Bildirim
Excel Final Sınavım İçin Yardım Acil !
Amazon.com.tr: Crocs Ürünlerinde Sepette %20 İndirim promosyon
https://www.amazon.com.tr/promotion/psp/A2T3EGTPRK0CVZ?ref=psp_pc_cart_collapse
10 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba,
Yardımcı bir sutün ile, EĞER formülü kullanarak, Kanaat notları "Var" olanlar için 5, diğerleri için 0 yazdırın. =IF(kanaatnotu ="Var",5,0) şeklinde.
Notların son halini, yardımcı sütun ve son not sütunlarını toplayarak hesaplayın.
En sonunda ise ister iç içe çok sayıda EĞER formülü ile, ister VLOOKUP formülü ile notlara karşılık gelen harfleri yazdırın.
Tüm bunların hepsini, ek yardımcı sütunlar olmadan tek formülle yapmak isterseniz, bu da mümkün ancak tavsiyem adım adım yapıp, sonra birleştirmeniz yönünde.
Kolaylıklar dilerim. -
IFS komutuna bakınız
şöyle kurun mantığı:
IFS(kanaat="Var", sum(sonnot+5), kanaat="Yok", sum(sonnot))
bu komut kanaat var görünce son nota 5 ekler, kanaat yok görünce sadece son notu alır.
kanaat: kanaat notunun olduğu hücreyi yazın.
sonnot: son notun olduğu hücreyi girin.
ayrıca tüm bunları son harf başlığı altında istiyorsanız son harf hesaplamasındaki eşitliğe ekleyin formülü.
anlamadıysanız sorabilirsiniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X