Şimdi Ara

***evrenin en büyük ve güneştende parlak yıldızı***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • güneşten 10 milyon kez daha çok ışıma yapan yıldız, güneş ile dünyanın yörüngesi arasını doldurabilecek kadar iridir. adını, içerisinde bulunduğu pistol bulutsusundan alır ki bu bulutsu 4 milyon ışık yılı genişliğindedir. güneşin bir yılda yayımladığı enerjiyi altı saniyede yayımlar; bu da yaklaşık saniyede 10^31 kwatt'a denk gelir. toplam ömrü bir kaç milyon yıl olacak ve devasal bir supernova ile patlayarak bir karadeliğe dönüşecek. hubble ile 1991'de keşfedilen yıldız ne yazık ki önnü kaplayan bulutsu nedeni ile çıplak gözle görülemez. bir kez olsun yakından, şöyle 500 milyon km kadar, görmek isterdim ama.

resim koycaktım da sahura gidom gelince hallederizz..

sadece Allahın ilmi ve gücü o kdar büyük ki ondan başka hiç bir varlığın aklı yetmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImBest -- 7 Eylül 2008; 4:27:45 >

• Allahın ilmi ve gücü olablir ama sadece böyle deyip geçiştirmemek lazım bi öğrenme çabası olması lazm :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: HonouuR

Allahın ilmi ve gücü olablir ama sadece böyle deyip geçiştirmemek lazım bi öğrenme çabası olması lazm :S

yok hayır yani herşey Allahın demek istedim yani doğal bi denge asla olamaz.. insanın aklı onun gücüne yetmez demek istedim..

tabikide Allah akıl vermiş onu kullanıcaksın öğreniceksin seninde dediğin gibi..
  • evet bizim güneşimiz yanında bir nokta gibi gözüküyor

bu arada adı VY Canis Majoris bilinen en büyük yıldız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 7 Eylül 2008; 4:53:54 >
  • Daha geniş bir bilgi varmı elinde ? patlaması vb. gibi?
  • VY Canis Majoris: Büyük Köpek takımyıldızındaki bu yıldız bilinen en büyük yıldız olarak tanımlanıyor. Dünyadan 5000 ışık yılı uzaklıkta ve yarı çapı güneşin yarıçapının yaklaşık 1800 - 2100 katı olarak hesaplanıyor. Güneş sistemimizde Güneşin yerinde olsa Satürn'ün yörüngesine kadar bir alan kaplayacağı anlamına geliyor . VV Cephei den %15 daha büyük olan Vy CMa(Canis Majoris) Roberta M. Humphreys (2006) tarafından bulunmuştur.Eğer etrafını günde 8 saat dolaşırsak 650,00 yılda bir tam tur atarız.Bu Dünya nın yerinde olsa 2 yıl 11 ay Güneşin yerinde olsa 310 yıl 7 ay dır.2 farklı teori var .1. si çok büyük ve çok parlak bir kırmızı hypergiant olacağı <Roberta M. Humphreys nin çalışması gibi>. Karşıt bir görüş olaraksa sadece kırmızı bir dev olabileceği ve bu durumda yarıçapının 600 güneş yarıçapında olabileceği ve bununda Güneş'in yerinde olursa sadece Marsın yörüngesine kadar bir alan kaplayabileceği yönündeü

wikipedia

ışık hızıyla hareket edilse bile gezegenin etrafında bir tur atma 8 saat sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 7 Eylül 2008; 4:55:14 >

• bunun etrafındaki gezegenlerin boyutunu merak ediyorum
  • Arkadaşın dediği doğruymuş benim yazdığım en büyüğü değil en parlağıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara -- 7 Eylül 2008; 4:59:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.