Merhabalar,Aşağıdaki koşullara göre arama yapıp sonucu almam formül olarak mümkün müdür acaba ? Yardımlarınızı talep ediyorum.Örneğin. A2 Hücresinde "ahmet=mehmet=hasan=huseyin" B2 Hücresinde "1. numaralı" A3 Hücresinde "ali=veli-burak" B3 Hücresinde "2. numaralı"Belirttiğim isme göre örneğin "hasan" ismini belirttiysem onun olduğu hücreyi bulup açıklamasını yazdırması yani 1. numaralı vs gibiTek bir kelime içerse düşey ara ile yapılabiliyor fakat bunu çoklu kelimelerde nasıl ayarlayabiliriz.
Yine düşeyara formülünü kullanabilirsiniz. Yanlız bulmak istediğiniz kelimelerin başına ve sonuna * eklemeniz gerekir. Örn. =DÜŞEYARA("*mehmet*";A:B;2;0)
cdemir kullanıcısına yanıt Bu işlemi sağlıyorum fakat ilk mesajımda yanlış aktarmış veya anlatmış olabilirim.Mehmet adı 2 ayrı yerde geçiyorsa ben ikincisinede ulaşım sağlamak istiyorum.ÖRNEĞİN;C1 SUTÜNUNA İLK BULDUĞUNU C2 SUTÜNUNA İKİNCİ BULDUĞUNU YAZDIRABİLECEĞİM BİR FORMÜLE İHTİYACIM VAR TAM OLARAK.
ZeroOneTec Z kullanıcısına yanıt Benim bildiğim, formüllerle böyle bir listeleme yapamazsınız.Makro ile yapmak lazım..