Şimdi Ara

evrimin temel kanunları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
0
Favori
5.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilal kim abi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Bilal'e anlatır gibi diye bir deyim var ya hocam duymadınız mı?

https://eksisozluk.com/bilale-anlatir-gibi-anlatmak--4254465?p=3

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bigelow B kullanıcısına yanıt
    Şurda ısrarla sayın cumhurbaşkanımızı konulara katma isteği var. Buyurun ortaya dosya koyun bakalım.

Siyaset konuşmak isteyen olursa ülke gundemine gider. Burası felsefe forumu.

İstirham ederim böyle şeyleri buradaki konulara bulaştırmayın.

Haklarında dosya açılmış kimseler olur sonuç kesinleşir ondan sonra konuşuruz.

Bu kadar vatandaşlık dersigormuş olmamız lazım.

Yahu nerede cumhurbaşkanını konuya katma isteği var. Alakası bile yok. Mizahı istediğimiz gibi kullanabiliriz.

Burada hiç kimseyi itham etmişliğim de yoktur.

bir çok konuda ne alakası varsa böyle bir tutumu görüyorum.

sonuçta kişilerin kendi beyanları kendilerini bağlar. felsefi olarak bir şeyi tartışabiliriz. ancak konu somutlaşırsa o felsefe olmaz. kişilerin bir kısım hakları ortaya çıkar.kişilerin kişilik hakları mevcut bu konuya daha dikkat edilmeli.

gerek bu konuda gerekse sair konularda onlarca şey söyleniyor bunların hepsi genel manada insan kim ve nediri? araştırıyor.

..................

türeme olgusundan bahsettik. bekarlar çocuklar rahipler, budistler, papalar, evli olup türemeye katılmayanlar, çocuk yaşta vefat edenler var. kişisel olarak şu veya bu değil.

.................

siyasete, sınıf ayrımcılığına, toplumu şucu bucu deyip bölmeye gerek yok. ne olduğu belli bir varlığın neden bölümlere ayrıldığını ya da ayrılmak istendiğini tartışabiliriz mesela.

o zaman bölücü ve ayırıcı kavramların ne kadar yapay olduğu anlaşılınca bir çok konu zaten kendiliğinden hallolur. burada insanı yeniden icad etmiyoruz zaten olanı beyan ediyoruz. kimse bu durumdan gocunamaz zaten. sen de ben de dahil.

...............

ben konu açmıyorum açacak bir arkadaş mesela tecavüzün mevcut olduğu bir dünya algısında eşcinselliğin anlamlı üzerine bir konu açsa inanın ki bir kısım insan eşcinsellliğin doğru olma ihtimalini bile düşünecektir.

evladımsı denen halin gerçekliği mümkünse mesela lut kavminin anlamı ne olabilir? gibi.

önemli olan doğru açıyla yaklaşmak ve iyi niyetli olmak. kimseyi tercihinden veya bulunduğu sınıftan dolayı eleştirmiyoruz. sadece gerçek ne onu merak ediyoruz.

yanlış anlaşılmasın cevaplama zorunluluğunuz yok. zaten o şekilde kaleme almaya çalıştım. bilgilendirme amaçlı olarak sizi alıntıladığımı beyan etmek isterim.

işin diğer bir kısmı da mevcut. kimse suçu ispat edilene kadar yasal olarak töhmet altında bırakılamaz. şüpheden sanık yararlanır.

.......................

sorun şu. kişi şüphe götürmeyecek derecede suçlu olabilir veya töhmet altında kalmaksızın suçluluğu kesin olup yargılama süreci devam edebilir halde ise ne olur?

.......................

buradaki temel sorun bu durumun tespiti halinde kişiye uygulanacka hukukun gökten inmesine gerek kalmayacak şekilde yerden de gelebilecek şekillerinin mevcudiyeti. şeri hukuk denen şeyi bizatihi aydın bir ateist dahi teklif edebilecek halde ise, bu kere yahu acaba din denen şeye yaklaşımımız yanlış olabilir miden tutun belki de din diye icad edilen şey olmasa dahi biz dinin kurallarını koyabiliyoruz kısmı aydınlanabilir. belki de bu kural hukuk kuralı bile olmuştur da anlamamışızdır.

......................

elini kesin, taşlayın, diri diri yakın vs. bunu insanlığa aşık bir ateist dahi emredemez mi? yani gökte bir ilah aramam gerekmeyebilir mi?

bu açılar doğru açılar olarak yakalanırsa şucu bucu olmaya da gerek kalmaz diye düşünüyorum. bizler bu halde kimin kim ya de ne olduğunu bilir halde olabiliriz. bu miras çocuklarımıza kalacak unutmayın. bizim için geç olan saat onlara henüz başlamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 9 Mart 2018; 20:39:53 >

Hocam doğa bilimlerinde sizinle konuşabilirim çünkü bunun eğitimi alıyorum. Ama siz sosyal bilimlere geçince diliniz çok ağırlaşıyor benim için. Bu yüzden cevap verecek yeterlikte görmedim kendimi. Ayrıca kimseyi töhmet altında bırakmadım ya da bırakma amacı gütmedim. Hukuku siz daha iyi bilirsin tabi ki. Saygılar.

ilgi için teşekkürler.

saygılar.

• Sizemi kaldı Evrimi tartışmaya açmak .
    1500 yıllık fikirlerle her şeyi çorba yapıp Evrimi Teorisini çürütemezsiniz efendiler .
    "evrimin temel kanunları" demiş Topik açmışsın .
    Eeee say bakalım Darvinden itibaren "evrimin temel kanunları" nı . Sonada teker teker çürüt efendi

Laf kalabalığı yapmaktan başka bir şey yaptığınız yok . Aynı agalarınız gibi beyin mıncıklaması başka bir şey bildiğiniz yok .

• Evrim konusunu bilim yerine felsefe alt başlığına açınca sonuç böyle oluyor demek ki. Sosyal bilimcilerin (sizi kastedmiyorum çünkü bilimle alakanız yok) ideolojilerini bir kenara bırakma anlamında doğa bilimcilerinin çok çok gerisinde olduğunu düşünüyordum, şuan bu benim için kanıtlanmış oldu.

Etrafınıza önyargılarınızı bir kenara bakarak bakamıyorsunuz. Ama şunu bilin ki dünyadaki bütün sosyal ve teknolojik gelişmeler kendilerini dogmalardan soyutlayabilenler sayesinde gerçekleşti. İsteseniz de istemeseniz de bundan sonra da aynısı olacak.

bilim dediğin şeyin kanunu olur iddiadan ileri geçememiş olasılık felsefenin konusudur. tesadüf kanunuza bari sahip çıkın az bi araştır. bilim dediğin herşeyin kaynağı aslında kuranı okumasını bilenlerin yaptığı çalışmalara dayanır bak istersen matematikte sıfırı (0) kim keşfetmiş veya otomobilin olmazsa olmazı krank milini el cezeri nerede kullanmış
    bilim diye yuttuğunuz yalanlarla uyuyun siz

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Abi sen nasıl bir bilgisizsin ya Ya senin benimle bilim tartışman için 1000er sayfalık biyokimya, fizyoloji ve dahi anatomi kitaplarını yalayıp yutman gerekiyor. Edebimden pek bir şey demedim şimdiye kadar ama herkes kıdemini bilsin bir zahmet. 2 popüler bilim, kültür, felsefe kitabı okuyup da bana o öyle değil böyle diyemezsiniz.

Öğrenemezsin demiyorum, git öğren gel öyle tartış. Ama kaç yılını alır bilemem

• Daha da beni beklemeyin bu konuyu yıldım yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: bigelow

Daha da beni beklemeyin bu konuyu yıldım yahu

sen, ben olmazsak cahilleri ışığa kim ulaştırır bir eğitimci edasıyla sabırla devam et

başka laf bilmez misiniz aç interneti gör yalanın suratına vurulunca öğren de gel bırakın bu ayakları
    bildiğiniz bütün bilimlrin kaynağı müslüman alimler batı özellikle endülüsten öğrenip ilerletmiş bunu dakabul etmişler kanuniden sonra bizim akıllılar gelinecek noktaya geldik deyip tembelleşmeseler yine batı avucunu yalardı
    birilerinin, bir kısmının hatta tüm müslümanların kurandan uzaklaşması kuranı değiştirmiyor. inandım diyen inandığını yaşamıyorsa bu islamın suçu değil

Bir sürü soruya cevap arıyorsun ama bakış açın çok dar, bunu küçümsemek için değil farketmediğin için yazıyorum . Sana desem ki bütün evreni Allah yaratmadı yanlış biliyorsun Kullen yarattı, aksini ispatla desem ne yapacaksın ?

İnsanların teknolojiyi bulup geliştirmesi elektrik ve yarı iletken ile başladı. Topraktan çıkan yarı iletken elementler karakteristiklerine göre uygun şekilde kullanılarak bu gün elimizde kullandığımız akıllı telefonlar haline geldi. Mobil veriyi kullanarak tarlanın ortasından okyanustaki bir adam ile iletişime geçebiliyoruz, üstelik elinde güneş paneli varsa elektriğe de ihtiyacın olmaz. Yaşadığın çevreyi düşünme, bir tarlanın ortasındasın ve etrafta bir şey yok ama elinde cep telefonu. Yaşadığımız çevre her şeyi normalleştiriyor ancak şu icat bir delilik. 1000 yıl öncesine o şekilde telefonla gitsen insanlar ne düşünürdü. Bu durumda insan zekası ile bilgi birikimi sayesinde kısa sürede teknoloji bu hale geldi ancak neye göre gelişti, tabiki ki ihtiyaç olabilecek durumlara göre gelişti. 50 yıl öncesine göre şu andaki teknokojide uçuk fark var. Birden bire bu hale gelmedi.

Tanrı var olsa birden bire her şeyi mükemmel yaratsa neden bazı canlılarda kalıntı özellikler bıraksın ? Diğer hayvanlara o kadar çok benziyoruz ki kabullenmediğimiz çok şey var ama gerçek. Allah çok güzel yaratmış kaşa göze bak maaşallah diyor mesela. Bakıyorsun anne ve baba evlenmiş, onların çocukları. İstedikleri zamanda planlayıp yapmışlar, genler onlardan geliyor ama yaratan Allah. Sence bir yerde hata yok mu ? Ortada bir çocuk varsa bunu yaratan anne ve babasıdır, başka bir şey olamaz. İşin ilginç kısmı maddesel olmayan bir şey asla olmaz çünkü biz bir maddeyiz.

Düşüncelerimi atesist v.b. kalıplara sokuyorsun ama ben hiç bir zaman düşüncenin esiri olmam, mantıklı gelen neyse o doğrudur bana göre. Bu günkü aklım da dinlerin doğruluğunu asla kabul etmez. Birileri aksini ispatlamaya çalışıyorsa delil göstermeli. Zaten üreme ile nesillerin devam etmesi bütün dinleri yani daha doğrusu yaratıcı olduğunu yalanlıyor. Yaratıcı olsaydı sürekli yoktan var edilerek insanlar var olurdu, çiftleşerek var olmazdı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hah ya böyle anlattınız da laubali mi olduk
    peki birşey soracağım
    Bakıyorsun anne ve baba evlenmiş, onların çocukları. İstedikleri zamanda planlayıp yapmışlar, genler onlardan geliyor
    anne ve babadaki iki damla su (kaba tarif) birleşti çocuk oldu o iki damlayı anne baba bilerek isteyerek mi yarattı veya aslında onlar mı yarattı
    iman ve inkar diye bir konu açtım insanın muhtaç olduğunu anlatamadım. bunu anlamayanlar beni cehaletle suçluyor. şimdi havaya gıdaya suya muhtaç değil miyiz bunu göremeyen kara cahillere ne anlatacağım

• Kayıtsız kalmak.... Yanmış bir beynin ameliyesi iken;

Umursamamak.... İradenin zorlanmaması denen sureçtir.

Umursamayan kayıtsız da kalmış gibi iken gozlemcidir. Kayıtsız kalanın gozlemi olsa da umursayamaz.

................

Siz kül'sunuz yani toplam her şey sizsiniz. Cuz'unuz nevinde bir zerreniz var. Bu dnanızın her bir kapsulu olsun.

Bu zerreye kayıtsız kalmak sizi duşuncesiz bir turemeye, bu şeyi milyarlar miktarında gorup umursamamak ise master busy on( usta meşgul modu açık) denen şeye goturur.

Yani bir kadınla yapsam beni kopyalar lavaboya gitsem zaten benim donuşeceğim şeye karışır. İnsan hayvan ve bitki leşidir ve etsel değeri esasen budur. Olduğumuzde hayvan dışkısından daha kotu koktuğumuzdan bunu anlıyoruz.

................

Meseleye kayıtsız kalmayan ve umursayan kişi ise duşunur. Tureme eylemini anlamlı kılmak ister. Özel insanı özel şartları arar ve belki de bu iş cennette olabilir başka bir yer mumkun değil der.

.................

İnsan zerresi ile arasındaki ilişkiye bakalım. Devasa bir varlık goruyor aklediyorvs. Zerre ise ( nutfe) kor sağır akılsız. Anne denen bireye atsan da onu dollemeye çalışan beyinsiz bir şey olduğundan bunu biliyoruz.

................

O devasa şey bu zerreye bakıp kendini değerlendirince ve bu şey akil davranmış ise ortaya çıkan çatışma adına diyn denen olaya sebeb vermiş.

Dna yapısı gereği kor ve sağır ve akledemeyen değil onu kullanana bu özelliği bahşedip kendini sorgulama dışına çıkarmış bir kungfu da şeytan bir usta.

...............

Kime yaklaşsam onu annem yapıyor ve beni devasa yapıma rağmen zerre karşında mağlup ediyor.

Kişiye kendi anne dediği bireyi ile munasebete giriyorsun diyen ben değil kendi oz dnası.

...............

Şimdi kişi devasa yapısına bakıp zerre denen şeyle kavga edip bu durum bu olamaz benim tanrisal bedenime baş kaldıramazsın deyip düşünmeye başlıyor. Ancak bu duşunuş dnanın özelliği gereği kor sağır ve akledemez halde.

.........

Duşunduğunu gorduğunu duyduğunu zannediyor. İlim sahibiyim tv yi telefonu uzay aracını ben yaptım diyor. Zira hem kordun hem sağırdın hem akledemiyordun bundan yaptın ve sen onu ilim zannediyorsunu anlamıyor.

Sinir sisteminin sonar sistemi olduğunu, goremediği duyamadı akledemediği onlarca uzay olayını kor sağır beyinsiz şekilde yorumladığını anlamıyor.

.........

Seni anne diyeceğin bireye gonderiyorum fark etmeyip kayıtsız kalıyor veya umursamıyorsunu idrak dahi edemiyor.

.........

İsim koymaya tanımlamaya çalışıyor ve daha da batıyor ve asırlar içinde ilim bilim adına kendini daha da karanlığa gomduğunu oğreniyor.

Aydınlanmak için değil ilim için değil korlukten kurtulmak için yaptığı icadı yine aynı anlamsızlıkla ilim deyip satıyor.

...........

Bunu sebebi bana göre insanın dna denen şeyle yapacağı mucadelenin kendisine ait olmayan yonudur. Size ait olan sizi kopyalayan şey sizde değil. Bu şeyin sahibi başka ve bu şeyin daha önceden de bahsettiğimiz gibi dini var.

İnsan denen yapının duşuncesi ya beyinsizdir ya da dinsizdir. Ahlaksız bir yapıdır da. Esasen kimin haşri olduğu da biliniyor. Yazılarımı takip edenler bunu bilirler.

Bu kişiye soy verilmemiş.

Dna bana gore bu kainatın dışından bir uretimdir.

..................

Şimdi aynı varlık buna da cevap bulmaya çalışıp yine beni haklı çıkaracak korluğun sağırlığın akledemezliğin mantığını yine bana satacak. Ancak nafile olduğunu anlamalı.

Din zaten içresinde kodlar olarak yazılı ona teslim olursa olumu ondan sonraki hayatı mulku zaten bildiğini oğrenecek.

Ya kardeşim biraz fizyoloji bilsen insan o sıvıyı kendi isteğiyle mi üretiyor demezdin. Sen kalbine atması için emir mi veriyorsun? Ya da uyurken nefes alıp vermek için sürekli akciğerlerine emir mi veriyorsun? Ya da beslendikten sonra yediklerini sindirmesi ve emmesi için mide ve bağırsaklarına emir mi veriyorsun? Senin düşüncene göre bunların hepsi tanrı iradesiyle gerçekleşmeliydi ama hayır hepsi fizyolojik olaylar ve sinir sistemimiz bizim haberimiz bile yokken arka planda bu işleri yapıyor. İnsan vücudundaki her şeyin açıklaması mevcut. Heyecanlanmandan tut da üremene kadar hemen her şey sistematiğe dökülmüş durumda. Yani tanrı iradesine bırakılacak bir şey yok. Boşluklar da muhakkak zamanla dolacaktır. Bunu şimdiye kadar ki verilerimizden rahatlıkla söyleyebiliriz.

Her yerde tanrı iradesi araman sana sadece zarar verir inanmak istiyosan inanmak istediğin için inan. Etraftaki her şeyde tanrıyı görmeye çalışırsan gelişemezsin. Öyle olsaydı insanlık gelişemezdi.

Bak dayanamadım yine

Evet iki damla su da nasıl nefes alıp vermeye başlamamdan sakallarımın çıkmasına kadar isteğim dışında olduysa o da o şekilde isteğimiz dışında olmaya başladı. Bir erkek olarak ilk aşamada spermsiz daha sonra spermli meni oluştuğunu yaşayarak görmüşsündür, birden bire o halde olmadı. Biz istesek te istemesek te 2 insanın yani iki benzer organizmanın en iyi özellikleri seçilecek şekilde yeni bir canlı oluyor, yaratısı öyle istediği için değil. Neden birilerinin insanlara güzel veya yakışıklı geldiğini bulmak zor değil, belki sana basit gelebilir ama en iyi çocuk için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.