Şimdi Ara

evrimin temel kanunları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
0
Favori
5.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yörünge hızından bahseden olmadı zaten. Yörüngesinin o anki noktası santim saparsa felaket olur demişsiniz, yanlış. Ortalama uzaklık her sene artıyor zaten. Öyle cm lik hassasiyet falan yok.

400 yıl önce bulunan kepler yasalarını anlatmışsınız uzun uzun. O formüller hala kullanılır, ama güncel bilgileri de öğrenirseniz öğrencilerinize daga doğru şeyler anlatırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderty

quote:

Orijinalden alıntı: KabakÇekirdeği

Her canlının ortak bir atadan geldiği ile ilgili bir kaç mantığa bürüme çalışmaları harici hiç bir bilimsel çalışma sonucu elde edilen bir ispat yok.

Buyur işte! Fen bilgisi öğretmeninin yorumu. Bizde burada adamlara niye önyargılı diyoruz

Keplerin 400 yıl önceki yasalarını şükür öğrenebilmişsiniz. Evrim teorisinde de en azından 20.yüzyıla kadar gelebilseydiniz bari.

Umarım şaka yapıyorsunuzdur...

Keşke ön yargı olsa ama bilim insanları bile kesin gözüyle bakamıyor. Dna benzerliği olayı tam olarak açıklamıyor yoksa sivrisinekle bile akraba olursun. Ha sen akrabayım dersen sorun yok. Bir çok bilim insanı için karmaşık organizmalar için bir yerde tıkanan bilgiler.

Basit veya tek hücreliler hariç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkez bilim adamı teorisyen oldu .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Utanç verici olan falanca hayvanla akraba olmak değil, "ben maymunla akraba değilim, heheh" diyen kişinin fen bilgisi öğretmenliği yapması utanç verici.

• quote:

Utanç verici olan falanca hayvanla akraba olmak değil, "ben maymunla akraba değilim, heheh" diyen kişinin fen bilgisi öğretmenliği yapması utanç verici.

Tersini iddia ediyorsan akrabalarınla mutluluklar sana Onlarla zaman geçirmeni tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

işte insan şamarı böyle yer
    hni lan tasarlayan eden yoktu yaratıcı yoktu işine gelince var işine gelmeyince yok
    laubalileşmeden aklını evrime satmadan düşüneyen insanımsı hayvan kimin nerden neyi aldığını anlamış etrafa akıl satıyor kendi kendinize hakaret ettirmekten zevk mi alıyorsunuz

illa islamı görmek istediğiniz gibi görmekte ısrar edebilirsiniz ama müslümanım diyen intihar edemez islam bunu yasaklıyor zira can insanın kendi malı değil emanet tekrar etmekten bıkmam
    İNANDIM DİYENLERİN HATALARI İSLAMA MAL EDİLEMEZ

Arkadaş sen bence fazla yorum yapma. Gerek üslubunla, gerek olmayan Türkçenle, gerek cehaletinle insanları İslam’dan soğutuyorsun. Önceki mesajımda da dedim ya bir Müslüman olarak sen ve senin gibilerin düşüncelerinden utanıyorum. Zaten her Müslümanın aynı Allah’a inanmadığına yürekten inanıyorum. Dediğim gibi bence ya sus ya da güzel bir üslupla ve bilgiyle konuş ki senin yüzünden insanlar İslam’dan uzaklaşmasın.

Evrimi kabul ederek de Tanrı’ya inanabileceğini hâla anlayamadın ya helal olsun

• quote:

quote:

Utanç verici olan falanca hayvanla akraba olmak değil, "ben maymunla akraba değilim, heheh" diyen kişinin fen bilgisi öğretmenliği yapması utanç verici.

Tersini iddia ediyorsan akrabalarınla mutluluklar sana Onlarla zaman geçirmeni tavsiye ederim

İçimde bir umut vardı. Acaba dedim, "tüm canlılar 1 tane değilde, birkaç farklı tür çok hücreli organizmadan da türleşmiş olabilirler" mi diyecek.

Maalesef, eğitimin içine edildiğinin bir kanıtı oldunuz. Öğrencileriniz için çok üzülüyorum. Bilimle değil, hurafeyle yetişecekler. Umarım internet sayesinde doğruya ulaşabilirler...

• quote:

quote:

Siz ne biçim insanlarsınız yaa . Hemen hakaret . Sizin reisiniz de öyle kanunlar arka .. pardon Hakimler arkasında ya sıkıştımı ne ecdat bırakıyor ne edep . her türlü hakaret hazır .

Utanmadanda Topik açmışsınız maksat etrafa küfür yağdırmak .

• xinglyan X kullanıcısına yanıt
    sen niye gocundun o hakaret edecek ben teşekkür mü edeceğim
    yaptığı yorumlar sonucunda çıkan anlam canı istediğinde var işine gelmediğinde yok
    HAKİKAT AĞIR GELİR tabi

• kruegerfred kullanıcısına yanıt
    Hz. Aişe validemiz Efendimiz ile nişanlanmadan önce, Allah Resulü’nü Taif dönüşü himayesine alan Mekke’nin sayılı tüccarlarından biri olan Mut’im ibn Adiyy’in oğlu Cübeyr ibn Mut’im ile nişanlıydı. Eğer Hz. Aişe’nin 9 yaşında Efendimiz ile evlendiğini kabul edersek, 6-7 yaşında Efendimiz ile nişanlanmış olduğunu ve bu olaydan birkaç sene önce de Cübeyr ile nişanı bozduğunu söylemiş oluruz. Böyle bir iddia ise Hz. Aişe’nin Cübeyr ile nişanlandığında 5–6 yaşlarında olduğunu kabul etmek anlamına gelir ki, bununda açıklanacak hiçbir tarafı olmaz. Ama biz biliyoruz ki, İslam’ı davetin yankıları Mekke’de yayılmaya başladığında Mut’im: “Ben Muhammed’e inanan bir adamın kızını evime gelin olarak almam” diyerek nişanı geri atmış ve bu olaydan birkaç sene sonra da Efendimiz, Hz. Aişe ile nişanlanmıştır.

Diri diri kız çocuklarını toprağa gömen cahiliye Arapları genel itibari ile kız çocuklarının yaşlarını tutmazlardı. Toplumun tüm kınamasına rağmen kızlarını gömmeyip onları büyütenler, çocukları buluğa erdiklerinde Daru’n-Nedve’de bir tören düzenler ve kızlarının artık büyüdüğünü halka ilan ederlerdi. Eğer bu uygulamayı esas alırsak, Hz. Aişe’nin 9 yaşında evlendiği iddiasını, “9 yıldır ay hali görüyordu” şeklinde anlamak gerekecektir. 9 yıldır ay hali görmesi ve bir 9 yılda çocukluk dönemini dikkate alınca, Hz. Aişe validemiz evlendiğinde 18 yaşlarında bir genç kız olduğu anlaşılacaktır.

• quote:

güneş meselesinde ilk anlattıklarımı iyi okumamışsın tesadüften basetti ya arkadaş
    şimdi herşey tesadüf sonunda oluşuyosa, bir şeyin oluşması için illa tesadüf gerekiyorsa, neden güneş adı verilen dünyaya gerekli enejiyi veren yıldız bir tane bunca yüzyıldır bahsi geçen güneşi oluşturan tesadüfler bir defa mı denk gelmiş aaaaaaa ne büyük tesadüf üstelik milimi milimine hesaplanmış yerleşeceği yer

Evrim teorisinin anlatımında tesadüf diye birsey yoktur.

Herşey başarılı olanın devamıyla ve başarısız olanın yok olmasıyla ilgilidir.

Birseyi reddetmeden önce öğrenin.

İslam dininde neden 7 kadına kadar izin veriliyor hic düşündün mü?

Dünyadaki insanların asagi yukarı yarısı kadın yarısı erkek. Neden böyle birsey var? Yoksa kadinlari elde edebilen başarılı erkeklerin devamı ve başarısızların yok olmasıyla ilgilimi? Kadın sayısındaki sınırlama ise başarısız kadınların ureyememesiyle ilgili midir?

Uzayda sayısız yıldız ve gezegen var. Bugun dünyadaki hayat başka birçok gezegende oluşmuş olabilir ve başka bir gezegende bu konular konuşuluyor olabilir. Din ile evrim farklı şeylerdir.

Ornegin evrim teorisine göre hayat suda başlamıştır. İslam dinine göre çamurda. Burada bahsedilen çamur ile evrim teorisindeki su ayni olabilir.

İlk insanlar Adem ile Havva güncel insan formundaki ilk canlılar olabilir.

Yanı kendi dinini bile tam olarak anlayamıyorsun, bilmiyorsun. Reddettiğin şeyi kulaktan dolma başka reddedenler dinliyorsun. Evrim dini reddetmez. Bigbang a inanır ve o bigbang in ardında bir yaratıcının olabileceğini reddetmez.

• quote:

Hz. Aişe validemiz Efendimiz ile nişanlanmadan önce, Allah Resulü’nü Taif dönüşü himayesine alan Mekke’nin sayılı tüccarlarından biri olan Mut’im ibn Adiyy’in oğlu Cübeyr ibn Mut’im ile nişanlıydı. Eğer Hz. Aişe’nin 9 yaşında Efendimiz ile evlendiğini kabul edersek, 6-7 yaşında Efendimiz ile nişanlanmış olduğunu ve bu olaydan birkaç sene önce de Cübeyr ile nişanı bozduğunu söylemiş oluruz. Böyle bir iddia ise Hz. Aişe’nin Cübeyr ile nişanlandığında 5–6 yaşlarında olduğunu kabul etmek anlamına gelir ki, bununda açıklanacak hiçbir tarafı olmaz. Ama biz biliyoruz ki, İslam’ı davetin yankıları Mekke’de yayılmaya başladığında Mut’im: “Ben Muhammed’e inanan bir adamın kızını evime gelin olarak almam” diyerek nişanı geri atmış ve bu olaydan birkaç sene sonra da Efendimiz, Hz. Aişe ile nişanlanmıştır.

Diri diri kız çocuklarını toprağa gömen cahiliye Arapları genel itibari ile kız çocuklarının yaşlarını tutmazlardı. Toplumun tüm kınamasına rağmen kızlarını gömmeyip onları büyütenler, çocukları buluğa erdiklerinde Daru’n-Nedve’de bir tören düzenler ve kızlarının artık büyüdüğünü halka ilan ederlerdi. Eğer bu uygulamayı esas alırsak, Hz. Aişe’nin 9 yaşında evlendiği iddiasını, “9 yıldır ay hali görüyordu” şeklinde anlamak gerekecektir. 9 yıldır ay hali görmesi ve bir 9 yılda çocukluk dönemini dikkate alınca, Hz. Aişe validemiz evlendiğinde 18 yaşlarında bir genç kız olduğu anlaşılacaktır.

Senin mantığınla Fatma ilede evlandiğinde fatma 51 yaşında idi .

Şimdilerde çok moda koca koca karılar kendilerine 20-25 yaşlarınga jigolo buluyorya o hesap .

Senin dediklerine bebekler bile güler .

Edit : Bir takım dini kisve takınmış adamların bu tür ilişkiler içinde olmalarına şaşmamak gerek .
    Adamların teorik gerekçeleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruegerfred -- 12 Mart 2018; 17:43:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

quote:

güneş meselesinde ilk anlattıklarımı iyi okumamışsın tesadüften basetti ya arkadaş
    şimdi herşey tesadüf sonunda oluşuyosa, bir şeyin oluşması için illa tesadüf gerekiyorsa, neden güneş adı verilen dünyaya gerekli enejiyi veren yıldız bir tane bunca yüzyıldır bahsi geçen güneşi oluşturan tesadüfler bir defa mı denk gelmiş aaaaaaa ne büyük tesadüf üstelik milimi milimine hesaplanmış yerleşeceği yer

Evrim teorisinin anlatımında tesadüf diye birsey yoktur.

Herşey başarılı olanın devamıyla ve başarısız olanın yok olmasıyla ilgilidir.

Birseyi reddetmeden önce öğrenin.

İslam dininde neden 7 kadına kadar izin veriliyor hic düşündün mü?

Dünyadaki insanların asagi yukarı yarısı kadın yarısı erkek. Neden böyle birsey var? Yoksa kadinlari elde edebilen başarılı erkeklerin devamı ve başarısızların yok olmasıyla ilgilimi? Kadın sayısındaki sınırlama ise başarısız kadınların ureyememesiyle ilgili midir?

Uzayda sayısız yıldız ve gezegen var. Bugun dünyadaki hayat başka birçok gezegende oluşmuş olabilir ve başka bir gezegende bu konular konuşuluyor olabilir. Din ile evrim farklı şeylerdir.

Ornegin evrim teorisine göre hayat suda başlamıştır. İslam dinine göre çamurda. Burada bahsedilen çamur ile evrim teorisindeki su ayni olabilir.

İlk insanlar Adem ile Havva güncel insan formundaki ilk canlılar olabilir.

Yanı kendi dinini bile tam olarak anlayamıyorsun, bilmiyorsun. Reddettiğin şeyi kulaktan dolma başka reddedenler dinliyorsun. Evrim dini reddetmez. Bigbang a inanır ve o bigbang in ardında bir yaratıcının olabileceğini reddetmez.

Hocam Adem Havva mantığına gelirsek hepimiz kardeşleri ile evlenmiş ensestlerin çocuklarıyız .
    Bu adamlara laf yetişmez . Rüyada yaşıyorlar .

İnsanların neden sapık ilişkiler içinde olduğunun sebebini bu mantıkta aramak gerek .
    Gün geçmiyorki ensest veya küçük yaşta tecavüz olayı olmasın .
    Adam birde fetva veriyor 9 yaşındaki kızla evlenilebilir diye . Yuh olsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruegerfred -- 12 Mart 2018; 17:50:52 >

• kruegerfred kullanıcısına yanıt
    bana tarih dersi vermeye kalkana bak fatma kim lo hatice olmasın o
    devrin şartlarını bilmeden tarihsel yorum yapan ancak yamulur
  • canınız sıkıldıkça değiştirin tabi abiyogenez sizin teoriniz değil mi
    inandığınız şeyleri alt alta sıralayın yazarken dönmeden kıvırmadan yazacaksanız yazın yoksa susun daha çok batarsınız
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Evet yaşlılık kızıyla karısını karıştırmışım .
    Eee haticenin yaşı 52 değilmiydi loww anası yaşında karı ile evlenmiş ..
    Hay ben böyle jigololuğun da bi adabı var . Kendinden 27 yaş büyük karıya göz koyan adama ne demeli .

Adam 40 yaşına gelecek karı 67 yaşında .. heeh heh heh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruegerfred -- 12 Mart 2018; 17:59:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kruegerfred

quote:

quote:

Siz ne biçim insanlarsınız yaa . Hemen hakaret . Sizin reisiniz de öyle kanunlar arka .. pardon Hakimler arkasında ya sıkıştımı ne ecdat bırakıyor ne edep . her türlü hakaret hazır .

Utanmadanda Topik açmışsınız maksat etrafa küfür yağdırmak .

Bu topic benim değil.

• Tamam billader sen istediğin kadar küfür edebilirsin
  • aişe ile evlilik konusu yine gelmiş.

evrim konusuna nasıl gelmiş anlamak güç. halbuki biyolojik evrime göre muhammed diye birisinin varken yok olması lazım.

......................

şimdi adamı havayı ayşeyi mahmudu bırakalım.

biz neciyiz? kimiz? neredek geldik? nereye gidiyoruz?

......................

bunu netleştirelim sonra yavaş yavaş ademi havvayı buluruz.
  • ilmi bilmi kullanın samimi söylüyorum guranı muhammed aleyhisselam eliyle yazmış olsa bunu HZ.ALLAHU teala yazdırdıyı da kabul ettirebilirim.

yahu eliyle yazdığını ben gördüm dese biri ve buna binlerce şahit olsa bu kişiye bile bunu ilahi kudret yazdırtı dedirtebilirim.

inkar denen şeyi öyle bir kucağa aldık ki artık evlat vasfındadır fazla kırmayalım demeye başladık yani.

......................

bunlar sorun değil. sorun ilim ve bilimin neyin eseri olduğunu görme meselesi.

.....................

ateizm insana tanınmış son fırsattır demiştim bir zamanlar. evrim de bu açıdan bir fırsat olmalıdır. ancak öyle bir şey var ki bunlara gerek yoktu diyeceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.