Şimdi Ara

evrim teorisi hakkında ufak sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evrim teorisi hakkında bir soru soracaktım gelen geçen yaratılışçı arageçiş formu arageçişformu deyip duruyor şimdi ben düşündümde arageçiş formu nedir arkadaşım şimdi dawkinsin dediğine göre iki tane türün arasındaki tür arageçiştir yani A ile C nin arasındaki ara geçiş B dir gibi bir algı oluştu bende veya B ile D arasındaki ara geçişte C dir ozaman ilk canlı dışındaki bütün türler arageçiş formudur diyebilirmiyiz yoksa yanlışmı anlamışım ? yaratılışçıların anladığına göre A ile B türü arasındaki geçiş olarak ab yi gösteriyorlar yani ortaya crocoduck gibi saçma bişey bekliyorlar bu ileri derece mantıksız geldi bana ilk olaya dönersek kendisiniden öncesi ve sonrası belli olan her tür arageçiş formuysa ozaman arageçiş formlarında özel olarak neden ad belirtiyorlar yani homo erectusa arageçiş diyorlar onun yerine bütün türler arageçiş demek daha mantıklı olmazmı ? ciddi ciddi şu arageçişin tanımı nedir ?

• yaşayan ve yaşamış tüm canlılara ara geçiş diyebilirsin.
    aslında yok öyle bir tanım. ara geçiş diye bir şey yok.
    bir takım evrim karşıtının sözde bilimsel dayanağı.
    dawkins gibi adamlar da bunlarla sidik yarıştırıyor ara geçiş diye.
    dawkins gibi adamlar seni yanlış yönlendirir.
    olayı bilimsel değil ideolojik olarak ele alırlar.
    o yüzden konuda uzman bilim adamlarını takip et.
    yaratılışçıların konuyla ilgili safsatalarını da bir kenara bırak.
  • Dawkins'in evrim teorisiyle ilgili kitapları ve evrim teorisi bilgisi oldukça iyidir. Ben rahatlıkla önerebilirim.
    Dawkin's in tüm yönleriyle aklımızdaki ideal insan olması ise beklenemez, ya da diyelim ki tarihteki bir çok meşhur bilim adamının sevilmeyen yönleri vardır. Hepimizin vardır.
  • A ile C nin ara geçişine direk B diyEmeyiz. Daha rahat anlamak icin şöyle bir tablo yapacak olursak.

A B-100 B-99 ... B0 ... B99 B100 C

Unutulmamalidir ki b100 ile c aslında ikiz gibidirler ama yinede farklıdırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Er Timur -- 20 Eylül 2014; 22:55:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arageçişin tanımını darwinden öğrensene.Kendisi itiraf ediyor arageçiş türleri yok diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Arageçişin tanımını darwinden öğrensene.Kendisi itiraf ediyor arageçiş türleri yok diye.

adam 2 asır önce yaşıyordu yalnız üst yorumlarıda oku bir günaydın bro
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Dawkins hariç kesinlikle iyi açıklama. Tüm canlılar ara geçiştir.
    Yaratılış kafası 10.000 yıl öncesine takılmış kalmış, antik Aristo mantığına bile ulaşamıyor, böylesine statik bir kafa yapıları var ve bilimin yanına bile ulaşma " fıtratlarına " aykırı. Nerdeyse 200 yıldır Evrim Teorisinin ara geçiş formunun tüm canlılık olduğunu kanıtlayan yüzbinlerce kanıt var.
    Kafa böyle olunca kusura bakılmasın ama Dawkins gibiler karşısındakilere ne diyorlarsa her dediklerinde çok haklıdırlar. Ve Dawkins gibilerin topluma katkıları bence laboratuarında Evrim kanıtı bulan birçok Bilim insanından çok daha ileridir.
    Dawkins'e böyle yaklaşmayı " Ha Dawkins ha HY " diyen tiplerin sayılarının artmasıyla ödemeyelim, aralarında dağlar kadar fark vardır.
    Ama tabii ki Evrim Bilimsel yayınlardan öğrenilir.

• evrimin, toplumun bilincine veya kabullenmesine ihtiyacı yoktur.
    nasıl ki sicim teorisi için münazaralar düzenlenmiyorsa evrim için de düzenlenmemelidir.
    evrimi tartışma yeri laboratuvarlardır.
    sen bir bilim insanı olarak ''insan ademin kaburga kemiğinden yaratılmıştır '' diyen adamlarla televizyonlara çıkıp evrim çok iyidir diye tartışıyorsan konuyu çok başka şekilde ele alıyorsun demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Dawkins hariç kesinlikle iyi açıklama. Tüm canlılar ara geçiştir.
    Yaratılış kafası 10.000 yıl öncesine takılmış kalmış, antik Aristo mantığına bile ulaşamıyor, böylesine statik bir kafa yapıları var ve bilimin yanına bile ulaşma " fıtratlarına " aykırı. Nerdeyse 200 yıldır Evrim Teorisinin ara geçiş formunun tüm canlılık olduğunu kanıtlayan yüzbinlerce kanıt var.
    Kafa böyle olunca kusura bakılmasın ama Dawkins gibiler karşısındakilere ne diyorlarsa her dediklerinde çok haklıdırlar. Ve Dawkins gibilerin topluma katkıları bence laboratuarında Evrim kanıtı bulan birçok Bilim insanından çok daha ileridir.
    Dawkins'e böyle yaklaşmayı " Ha Dawkins ha HY " diyen tiplerin sayılarının artmasıyla ödemeyelim, aralarında dağlar kadar fark vardır.
    Ama tabii ki Evrim Bilimsel yayınlardan öğrenilir.

Yüzbünlerce kanıt mı

Yahu arkadaş ne güzel kafanız var sizin.Yüzlerce yıldır insanlar sizden tek 1 tane kanıt bekliyo.Sadece biricik bilimsel bir kanıt

• dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Laboratuar içinden böyle söylemek kolay tabii.( şimdilik )
    Şaka bir yana söylediğinize genel ve bilimsel anlamda tabii ki katılıyorum. Ama Dawkins gibilerin toplumlar için çok değerli olduklarını ( ve onun karşıtlarının yani sizin deyiminizle " ademin kaburgasından yaratıcı çıkartan " zihniyetin , nerdeyse asla kaçınılamaz şekilde bir gün Laboratuarın içine de yansıyacağını çok iyi biliyorum ) değerlendirebiliyorum.
    Değerlendirebiliyorum çünkü; Evrim konularında birisinin bir sözü üzerine çok eski birşeyler hatırladım, ve internetten biraz araştırdım;
    75'li yıllarda okuduğum Üniversitede ders veren hocalardan birisi ( botanik-zooloji bölümü ) insanın ayıdan geldiğini derste öğrencilere anlatmıştı. Her zamanki gibi hocasından normal şartlar altında daha gelişmiş olan öğrenciler boykot yapmışlar, ve o adam dersten alınmış yerine normal bilgiler aktaran birisi getirilmişti. Boykot sloganlarından birisi de " ayıdan insan üremez ...... ( adamın adı ) genetik dersi veremez idi yanlış hatırlamıyorsam.
    İnternette biraz bakınınca adamın ülkenin önde gelen ilk 10 Üniversitesinden birisi olan başka bir bölümünde eğitim gördüğüm Üniversitede en son doçent olduğuna ulaşabildim.
    Hocalarınızın böyleleri olmasını istemiyorsanız Dawkins gibilerin toplum üzerindeki etkilerine yardımcı olun bence. Tekrarlıyayım, Evrim tabii ki laboratuarda öğrenilir. Ve her kitabın aksine milyonlarca yıldır Evrimin mekanizmaları işliyorlar!

• Demedim mi, dgo_cr7 ?
    Cevap vermemi beklemiyorsun değil mi? Biraz alfabe öğren sonrada Evrimi öğren, kitap filan okursun işte!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Laboratuar içinden böyle söylemek kolay tabii.( şimdilik )
    Şaka bir yana söylediğinize genel ve bilimsel anlamda tabii ki katılıyorum. Ama Dawkins gibilerin toplumlar için çok değerli olduklarını ( ve onun karşıtlarının yani sizin deyiminizle " ademin kaburgasından yaratıcı çıkartan " zihniyetin , nerdeyse asla kaçınılamaz şekilde bir gün Laboratuarın içine de yansıyacağını çok iyi biliyorum ) değerlendirebiliyorum.
    Değerlendirebiliyorum çünkü; Evrim konularında birisinin bir sözü üzerine çok eski birşeyler hatırladım, ve internetten biraz araştırdım;
    75'li yıllarda okuduğum Üniversitede ders veren hocalardan birisi ( botanik-zooloji bölümü ) insanın ayıdan geldiğini derste öğrencilere anlatmıştı. Her zamanki gibi hocasından normal şartlar altında daha gelişmiş olan öğrenciler boykot yapmışlar, ve o adam dersten alınmış yerine normal bilgiler aktaran birisi getirilmişti. Boykot sloganlarından birisi de " ayıdan insan üremez ...... ( adamın adı ) genetik dersi veremez idi yanlış hatırlamıyorsam.
    İnternette biraz bakınınca adamın ülkenin önde gelen ilk 10 Üniversitesinden birisi olan başka bir bölümünde eğitim gördüğüm Üniversitede en son doçent olduğuna ulaşabildim.
    Hocalarınızın böyleleri olmasını istemiyorsanız Dawkins gibilerin toplum üzerindeki etkilerine yardımcı olun bence. Tekrarlıyayım, Evrim tabii ki laboratuarda öğrenilir. Ve her kitabın aksine milyonlarca yıldır Evrimin mekanizmaları işliyorlar!

İnsan ayıdan mı geliyomuş

Abi siz ne ayaksınız ya.Valla koptum.Sandalyeden düşücem gülmekten.Komedi yaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: katilbalinayiyenpenguen

evrim teorisi hakkında bir soru soracaktım gelen geçen yaratılışçı arageçiş formu arageçişformu deyip duruyor şimdi ben düşündümde arageçiş formu nedir arkadaşım şimdi dawkinsin dediğine göre iki tane türün arasındaki tür arageçiştir yani A ile C nin arasındaki ara geçiş B dir gibi bir algı oluştu bende veya B ile D arasındaki ara geçişte C dir ozaman ilk canlı dışındaki bütün türler arageçiş formudur diyebilirmiyiz yoksa yanlışmı anlamışım ? yaratılışçıların anladığına göre A ile B türü arasındaki geçiş olarak ab yi gösteriyorlar yani ortaya crocoduck gibi saçma bişey bekliyorlar bu ileri derece mantıksız geldi bana ilk olaya dönersek kendisiniden öncesi ve sonrası belli olan her tür arageçiş formuysa ozaman arageçiş formlarında özel olarak neden ad belirtiyorlar yani homo erectusa arageçiş diyorlar onun yerine bütün türler arageçiş demek daha mantıklı olmazmı ? ciddi ciddi şu arageçişin tanımı nedir ?

Bütün canlıların arageçiş formudur doğru.

Bütün canlıların evrimine baktığında bir ağaç elde edersin bu evrim ağacıdır.

Burada 2 gramlık akıllarıyla evrimi çökertmeye çalışan yaratılışçılar genelde şunu sorar. Birbirinden alakasız iki daldaki canlıları alıp "bunlar arasındaki arageçiş formu nerdedir?" derler.

Senin verdiğin örnekteki gibi birbirinden bu kadar alakasız iki canlı arasında arageçiş formu olmaz sadece "ortak ata" olur. İki canlı birbirinden sınıf olarak ne kadar alakasız ise ortak atası da o kadar geride(basit ya da) olur.

Diğer soruya gelirsek :

Bazı geçişler haliyle daha populerdir ve daha fazla merak uyandırır.

Sudan karaya geçiş, sürüngenlerden kuşların ve memelilerin türemesi, insanın ile maymunun ortak atasından insana evrim gibi...

Bu yüzden zamanla bu geçişin başındaki ve sonundaki canlılara milestone(kilometretaşı diyebiliriz belki türkçede) aradaki canlılarda arageçiş formu olarak görülmeye başlanmış. Aslında milestone olarak kabul ettiğimiz canlılarda ara geçiş formu her canlı gibi. Ama biz bu evrimlere daha fazla anlam yüklediğimiz için bu canlılar milestone olmuş. Tarihte çağ başlatıp çağ bitiren önemli olaylar gibi düşün.

• Evrimsel süreci kapsayan bir yaratılış olabileceğini düşünüyorum.
  • yazık size ya.. ara geçiş formu bulamayınca "bütün canlılar ara geçiş formudur" deyip işin içinden sıyrılmak yakıştı mı sizin gibi inanılmaz bilimsel düşünen insanlara?

o yere göğe koyamadığınız darwinist evrim çıksın sadece klorofilleri açıklasın adam gibi başka bişey istemiyorum. Doğru düzgün sinir sistemi bile olmayan canlıların nasıl oldu da "kendi kendine" ışıkta ki enerjiyi kullanmayı akıl ettiğini bir açıklasın hele yahu?
  • rdm kullanıcısına yanıt
    Neden ''kendi kendine'' olması gerektiğini düşünüyorsunuz ?
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    kendi kendine olduğunu düşünmüyorum, ki bu kadar türün, ya da daha basit haliyle söylersek sentezlenen o kadar proteinin kendi kendine sentezlendiğini düşünmek mantığa aykırıdır bana göre.. Ama evrim teorisi denilince çoğunlukla materyalist felsefe akla geliyor, ve onların da tek argümanı "rastlantısal sebeplerle" olduğundan dolayı genel evrim inancı evrimin kendi kendine gerçekleştiği noktasında toplanıyor malesef. Ya da evirimi direkt olarak ateizmin yan şubesi olarak görme meselesi diyelim :)

Bana sorarsanız eğer evrim Allah'ın canlıları yaratma sanatıdır.
  • rdm kullanıcısına yanıt
    "Bana sorarsanız eğer evrim Allah'ın canlıları yaratma sanatıdır."

Bundan sonra dünyadaki tüm biyoloji kitaplarında evrimle ilgili kısmı silelim ve oraya yukarıdaki tanımı koyalım.
    Hem çok kısa ve öz hem de evrime göre oldukça mantıklı, bravo bu dahiyane fikir için.
  • savarog kullanıcısına yanıt
    yok yok öyle yapma sen, bence gözün, orta kulağın, pankreasın doğal seleksiyonlar sonucunda kendi kendine oluştuğu dahiyane fikirlerine inanmaya devam et :))
  • sen de uçamayan kuşlar yaratan tanrına inanmaya devam et .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.