Şimdi Ara

Excel de Sayıdaki Noktaları Kaldırarak Sayıyı Düzeltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Finans Sektörü Faaliyetlerinden Alacaklar: 0
    TOPLAM DÖNEN VARLIKLAR: 1.113.321

Noktalar ondalık ayıracı olarak görünüyor.
    yukardaki sayılardan 382.23 ü 382230 olarak, 0.00 ı sıfır olarak, 1.113.321 i 1113321 olarak değiştirmek istiyorum. Bu formattaki sayılardan yüzlerce var. bir formül yazarak hepsini bir seferde değiştirmem mümkün müdür?
    Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.
    Saygılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Excel'de Sayıdaki Noktaları Kaldırarak Sayıyı Düzeltme

Excel'de sayılardan nokta (.) işaretini kaldırmak isterseniz şu adımları uygulayabilirsiniz:

• Noktasını kaldırmak istediğiniz hücreleri seçin.
    • Ana Sayfa sekmesine gidin.
    • Sayı grubunda Sayı Biçimi açılır menüsünü tıklayın.
    • Sayı kategorisini seçin.
    • Ondalık Nokta Yok seçeneğini seçin.

Bu işlem, seçili hücrelerdeki sayılardan nokta işaretini kaldıracaktır. Ancak, bu işlemin sayıların değerini değiştirmeyeceğini unutmayın. Yalnızca sayıların görünümünü değiştirecektir.

Excel'de Noktaları Kaldırma

• Yukarıda belirtilen adımları takip ederek virgülleri (,) da kaldırabilirsiniz. Bunun için Ondalık Nokta Yok yerine Ondalık Ayırıcı Yok seçeneğini seçin.

Excel'de Ondalık Sayı Sorunu

• Bazı durumlarda, Excel sayıları yanlış ondalık biçimde gösterebilir. Bu, sayının hücreye metin olarak girilmesine neden olabilir. Bu sorunu çözmek için sayıyı seçin ve Ana Sayfa sekmesindeki Sayı Biçimi açılır menüsünü kullanarak doğru sayı biçimini uygulayın.

Excel Virgül Kaydırma

• Excel'de nokta veya virgül kaydırmak mümkündür. Bunu yapmak için hücreyi seçin, Ana Sayfa sekmesine gidin ve Sayı grubunda Sayıyı Artır/Azalt düğmelerini kullanın.

Excel'de Virgülü Kaldırma

• Noktaları kaldırmak için yukarıda belirtilen adımları aynı şekilde virgülleri kaldırmak için de uygulayabilirsiniz.

Bu işlemleri uygulayarak Excel'de sayılardan noktaları ve virgülleri kolayca kaldırabilir ve sayıların doğru biçimde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hücreleri seç, sağ tıkla hücre biçimlendir de.
    sayı sekmesine gel, ondalık ayracı işaretini kaldır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Öner
    Söylediğiniz sadece görüntüyü değiştiriyor. 382.23 ü 382230 olarak yazmalı veya 1.111.111 ide 1111111 yazmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsgoz

Sayın Öner
    Söylediğiniz sadece görüntüyü değiştiriyor. 382.23 ü 382230 olarak yazmalı veya 1.111.111 ide 1111111 yazmalı.

382.23 yerine 382 bin 230 mu yazmalı. yani 3 rakamı sayı artık 6 rakamliya mi dönüşecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.113.321 arasındaki noktalar fiziki olarak orda bulunuyor mu ?

Hücreyi seçip, formül çubuğuna bakın. Orda noktalar görünüyorsa;
    CTRL + H yapıp, bul(aranan) kutucuğuna . (nokta) yazıp, değiştiri(yeni değer) boş bırakıp, tümünü değiştir yaparsanız, hepsi yok olur.

Yanlız 382.23 ün 382230 olması gerekiyorsa, onun formatı standart dışı.
    Fiziksel noktaları yok etmeden önce, o tür rakamları tesbit edip, sonradan sonuna sıfır eklemeniz gerekir.

Eğer fiziki olarak noktalar yoksa; hücre biçimlendirden, 1000 ayracı seçeneğini kaldırmalısınız.

Ama yine 3823.23 rakamı, format dışı olduğu için düzelmeyebilir.
    1000 ayracı nokta ise ondalık ayracı virgül olur. Yada tam tersi.
    Nokta'nın hem bin ayracı hem de ondalık ayracı olarak görünmesi garip.

Verileri dışarıdan aldıysanız. Sanırım dönüşüm sırasında formatları düzgün gelmemiş.

• Ticari Alacaklar 382.23 382230
    Finans Sektörü Faaliyetlerinden Alacaklar 0.00 #DEĞER!
    Diğer Alacaklar 8.20 8198

=EĞER(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-2;1)=".";10;1)*YERİNEKOY(B5;".";"") Bu formülü bir arkadaş önerdi ve benim istediğimi yapıyor. Şimdi bir sorun kaldı. Bu formülü
    uygulayınca hücrede 0 (sıfır) varsa #DEĞER! yazıyor. şimdi bu formüle; "hücrede sıfır varsa 0 yaz" komutunu verecek bir ilave lazım.
  • cdemir kullanıcısına yanıt
    Bunlar borsa istanbulda yayınlanan bilançolardan. Noktalar gerçekten var. Doyalar "xls" formatında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Formülünüz tek ve iki haneli rakamlarda, eğer nokta yoksa, DEĞER hatası veriyor.

Formülü DEĞER hatası verdiğinde kontrol edilen hücrenin aynısını döndürecek şekilde düzenledim.
    =EĞER(EHATALIYSA(EĞER(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-2;1)=".";10;1)*YERİNEKOY(B5;".";""))=YANLIŞ;EĞER(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-2;1)=".";10;1)*YERİNEKOY(B5;".";"");B5)

Umarım işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 15 Ağustos 2016; 22:51:44 >
  • Sayın cdemir.
    Ben bunu farketmemiştim. Cevabınız için çak trşekkürler. Çok hora geçti. Emeğinize sağlık.
    Saygılar.
  • Rica ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

Rica ederim :)
    Dostum selam

Formül benim de işime yaradı teşekkür ederim ama ufak bir sorun yaşıyorum

Bende şöyle bir liste var mesela

8,000.00
    7,500.00
    4,000.00
    15,000.00
    6,000.00
    10,000.00
    8,000.00
    4,500.00
    5,000.00
    200.00

Binli sayıları çok güzel bir biçimde düzeltiyor.
    Örneğin 8,000.000 - 8000 oluyor ya da 12,500.00 - 12500 oluyor ama 1000den küçük sayılarda yani virgülün olmadığı sayılarda
    mesela
    200.00 de sonucu 20000000 yapıyor. Formülün içine bunun için de birşey yapabilir miyiz?

Burada bir not ekleyeyim
    Ben sayıların tam doğrusunu bulmak için formülün sonuna *100 ekledim. O zaman gerçek sayıları veriyor
    Yani senin formülde
    12,500.00 - 125 olarak çıkıyor. Bunu dediğim gibi sonuna *100 koyarak hallettim ama 200.00 gibi hücreler istediğim gibi olmuyor.

Tşk ederim

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam.

Sizin liste standart görünüyor.

Eğer nokta ve virgüller sabitse ve noktandan sonraki rakamlar da hep 00 sa

Bul değiştir (CTRL+H) ile işlem yapabilirsiniz.

Önce bul değiştirde aranana .00 değiştirme alanına, bir şey yazmadan tümünü değiştirin
    Sonra aynı işlemle, aranana virgül yazıp, değiştirme alanına bir şey yazmadan tümünü değiştirin.

Farklı bir durum varsa; bilgi verirseniz, duruma göre başka bir çözüm bakabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 28 Kasım 2019; 14:56:47 >
  • quote:

Aleyküm selam.

Önce bul değiştirde aranana .00 değiştirme alanına, bir şey yazmadan tümünü değiştirin
    Sonra aynı işlemle, aranana virgül yazıp, değiştirme alanına bir şey yazmadan tümünü değiştirin.

Farklı bir durum varsa; bilgi verirseniz, duruma göre başka bir çözüm bakabiliriz.
    Öyle yapıyoruz zaten

Mesela önce 1000 li olanları değiştiriyorum

12,000.00 mesela bunda arama kısmına ,000.00 yazıp değiştir kısmına 000 yazıyorum gibi

Bunda sorun yok, aslında uzun da sürmüyor ama bir formül olursa direk kopyala yapıştır ile bir kere de çözeriz belki diye düşünmüştüm.

Üssteki formül dediğim gibi sadece 200 300 lü sayılarda sıkıntı çıkartıyor ama çok da önemli değil açıkcası

Teşekkür ederim cevap için

• quote:

Aleyküm selam.

peki birşey daha sorayım size

Yine excel de bir listem var. Birim fiyatlar var
    Fiyatlar şöyle sıralanıyor

0,8785
    0,4304

diye gidiyor. Ben bu fiyatları bir programa import etmek istiyorum ve bu göründüğü hali ile alması gerekiyor ama aslında bu hücrelerin değerleri farklı

örneğin
    0,8785356
    0,43035512
    bunu nasıl yapabilirim?Yani excelde karşımda görünen virgülden sonraki 4 haneli hali ile?

• sayıları ayrı bir sütunda isteğinize göre dönüştürün.

=NSAT(A1;4)
    (4 rakamdan sonraki küsüratlar atılır)

=YUVARLA(A1;4)
    virgülden sonraki 5. rakamın durumuna göre 4. rakam yuvarlanır.

=METNEÇEVİR(A1;"0,####")
    Sayı değil metin olarak dönüştürür.
  • ÇOK TŞK EDERİM

yuvarla komutu işimi gördü
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bu formülü bir deneyin :)

=EĞER(EHATALIYSA(DEĞİŞTİR(DEĞİŞTİR(A1;MBUL(",";A1);1;"");MBUL(".";A1)-1;3;""));DEĞİŞTİR(A1;MBUL(".";A1);3;"");DEĞİŞTİR(DEĞİŞTİR(A1;MBUL(",";A1);1;"");MBUL(".";A1)-1;3;""))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.