Şimdi Ara

evlenmek şart mı illa bir gün? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Değildir sen milletin ne dediğine bakma sen hür bir bireysin nasıl istersen öyle. İster evlen ister evlenme ister imam nikahlı yaşa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açmayayım bunu hortlatayım demişsin, prensip budur.
  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    Abiiiiiii hahaha

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abi ben kimsenin dogrultusunda hareket etmem annem ablam bile evlencen mi yok kiz arkadas yapta tanistir bizi. Skici isler bunlar zaten antidepresanlarla zor duruyorum kafa patlatamam hadi eyw

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fikrime katılmayanlar çıkabilir ama namuslu, edepli ve kültürlü bir kızla evlenirseniz hayatınıza renk katar ama tam tersi ne oldum delisine dönmüş bir yaratıkla evlenirseniz hayatınız zindan olabilir. Çevremden gördüğüm kadarıyla görücü usülü olan evlenmeler daha iyi ilerliyor ama aşk evlilikleri hep sallantılı oluyor. Bunun sebebini de ben haram-helal ilişkisinde görüyorum. Haram sevdalar mutluluk getirmez, kim helalinse o mutluluğun olur.

• Yaş 22, 26-27 olsa yine düşünmem hiçbir insan birbirini dinlemiyor, kimsenin kimseye tahammülü yok, çok koştum, birini unutamadım ama unutamadım derken yaptığı şerefsizlikleri bu kızlar benim eşim olamaz diyorum kendime bulunduğum ortam mal dolu hoşuna biri gider söylersin işini görür çıkarsın ki şu an yaptığım da bu sevgi, aşk falan yalan onlar yok öyle bir şey

• Nerde evlilik vardır orda bir delilik

• Bir süredir yalnız yaşıyorum. Halimden memnunum.

-Evin "genel olarak" temizlik işini, eve ayda bir temizlikçi çağırıyorum yada kendim temizliyorum.

-Yemek işini sadece sabah kahvaltı ve akşam yemeği olarak yapıyorum. Öğlen iş yerinde yiyorum. "Sabah kahvaltı nasıl hazılıyorsun yada akşam nasıl yemek yapıyorsun yeaaa???" diyenler olacaktır. Kendi kendinize bakmayı bilmiyor iseniz ilerde yaşınız ilerleyip yalnız kalacağınız zaman görürüm sizi. Her zaman evde değil akşam yemegini bazen dışarıda yiyorum.

-Çamaşırları zaten makine yıkıyor ve ben asıyorum.

-Bulaşıkları elimde yıkıyorum.

Bunların dışında aklıma gelen bi şey yok. Yani kadının yapması gereken çoğu şeyi kendim yapıyorum. Şimdi gelip "kadının işi mi bunlar??? kadınlar köle mi, senın evını temizleyip yemek yapacak" diyenler olacaktır. Evlenince durum ne oluyor? Erkekler mi temizliyor evi? Yada ev işini kim yapıyor evde? Evet ortaklaşa yapabilirsiniz, tamam. Ben kadının görevidir bunlar demiyorum. Ama çoğu insan bunun için evleniyor. Ki kadın da çalışıyor ise bu işleri yapmak biraz güçleşebilir.

Yani demem o ki. Min. 100k borcun altına girip de niye evleneyim? Evlenenleri görüyorum. Sosyal hayat yok, paso evin içindeler. Ev-iş ikilisi içinde gidip geliyorlar. Niye?? Borç ödeyeceğiz diye. Niye?? "Bi kere evleniyorum yeaa" kafası yüzünden bunlar. Düşünün 2.500 Lira maaş alıyorsunuz ve iki maaşınızı yemeden-içmeden bir gelinliğe(min 5k) veriyorsunuz. :)

• yaşlanınca tek kalmak istemiyorsan evlen gitsin hocam bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keira- -- 17 Kasım 2018; 14:33:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

Bir süredir yalnız yaşıyorum. Halimden memnunum.

-Evin "genel olarak" temizlik işini, eve ayda bir temizlikçi çağırıyorum yada kendim temizliyorum.

-Yemek işini sadece sabah kahvaltı ve akşam yemeği olarak yapıyorum. Öğlen iş yerinde yiyorum. "Sabah kahvaltı nasıl hazılıyorsun yada akşam nasıl yemek yapıyorsun yeaaa???" diyenler olacaktır. Kendi kendinize bakmayı bilmiyor iseniz ilerde yaşınız ilerleyip yalnız kalacağınız zaman görürüm sizi. Her zaman evde değil akşam yemegini bazen dışarıda yiyorum.

-Çamaşırları zaten makine yıkıyor ve ben asıyorum.

-Bulaşıkları elimde yıkıyorum.

Bunların dışında aklıma gelen bi şey yok. Yani kadının yapması gereken çoğu şeyi kendim yapıyorum. Şimdi gelip "kadının işi mi bunlar??? kadınlar köle mi, senın evını temizleyip yemek yapacak" diyenler olacaktır. Evlenince durum ne oluyor? Erkekler mi temizliyor evi? Yada ev işini kim yapıyor evde? Evet ortaklaşa yapabilirsiniz, tamam. Ben kadının görevidir bunlar demiyorum. Ama çoğu insan bunun için evleniyor. Ki kadın da çalışıyor ise bu işleri yapmak biraz güçleşebilir.

Yani demem o ki. Min. 100k borcun altına girip de niye evleneyim? Evlenenleri görüyorum. Sosyal hayat yok, paso evin içindeler. Ev-iş ikilisi içinde gidip geliyorlar. Niye?? Borç ödeyeceğiz diye. Niye?? "Bi kere evleniyorum yeaa" kafası yüzünden bunlar. Düşünün 2.500 Lira maaş alıyorsunuz ve iki maaşınızı yemeden-içmeden bir gelinliğe(min 5k) veriyorsunuz. :)
    Yok hocam evden çıkıyorlar ya avm de dolaşıyorlar bazen :)) evlileri bende görüyorum çok bunalıyorlar inanki yazığım geliyor.

Evlilikte kafa yapısı çok önemli eğlemiyormu senle yada her konuyı konuşuyormu yatakta nasıl bunlar çok önemli gerçekten evliliğinde bunları bulamayan adam aldatıyor çoğuda bulamıyor zaten.

Çok iyi anlaşırsan eğlenceli yoksa işkence

• Sırf ınstagrama fotoğraf atmak için evlenmek isteyen, düğün hazırlığı sürecinde sürekli pahalı eşya vb şeylerin alınmasını talep eden kadınları saymazsak eğer evlilik bir erkek için normal hatta iyi bir şeydir. Hayatın bir düzene girip, yalnızlığına bir son vermiş oluyorsun. Toplum tarafından evlen baskısına uğramasan bile kendin bazı gerçeklerle yaşın ilerledikçe yüzleşmeye başlıyorsun. Ne yaparsan yap er ya da geç acaba evlensem mi ? veya evlensemiydim ? sorusunu kendine sormuş olacaksın.
  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    yataktaki performansa kaldıysa 100 dolara kiraladığın en iyi performansı sergiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riktinyo

Sırf ınstagrama fotoğraf atmak için evlenmek isteyen, düğün hazırlığı sürecinde sürekli pahalı eşya vb şeylerin alınmasını talep eden kadınları saymazsak eğer evlilik bir erkek için normal hatta iyi bir şeydir. Hayatın bir düzene girip, yalnızlığına bir son vermiş oluyorsun. Toplum tarafından evlen baskısına uğramasan bile kendin bazı gerçeklerle yaşın ilerledikçe yüzleşmeye başlıyorsun. Ne yaparsan yap er ya da geç acaba evlensem mi ? veya evlensemiydim ? sorusunu kendine sormuş olacaksın.
    Haklısın bakıyorm çok kötü şekilde boşananlar bile evlilik düşünüyor demek bi yere kadar yalnızlık ama şöylede bişey var evlilerde acaba boşansammı boşanmasammı diye düşünüyor :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManyetikRenozans -- 18 Kasım 2018; 21:56:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.