Merhaba, Yeni yeni excel kullanmaya başladım ama bir türlü yapamadığım bi şey var, yardımcı olursanız çok sevinirim. E sütununda AYT yazıyor ise J sütununa 19'u otomatik olarak tüm satırlara uygulamasını istiyorum, çoğu formülünüzü denedim maalesef yapamadım yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim |
Excel EĞER seçeneklerinde formül kullanma? (9. sayfa)
-
-
Arkadaşlar eğerli değil ama şöyle bir şey yapmak istiyorum örnek olarak fikir vermek isteyen var mı acaba?
Sayfa1 de
1 lt pet. 150 adet
1 lt şişe. 300 adet
3 lt. 500 adet
5 lt 1000 adet
Şimdi sayfa 1 den satış yaptığımda
Sayfa 2 ye
Adı soyadı kaç litrelik pet aldığını yazacağım ve 1 sayfada (referans sabit stokların olduğu sayfa oluyor)
otomatik düşsün istiyorum. Yani ben tek satıra kime kaç lt verdiğimi yazacağım sayfa 1 den otomatik düşsün anlatabildim mi bilemiyorum çok sağolun veya elinde bu tarz bir dosya olan paylaşabilir mi? Çok teşekkür ediyorum...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birde stokları görebileceğim bir hücre de eklense süper olur yani kaç litrelik sattiysam o satırdan otomatik düşsün istiyorum..
Veri doğrulama ve E topla formülü ile basit bir stok takip oluşturdum.
Sayfa 2 de cinsi kısmında veri doğrulama için Sayfa 1 deki ürün çeşitlerinin isimlerini ayarladım. Sayfa 2 de B sütünda 15 civarı kopyalama yaptım.
(Üzerine gelince ok çıkar ve ordan satılan ürünün cinsini seçebilirsiniz.)
Daha fazla kayıt, için ok bulunan boş bir hücreyi aşağıya doğru yeterince kopyalarsınız.
Daha fazla ürün çeşidi eklemek isterseniz. Sayfa 1'e eklemeleri yapın.
Sayfa 2 de B2 den itibaren aşağıya doğru, veri doğrulama için ayarlanmış hücreleri seçin,
Veri sekmesinden Veri doğrulamayı seçin. kaynak kısmındaki formülü seçip silin ve sayfa 1 deki ürün başlıklarını seçin. Artık Sayfa2 de yeni ürünlerde seçilebilecektir.
Veri doğrulamayı şunun için yapıyoruz. ETopla formülü satılan ürünün cinsine göre toplama yapıyor.
Örneğin 1Lt. yerine noktayı unutup 1Lt yazdınız diyelim. ETopla 1Lt yi dikkate almayacaktır. Ve toplam yanlış olacaktır.
Veri doğrulamalı hücrelere el ile de yazabilirsiniz yada oka tıklayıp listedende seçim yapabilirsiniz. El ile yazdığınızda listedeki ürün isimleri haricinde bir veri girerseniz uyarı çıkacak ve excel o veriyi hücreye yazmayacaktır.
Daha detaylı çalışmalar istiyorsanız. Excel stok olarak arama yapın.
-
Çok teşekkür ederim hocam yeni gördüm mesajınızı kullanacağım elinize sağlık...
Merhaba
C6 hücresine 90-100 aralığında sayı yazdığımda, D6 hücresine 3500
C6 hücresine 101-109 aralığında sayı yazdığımda, D6 hücresine 4000
C6 hücresine 110 üzeri sayı yazdığımda, D6 hücresine 5500 yazmasına ihtiyacım var. Nasıl bir formül kullanmam gerekir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X