Şimdi Ara

Evlilik Telaşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sadece buzdolapları kısmında bu başlığı açtığım için özür dilerim ancak genel olarak beyaz eşya kısmına başlık açmanın yolunu bulamadım. Başlıktan da anlaşılacağı üzere kısmetse önümüzdeki yaza bir yuva kurmayı düşünüyoruz. Şimdiden araştımalara başladık, forumlarda ve servis elemanlarının ağzından tek bir marka çıkıyor; miele. Tabii bütçem uçuk değil ancak beyaz eşyayı ve ankastreyi elimi cebime sokup başlangıç sınıfından miele almayı düşünüyorum. Süpürge ve diğer küçük ev aletleri dışında komple mieleden almaya kalkarsam 12 bin tl civarı bir şey yapıyor ki bu bütçemi çok zorlayacak. Ancak mielenin üstünlüğünün tartışılmaz oluşu da bir gerçek. Sizce bu ürünleri alsam başlangıç sınıfı olmasıyla ilgili bir sorun yaşar mıyım? Yani kalitesinden ödün verdiği için mi bu ürünler ucuzdur yoksa sadece bazı programların eksik olması ya da şatafatlı birkaç gösterge ve tuşun olmayışından dolayı mı? Evladiyelik olması ve servis derdinin olmayacak olması benim önceliğim, ki bu da uzun vadede bana kar olarak dönecektir kanaatindeyim. O yüzden miele seçimini yapıyorum zaten. Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• Arkadaşım aynı durum benim içinde söz konusu. Miele çok kaliteli fakat çok pahalı ürün gurbuna sahip bir markadır. Eğer bütçen çok iyi ise bile Çamaşır makinelerinde Aeg grubunu tavsiye ederim. Buzdolabı grubunda ise üst fiyt grubunda elektroluxler var. Orta gelir grubu olarak ise ürün kalitesi ve fiyat uygunluğu Samsung ve Lg markalarında mevcut. Bu arada Siemens markasının Buzdolapları ve diger ürün gruplarıda iyidir. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayturkr

Arkadaşım aynı durum benim içinde söz konusu. Miele çok kaliteli fakat çok pahalı ürün gurbuna sahip bir markadır. Eğer bütçen çok iyi ise bile Çamaşır makinelerinde Aeg grubunu tavsiye ederim. Buzdolabı grubunda ise üst fiyt grubunda elektroluxler var. Orta gelir grubu olarak ise ürün kalitesi ve fiyat uygunluğu Samsung ve Lg markalarında mevcut. Bu arada Siemens markasının Buzdolapları ve diger ürün gruplarıda iyidir. Kolay gelsin.
    Farklı markalardan da eşyalarınızı oluşturabilirsiniz.

Çamaşır mekinesinde Aeg protex.
    Buzdolabında liebherr (benimde şu an düşündüğüm marka)
    Bulaşık makinesindede Siemens bakabilirsiniz, sizi miele çok zorlayacaksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 15 Kasım 2012; 11:53:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Farklı markalardan da eşyalarınızı oluşturabilirsiniz.

Çamaşır mekinesinde Aeg protex.
    Buzdolabında liebherr (benimde şu an düşündüğüm marka)
    Bulaşık makinesindede Siemens bakabilirsiniz, sizi miele çok zorlayacaksa.

Alıntıları Göster
    tv de panasonıc beyaz esya bosch yada siemens ütü tefal kombı gerekıyorsa vaillant
    arçelik ten uzak dur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur106

tv de panasonıc beyaz esya bosch yada siemens ütü tefal kombı gerekıyorsa vaillant
    arçelik ten uzak dur

Alıntıları Göster
    bende aynı telaş içerisindeyim. bsh grubundan almayı düşünüyorum. üretim yerleri aynı olduğundan sadece markası farklı olduğu için siemens bütçem yetmediğinden profilodan alacağım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: keran

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sadece buzdolapları kısmında bu başlığı açtığım için özür dilerim ancak genel olarak beyaz eşya kısmına başlık açmanın yolunu bulamadım. Başlıktan da anlaşılacağı üzere kısmetse önümüzdeki yaza bir yuva kurmayı düşünüyoruz. Şimdiden araştımalara başladık, forumlarda ve servis elemanlarının ağzından tek bir marka çıkıyor; miele. Tabii bütçem uçuk değil ancak beyaz eşyayı ve ankastreyi elimi cebime sokup başlangıç sınıfından miele almayı düşünüyorum. Süpürge ve diğer küçük ev aletleri dışında komple mieleden almaya kalkarsam 12 bin tl civarı bir şey yapıyor ki bu bütçemi çok zorlayacak. Ancak mielenin üstünlüğünün tartışılmaz oluşu da bir gerçek. Sizce bu ürünleri alsam başlangıç sınıfı olmasıyla ilgili bir sorun yaşar mıyım? Yani kalitesinden ödün verdiği için mi bu ürünler ucuzdur yoksa sadece bazı programların eksik olması ya da şatafatlı birkaç gösterge ve tuşun olmayışından dolayı mı? Evladiyelik olması ve servis derdinin olmayacak olması benim önceliğim, ki bu da uzun vadede bana kar olarak dönecektir kanaatindeyim. O yüzden miele seçimini yapıyorum zaten. Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

süpürgeyi pahalı olmayan-diğerlerinden-modeli al memnun kalırsın allah mesut etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sadece buzdolapları kısmında bu başlığı açtığım için özür dilerim ancak genel olarak beyaz eşya kısmına başlık açmanın yolunu bulamadım. Başlıktan da anlaşılacağı üzere kısmetse önümüzdeki yaza bir yuva kurmayı düşünüyoruz. Şimdiden araştımalara başladık, forumlarda ve servis elemanlarının ağzından tek bir marka çıkıyor; miele. Tabii bütçem uçuk değil ancak beyaz eşyayı ve ankastreyi elimi cebime sokup başlangıç sınıfından miele almayı düşünüyorum. Süpürge ve diğer küçük ev aletleri dışında komple mieleden almaya kalkarsam 12 bin tl civarı bir şey yapıyor ki bu bütçemi çok zorlayacak. Ancak mielenin üstünlüğünün tartışılmaz oluşu da bir gerçek. Sizce bu ürünleri alsam başlangıç sınıfı olmasıyla ilgili bir sorun yaşar mıyım? Yani kalitesinden ödün verdiği için mi bu ürünler ucuzdur yoksa sadece bazı programların eksik olması ya da şatafatlı birkaç gösterge ve tuşun olmayışından dolayı mı? Evladiyelik olması ve servis derdinin olmayacak olması benim önceliğim, ki bu da uzun vadede bana kar olarak dönecektir kanaatindeyim. O yüzden miele seçimini yapıyorum zaten. Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

süpürgeyi pahalı olmayan-diğerlerinden-modeli al memnun kalırsın allah mesut etsin.

mielenin süpürgesini kastetmiştim.

• quote:

quote:

quote:

mielenin süpürgesini kastetmiştim.

Alıntıları Göster
    Tüm yorumlar için teşekkürler, sizlerin tavsiyesiyle aeg ve elektrolux markalarına da bakınmaya başladım. Anladığım kadarıyla "her şeyi tek bir yerden almak pek mantıklı değil, her firmanın iyi olduğu birkaç parça beyaz eşya ürünü var" tarzı bir fikir birliği dolaşıyor ortalıkta. Önerdiğiniz ürünleri bir inceleyeyim bakayım. İleriki yıllarda servis derdiyle uğraşmak en büyük korkum eğer tavisyeleriniz de evladiyelik olacaklarsa mantıklı olan daha uygun fiyatlı olanı seçmek tabi ki. Cevap yazan alitopuat isimli arkadaşım Allah sizleri de mesut etsin :)

• quote:

Tüm yorumlar için teşekkürler, sizlerin tavsiyesiyle aeg ve elektrolux markalarına da bakınmaya başladım. Anladığım kadarıyla "her şeyi tek bir yerden almak pek mantıklı değil, her firmanın iyi olduğu birkaç parça beyaz eşya ürünü var" tarzı bir fikir birliği dolaşıyor ortalıkta. Önerdiğiniz ürünleri bir inceleyeyim bakayım. İleriki yıllarda servis derdiyle uğraşmak en büyük korkum eğer tavisyeleriniz de evladiyelik olacaklarsa mantıklı olan daha uygun fiyatlı olanı seçmek tabi ki. Cevap yazan alitopuat isimli arkadaşım Allah sizleri de mesut etsin :)

Alıntıları Göster
    Buzdolabı no frosta gerek yok bence. Low Frost al Bosch 58AW30N
    Çamaşır Makinesi: Bosch WAS serisi ( Üretimi bitti ama hala satılan bayiler var bulabilirsen al yoksa WAY serisinden alabilirsin) WAS20763 süper cihaz ama artık yok 24765 alabilirsin ama.
    Bulaşık makinesi: 58M88TR bu cihaz tamamen çelik süper bir alet. Tavsiye ederim.
    Fırın ve ocak olara ben siemens tercih etmiştim az daha ucuz diye nasılsa Bosch ile herşeyi aynı.

Profiloda iyidir ama Bosch Siemens gibi olamaz.

Bir kere bunları alıp 4 yılda ek garanti yaptırdıktan sonra uzun süre başınız ağrımaz.

Benim kombi dahil herşey 7 yıl garantili.
    Tek isteğim hepsinin en az 7 yıl dayanması :)

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Buzdolabı no frosta gerek yok bence. Low Frost al Bosch 58AW30N
    Çamaşır Makinesi: Bosch WAS serisi ( Üretimi bitti ama hala satılan bayiler var bulabilirsen al yoksa WAY serisinden alabilirsin) WAS20763 süper cihaz ama artık yok 24765 alabilirsin ama.
    Bulaşık makinesi: 58M88TR bu cihaz tamamen çelik süper bir alet. Tavsiye ederim.
    Fırın ve ocak olara ben siemens tercih etmiştim az daha ucuz diye nasılsa Bosch ile herşeyi aynı.

Profiloda iyidir ama Bosch Siemens gibi olamaz.

Bir kere bunları alıp 4 yılda ek garanti yaptırdıktan sonra uzun süre başınız ağrımaz.

Benim kombi dahil herşey 7 yıl garantili.
    Tek isteğim hepsinin en az 7 yıl dayanması :)

Alıntıları Göster
    Tekrar merhaba arkadaşlar. Bu Aeg ve Electrolux markalarının ürünlerinde şikayetvar sitesinden yaptığım araştırma sonucunda ya teknik servisinin ilgisiz ya da yeteneksiz olduğuna dair şikayetler gördüm. Bu durumda beni şüphelendirmedi değil açıkçası. Sizlerdende aynı tarz şikayetler içinde olan var mı? Diğer yandan Miele ürünlerine baktığımdaysa toplamda sadece 9 tane şikayet gördüm ki birisi 2003'te alınmış bir ürünle ilgili diğerleri de bulaşık makinasının bardakları yıkadıktan sonra bardakların isli bir görünüme sahip olmasıyla ilgili. Bu da beni ilk baştaki soruma götürüyor. Kalitesi yüzünden biraz daha paraya kıyıp miele almak sanki daha mantıklı.

• quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar. Bu Aeg ve Electrolux markalarının ürünlerinde şikayetvar sitesinden yaptığım araştırma sonucunda ya teknik servisinin ilgisiz ya da yeteneksiz olduğuna dair şikayetler gördüm. Bu durumda beni şüphelendirmedi değil açıkçası. Sizlerdende aynı tarz şikayetler içinde olan var mı? Diğer yandan Miele ürünlerine baktığımdaysa toplamda sadece 9 tane şikayet gördüm ki birisi 2003'te alınmış bir ürünle ilgili diğerleri de bulaşık makinasının bardakları yıkadıktan sonra bardakların isli bir görünüme sahip olmasıyla ilgili. Bu da beni ilk baştaki soruma götürüyor. Kalitesi yüzünden biraz daha paraya kıyıp miele almak sanki daha mantıklı.

Allah sizi de mutlu etsin:) benim de aklımda miele var ama gerçekten evlilik telaşı içinde çok büyük külfet daha uygunları varken. Benim fikrim ilk etapta kiraya çıkacağım için daha uygun fiyatlıları almak. Ev aldığımızda da beyaz eşyalarda mieleyi tercih etmek. Eğer kiraya çıkacaksanız bence miele almayın taşınma esnasında çok yıpranıyor ancak kendi eviniz ise bir şekilde miele için bütçe ayırmayı düşünün. Bir de sikayetvar.com'a bakarsanız şunu da göz önünde bulundurun bugün hemen hemen her eve bosch arçelik lg siemens samsung gibi markalar girebiliyor ama miele üst sınıf. herkes alamıyor. satış oranı türkiyede az olduğundan şikayet oranı da ona oranla tabii ki az.

• quote:

miele güzel marka da servisini bulabilecekmisiniz?

Mat35 hocamın tavsiyelerine de bir göz atın derim ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 16 Kasım 2012; 20:43:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burcush

Allah sizi de mutlu etsin:) benim de aklımda miele var ama gerçekten evlilik telaşı içinde çok büyük külfet daha uygunları varken. Benim fikrim ilk etapta kiraya çıkacağım için daha uygun fiyatlıları almak. Ev aldığımızda da beyaz eşyalarda mieleyi tercih etmek. Eğer kiraya çıkacaksanız bence miele almayın taşınma esnasında çok yıpranıyor ancak kendi eviniz ise bir şekilde miele için bütçe ayırmayı düşünün. Bir de sikayetvar.com'a bakarsanız şunu da göz önünde bulundurun bugün hemen hemen her eve bosch arçelik lg siemens samsung gibi markalar girebiliyor ama miele üst sınıf. herkes alamıyor. satış oranı türkiyede az olduğundan şikayet oranı da ona oranla tabii ki az.

Dileğiniz için teşekkürler :) Mesajı yazdıktan sonra benimde aklıma geldi çok alınan ürün daha çok şikayet oranı olayı, sanırım haklısınız o kısımda. Ve büyük ihtimalle ilk ev kira olacağı için yine haklı gözüküyorsunuz, daha uygun birşeyler bakınmalı. Mat35 isimli arkadaşımızın önerdiklerine bakındım ve Aeg ve Electrolux ve Buzdolabı için Liebherr araştırdım. Liebherr'in sitesinde inox serisi bulamadım. Buzdolabı ve mümkünse diğer beyaz eşyaları da inox alabilirsem daha şık olur diye düşünüyorum. Mielede de bütçemin yettiği ürünlerde yoktu ancak miele olsun sağlam olsun rengi önemli değil diye düşünmüştüm, şimdi sizlerden gelen yorumlara göre fikrim değişmeye başladı ve o seçeneği de dahil etmeye karar verdim. Son olarak, yine forumlarda bakınırken bu ürünlerin Almanyada üretilenleri çok daha kaliteli olduğunu okudum, bakındığım ürünlerin İthal mi buralarda mı yapıldığını nasıl anlayabilirim bir bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba, Ankara'da oturduğum için teknik servis sıkıntısı yok, 4 tane birden buldum. Ancak burcush adlı arkadaşımızın yazdıklarından sonra yine düşünmeye başladım Miele kiralık ev için fazla mı kaçacak diye. Şu ithal ürünlerle ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum şimdilik. Mat35 hocanın tavsiyelerine de geri kalanlara da bakındım, hepsinde birsürü teknoloji ismi verilmiş, bilmediğim etmediğim isimler hepsi de. Şimdi o teknolojilerin ne anlama geldiğini araştırıyorum, o kadar çok bilgi var ki ikinci üniversite gibi mübarek. Kafamı karıştırmadan işin içinden çıkabilirsem ne ala :) Ürünleri seçerken de inox'u göz önünde tutuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keran -- 16 Kasım 2012; 21:24:46 >

• quote:

quote:

Merhaba, Ankara'da oturduğum için teknik servis sıkıntısı yok, 4 tane birden buldum. Ancak burcush adlı arkadaşımızın yazdıklarından sonra yine düşünmeye başladım Miele kiralık ev için fazla mı kaçacak diye. Şu ithal ürünlerle ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum şimdilik. Mat35 hocanın tavsiyelerine de geri kalanlara da bakındım, hepsinde birsürü teknoloji ismi verilmiş, bilmediğim etmediğim isimler hepsi de. Şimdi o teknolojilerin ne anlama geldiğini araştırıyorum, o kadar çok bilgi var ki ikinci üniversite gibi mübarek. Kafamı karıştırmadan işin içinden çıkabilirsem ne ala :) Ürünleri seçerken de inox'u göz önünde tutuyorum.

teknoloji çok hızlı ilerliyor hocam. takip etmek çok zor :)

liebherr'i araştırdım.. kendini kanıtlamış firma olduğu söyleniyor..

siemens zaten iyi..

aeg'de miele alamayacaksanız alternatif düşünülebilir demiş hocamız.. bence haklı..

İnox Alırken de bence parmak izi bırakmayan ürünlere yönelin..

• quote:

siemens zaten iyi..

aeg'de miele alamayacaksanız alternatif düşünülebilir demiş hocamız.. bence haklı..

Evet Liebherr'e baktım ve direk kalp krizi geçirdim :) Miele'de bakındığım ürünler yine daha insancıl fiyatlaraydı. Elektrolux veya daha orta sınıf olarak Lg ve Samsung'a bakınıyorum. Elektrolux en iyisi gibi duruyor. Aeg'nin inox çamaşır makinası yok sanırım, neyse o artık olmasada olur.
  • quote:

quote:

siemens zaten iyi..

Evet Liebherr'e baktım ve direk kalp krizi geçirdim :) Miele'de bakındığım ürünler yine daha insancıl fiyatlaraydı. Elektrolux veya daha orta sınıf olarak Lg ve Samsung'a bakınıyorum. Elektrolux en iyisi gibi duruyor. Aeg'nin inox çamaşır makinası yok sanırım, neyse o artık olmasada olur.

aeg nin inox panelli çamaşır makinası var birde grisi var diye biliyorum

• quote:

quote:

siemens zaten iyi..

evet biraz dudak uçuklatıcı fiyatı var ne yazıkki hocam :))

• quote:

quote:

quote:

siemens zaten iyi..

evet biraz dudak uçuklatıcı fiyatı var ne yazıkki hocam :))

Alıntıları Göster
    Liebherr

Arkadaşa alacağız bakalım, pahalıda olsa bir ömür kulanmak var.

• quote:

Orijinalden alıntı: yağ tenekesi

aeg nin inox panelli çamaşır makinası var birde grisi var diye biliyorum

Hadi ya? Bulabilirseniz bir link gönderebilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.