Şimdi Ara

'Evrim'e hangi ülke ne kadar inanıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence cok sacma bi durum Kuran-ı Kerim de yazmış abicim warmı ötesi biz topraktan yaratılmışız Adem Babamız, Havva annemizin soyundan geliyoruz...

Bana göre bu evrim olaylarına inanmak demek bi yerde Kuran-ı Kerim'i kabul etmemek demek Kuran-ı Kerimi Kabul etmemek ise müslüman olmamaya delalettir heralde...

Yanlışım varsa lütfen düzeltin,yanlış bi laf etmek istemem.
  • Sonucun iyi mi kötü mü olduğu tartışılamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SerpenT385

bence cok sacma bi durum Kuran-ı Kerim de yazmış abicim warmı ötesi biz topraktan yaratılmışız Adem Babamız, Havva annemizin soyundan geliyoruz...

Bana göre bu evrim olaylarına inanmak demek bi yerde Kuran-ı Kerim'i kabul etmemek demek Kuran-ı Kerimi Kabul etmemek ise müslüman olmamaya delalettir heralde...

Adem ile Havva nın neandertal olmadıklarını nerden biliyorsun..Zaten şunu nerden bunu nerden biliyorsun soruları din için sorulmaz mutlak teslimiyetçilik vardır dinde..O yüzden sorumu geri alıyorum..Ayrıca evrim bir din değildir dini inancı belirtir gibi inanıyorum ya da inanmıyorum denilmez dogma bir şey değildir her an çürütülebilir ya da sonsuza kadar geçerlilğini koruyabiir din öyle değildir alehine 100 lerce şey de yazılsa kişi şartsız kabul etmiştir..Çünkü işin içinde sonsuzluk denilen bilinmeyen sonsuz çekiciliği olan olgu vardır bu da insanın hayatta yapadıklarını sonsuz bir egoyla yapma şansı tanır bu çekicilik hangi olguda olursun olsun asla eskimez şekil değiştirir (öldükten sonra kutsall hayvan oalrak dünyaya gelme, öldükten sonra sonsuz yaşam, öldükten sonra güneş,ay gibi uzak objelerde yaşama vs.vs.) Bu yüzden evrim karşıtları boşuna panik yapıp evrimi Harun Yahya nın karalamalarıyla çürütmeye çalışıyorsunuz..Çünkü din asla ölmez sadece şekil değiştirir..

• quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

quote:

Orjinalden alıntı: SerpenT385

bence cok sacma bi durum Kuran-ı Kerim de yazmış abicim warmı ötesi biz topraktan yaratılmışız Adem Babamız, Havva annemizin soyundan geliyoruz...

Adem ile Havva nın neandertal olmadıklarını nerden biliyorsun..Zaten şunu nerden bunu nerden biliyorsun soruları din için sorulmaz mutlak teslimiyetçilik vardır dinde..O yüzden sorumu geri alıyorum..Ayrıca evrim bir din değildir dini inancı belirtir gibi inanıyorum ya da inanmıyorum denilmez dogma bir şey değildir her an çürütülebilir ya da sonsuza kadar geçerlilğini koruyabiir din öyle değildir alehine 100 lerce şey de yazılsa kişi şartsız kabul etmiştir..Çünkü işin içinde sonsuzluk denilen bilinmeyen sonsuz çekiciliği olan olgu vardır bu da insanın hayatta yapadıklarını sonsuz bir egoyla yapma şansı tanır bu çekicilik hangi olguda olursun olsun asla eskimez şekil değiştirir (öldükten sonra kutsall hayvan oalrak dünyaya gelme, öldükten sonra sonsuz yaşam, öldükten sonra güneş,ay gibi uzak objelerde yaşama vs.vs.) Bu yüzden evrim karşıtları boşuna panik yapıp evrimi Harun Yahya nın karalamalarıyla çürütmeye çalışıyorsunuz..Çünkü din asla ölmez sadece şekil değiştirir..

Bu yazdıklarım kesinlikle o karalama dedigin şeyden alıntı degildir zaten okumam da öyle kitap , sadece içimden geçenleri yazdım , ayrıca arkadaşta öyle istemiş saten sadece içimizden gelenleri yazmamızı...sonuçta bu bi yorum zevkler ve renkler her zaman farklıdır ortamı geripte seviyesizleşmenin bi anlamıda yok

• Harbiden çivisi çıkmış bu konu dışının yazdıklarımdan hangileri seviyesiz gösterebilirmisin? Yazdıklarım sana atfen bişey değildi genel olararktı sadece ilk cümlem sana söylenmişti..Neyse nasıl istiyorsan öyle anla..

Çıktım yemiş agacına yedim hamını mamını ortam müsait olsaydı sölerdim dewamıınıı..... İmzanda böyle bir cümle vardı birde seviyeyle ilgili nutuk atıyorsun pehh..çoluk çocukla uraşmıcam artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 22 Nisan 2008; 12:22:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

Harbiden çivisi çıkmış bu konu dışının yazdıklarımdan hangileri seviyesiz gösterebilirmisin? Yazdıklarım sana atfen bişey değildi genel olararktı sadece ilk cümlem sana söylenmişti..Neyse nasıl istiyorsan öyle anla..

sana seviyesizsin demedim saten az daha uzatırsak oraya gidicek boşu boşuna birbirimizi kırıcaz o yüzden öyle bişi dedim
  • @ß.m.Ø

2 mesajınada sonuna kadar katılıyorum.konu dısında bu tıp topicler acılınca gercekten anlamanı yıtırıyor sacma sapan tartısmalar donusuyor.

Bu tıp konuları lutfen Kültür-Bilim bolumune acalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ß.m.Ø

Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama refah seviyesi arttıkça evrime olan inançta artıyor.
    Zaten yine bir araştırmada Norveç-Isveç-Isviçre gibi refah seviyesi yüksek ülkelerde HERHANGi BiR DİNE inananların oranı %23-30 arasındaydı.

Bu araştırmada paralellik gösteriyor.

Son olarak, bu konuyu Bilim - Kültür'e açsaydınız daha aklı başında yorumlar gelirdi.

Burada Müslümanlık dersi vermek için pekçok din bezirganı gelir birazdan.

tabi burdanda nekadar dinsizsen refah seviyen buna paralel olarak okadar artar sonucunu çıkarmalıyız demi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haşin_ErKeK -- 22 Nisan 2008; 12:27:16 >

• Bırakın bu boş işleri...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.