Şimdi Ara

Excel birden fazla olan sayfalarda çok ağır çalışıyor. (Office 2007)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kullanıdığımız redcode yazılımından excel'e veri gönderip oradaki işime yarayacak sütunları almak için gereksiz sütunları tek tek silerek işem yapıyordum. Buda bazen zaman kaybı bazende hantallık olarak gelmeye başladığından sağdan soldan makro ile ilgili bilgi alıp aşağıdaki kodu kullanarak bir düğme oluşturdum ve onu çalıştırdım.

Sub Düğme2_Tıklat() 
    Range("a:a,b:b,d:d,e:e,h:h,j:j,k:k,l:l,m:m,o:o,p:p,q:q,s:s").Delete
    End Sub

Kodun amacı A,B,D,E,H,J,K,L,M,N,O,P,Q,S sütunları silip benim işime yarayacak sütunları bırakmasıdır.

Oldukça basit olan bu kodu ya yanlış yazdım yada "A:A" yaparak bütün satırları dahil etmem sonucu kısır döngüye soktum.

Kod istediğim işlemi sorunsuzca yapıyor fakat gereksiz bir kasma yapıyor.
    İşin garip tarafı aynı kasmayı Word ve Outlookta'da yaşıyorum. Fare imleci bahsi geçen programlardayken sürekli bir kendini yenileme çabası içerisindeymiş gibi hareket ediyor.
    Birden çok olan (20-30 sayfalı) excel çalışma kitaplarında ise çalışmak neredeyse imkansız hale geliyor.

Ek olarak bahsi geçen problem sadece benim kullandığım bilgisayarda gerçekleşiyor. Farklı bir bilgisayardan dosyaya eriştiğimizde tıkır tıkır çalışıyor.

Bunun bir çözümü bir oluru var mıdır?

• bulgarcayi B kullanıcısına yanıt
    Kodla ilgili bir sorun yoktur. Zaten siz de belirtmişsiniz. Başka bilgisayarlarda sorun olmuyormuş. Bu durumda aklıma 3 şey gelir. Birincisi office programlarınıza bir eklenti yüklemişsiniz. Harici bir eklenti varsa kaldırın. Sorun devam ederse virüs programı ya da virüs kasıyor olabilir.
  • Office uygulamasını kaldırıp yeniden yükledim. Onar dedim. Eklentileri devre dışı bıraktım banamısın demedi.
    Şirketin bilgisayar uzmanı olarak çalışan anlaşmalı firma office 2010 yükleyip denemeyi teklif etti. Ürünü temin etmelerini bekliyorum. Eğer o da çözüm sağlamazsa kasayı ters çevirip format atacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulgarcayi -- 11 Eylül 2014; 15:51:56 >
    Office 2010 ya da 2013'e geçmeniz mantıklı bir seçim olacaktır. Bilgisayarınızda virüs yoksa en kısa yoldan formatta atılsa iyi olur.
  • Virüs taraması yaptığımızda bir sonuç alamadık. Gizli dosyaları görünür yaparak virüslerin olabilceği her yere tek tek baktım. AvaFind ile daha önce karantina altına alınan virüslerin isimleri tarattım. Hem uygulama hem manuel olarak bilgisayarın virüssüz olacağını teyit ettim.
    Bu durumda yükseltme seçeneği kalıyor tek. Gelişmeleri yazacağım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Rica ederim. Yükseltme çözüm olmazsa format şart olacaktır. Hayırlı günler.
  • Ne yazıkki bu da bir çözüm olmadı.
    Yeni işlem bu olacak kaba tabirle.
    Win+r 
    Cmd enter
    format c: enter
    Formattan sonra sorununuz çözüldü mü?
  • Evet, format esnasında harddiski kazıdık.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Rica ederim. Hayırlı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.