Şimdi Ara

Excel CPU uyumsuz mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Phenom II X4 940 işlemci
    sapphire anakart
    his ati ekran kartı
    4gb ram mevcut.

işlerim için Excel kullanıyorum. bilgisayar her konuda çok hızlı iken (filmler, oyunlar) excel hesaplamalarında çuvallıyor.

sorunun AMD'den kaynaklandığını düşünüyor ve i5 ile değiştirmeyi düşünüyordum ki,

şirkete aldığımız üç tane core2quad 2,66 Q8400 4gb ram li makinalardan bir tanesinde de aynı problem çıktı.

bilgisayarlara hesaplama testleri yapıyoruz herhangi bir problem yok ama excel'de hesaplam inanılmaz yavaş
    aynı dosyayı yan yana bilgisayarlardan biri 4 saniyede hesaplarken diğeri 4 dakikada hesaplayamıyor.

çözüm önerisi olan var mıdır?

• open office ile deneseniz bir de bilmem faydası olur mu
  • İşlemci ile alakası olacağını pek sanmıyorum..İşletim sistemi office versiyonları nedir?
  • Win XP ve Office 2007
  • o kadar fark zanetmiyorum.olsun
    o zaman gönder dosyayı işteki P4 le geçeyim Phenom II X4 940 dü

Gerçekten ilginç
  • Güvenli modda bir deneme yapma imkanınız var mı?Office güvenli modda çalışıyor olması lazım.Tam emin değilim ama bir deneyin lütfen
  • maalesef güvenli modda da aynı problem devam etmekte. Bugün özellikle sumif formulunu hesaplarken zorlandığını gördüm bilgisayarın..
  • eminim iş yerinde lisanslı yazılım kullanıyorsunuzdur microsofttan teknik destek almanızı öneriyorum
  • Tabiki microsoft dosyayı istedi anlayabilmek için ama cevap vermediler..
  • Windows XP kullanıyordum.

evdeki bilgisayarda vista kurdum ve dakikalar süren bu hesaplama süresi 3sn (olması gerektiği gibi) sürdü.

Bu değişiklik neden kaynaklanıyor olabilir. işin enteresan yanı winXP'm original Vista değil.
  • bence temiz bir xp ile denemelisin.virüs,program hataları vs sebeplerden Xp de sorun yaşamış olabilirsin.
  • Elimdeki XP orjinal SP2'li. SP3'e de upgrade edilmişti ve tüm güncelleştirmeleri yüklüydü..
  • Vista da Office 2007 excel hesaplaması 4 sn, Windows 7 Office 2007 hesaplaması 1dk 45 sn.
    herşey orijinal..
    anlayamıyorum.. Vista hangi cpu fonksiyonlarını daha iyi kullanabilir ki.. Normal performansı 7'den oldukça düşük...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.