A1=75, A2=85, A3=100, A4=40, A5;25 iken sınıfın en düşük notu 15 olacak şekilde herkesten not düşüren ve yeni notlara göre 50 nin üzerinin geçtiği, altının kaldığı bir formülün tasarlanması (En küçük hücre ayrı bir hücrede hesaplanmayıp, eğer koşulları arasına MİN işlevi ile yerleştirilecektir.)
bu soruyu yapamadım yardımcı olur musunuz
herkesten kaç not düşülecek?
Merhaba,
Bir hücrede, min fonksiyonu ile, yazılı notlar arasından en düşüğü bulun. Bu ister yüzdesel olarak, ister fark olarak 15 ile en düşük not arasındaki farkı bulun.
Bu fark kadar diğer notlarda eksiltme yapın. Örneğin en düşük not 20 ise, isterseniz her nottan 5 düşebilirsiniz, yada her nottan (20-15)/15=%33.3 düşerek, en düşük notunuz 15 olacak şekilde tüm notları düşürebilirsiniz.. Veriler A sütununda olduğu için, bu eksiltme işlemini örneğin B sütununa yazdırabilirsiniz.
Daha sonra da, örneğin C sütununda ise, EĞER formülünü kullanarak, =EĞER C1>=50 ise "Geçer Not", değil ise "Kaldı" gibi istediğinizi yazdırabilirsiniz.
Tüm bunları adım adım kurmanızı öneririm. Eğer tek formül ile birleştirmek isterseniz, adım adım kurduklarınızı birleştirmek ve sonra ara adımları silerek, yeni ve tek formülü kullanmak daha pratik olabilir.