağmenuydu konusunda bilen bir arkadaştan yardım almaya karar verdim. Yani teorik olarak o anlatacak ben son kararı verip kısmetimi deniyecem :)
Ama sanırım ilk öncelik olarak TV yi yarınalayım sonrada digitürk ün şu 10 YTL lik kampanyasından yararlanacağım. Böylelikle ayda sadece 10 lira ödeyerek diğer uydu alıcısından doğabilecek bozuk görüntü veya istediğimi başaramama ihtimaline karşın TV seyredememe olasılığımı azaltmış olucam diye düşünüyorum ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme