Arkadaşlar uzun zamandır excelde dış veri almalı dosya çalışmamıştım. Geçen hafta konu tekrar ilgi alanıma girdi ve windows 7 işletim sistemi ve excel 2016 ile webden dış veri almak istediğim bi çalışma yaptığımda komut dizisi hatası aldım.Benzer işlemi aynı win7 ve ofis2016 yüklü laptopumda da denedim onda da aynı hatayı alıyordum. "Bu sayfadaki komut dizisinde bir hata oluştu" İnternette yaptığım araştırmada çözüm olarak SFC Scannow önerisinden tutun da IE tarayıcı desteklenmediği/güncel olmadığı gibi yorumlar ve Denetim Masası İnternet Seçenekleri-Gelişmiş sekmesinde Komut dizisi hata ayıklamasını devre dışı bırakma şeklinde yaygın bir çözüm önerisi var. Bunları denememe rağmen sorun çözülmedi. Nihayet yine webte bulduğum saklı gizli kalmış bir çözüm imdadıma yetişti. Bende işe yarayan yöntem şu IE ve Excel'i kapatıp, Win+R tuş kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açıp aşağıdaki komutu çalıştırın: ------------------------------------------------------------------------ icacls %userprofile%\Appdata\LocalLow /t /setintegritylevel (OI)(CI)L ------------------------------------------------------------------------ Ardından Regedit'i açın ve kayıt defterinden şu 3 klasörü silin: Silinecek kayıt kütüğü klasörleri 2 adet "Extensible Cache" 1 adet "Internet Explorer" HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\Cache\Extensible Cache HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\LowCache\Extensible Cache HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer Kayıt kütüğünde silme işlemini de yaptıktan sonra ie tarayıcı geçmişini temizleyip bilgisayarı yeniden başlatın. Umarım sizin de işinize yarar... |
Bildirim