arkadaşlar excelde bir satırda bulunan "A-016747 11.11.2013 18.11.2013 17.11.2013 171,11" bilgisinden sadece A-016747 kısmını başka bir satıra nasıl alabilirim? bu şekilde farklı rakamlardan oluşan birçok satır var ve benim sadece o kısımlarını almam gerekiyor.
A-016747 Sekiz karakter. Eğer hepsinin uzunluğu aynı ise ( 8 karakter) aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Rakamların A1 satırında olduğunu varsayarsak : =PARÇAAL(A1;1;8)
teşekkür ederim alacatan çok işimi gördü
rica ederim dostum
dahayeniyimD
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Excel işlevler ve işlevlerin ortak kullanım videolarınıhttp://www.vidoport.com adresinden öğrenebilirsiniz. 7/24 online eğitimlerimiz ile kursa gitmeye zaman harcamadan, Excel eğitiminizi tamamlayın..
vidoport.com
bir sorum daha olacak umarım cevap bulabilirim, bir sayfada birden fazla sekmede aynı formatta bilgiler bulunuyor, bunların tek sekmede altalta görünmesini istiyorum, nasıl yapabilirim?
sekme derken hücre mi demek istediniz. eğer öyle ise örneğin A1 de E1 e kadar olan hücrelerdeki bilgiler tek hücrede alta yazmak için =A1 & DAMGA(10) & B1 & DAMGA(10) & C1 & DAMGA(10) & D1 & DAMGA(10) & E1 formülü girin formülü girdiğiniz hücrede sağ tıkla / hücre biçimlendir / Hizalama / Metni kaydır işaretle
akcan resimdeki excelde altta yeralan her sekmede açık olan sayfadaki gibi bilgiler bulunuyor bunların tamamını bir sayfada alt alta olacak hale getirmek istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahayeniyim -- 2 Ekim 2014; 10:11:04 >
tüm sayfadaki bilgileri tek sayfada listelemek istiyorsun galiba
aynen :)
aşağıdaki makro kodunu çalıştırın. NOT: aralarda boş satır ve boş hücre olmadığı varsayılmıştır.
Sub SayfaVerileriniBirlestir() Dim sayfa As Worksheet Sheets.Add Application.ScreenUpdating = False ActiveSheet.Move Before:=Sheets(1) ActiveSheet.Name = "Birlesik" toplamsayfa = ActiveWorkbook.Worksheets.Count yenisatir = 1 For n = 2 To toplamsayfa satir = 1 Do sutun = 1 bossatir = False Do hucre = Sheets(n).Cells(satir, sutun).Value If hucre = "" And sutun = 1 Then bossatir = True End If If hucre = "" Then Exit Do Sheets("Birlesik").Cells(yenisatir, sutun).Value = hucre sutun = sutun + 1 Loop If bossatir Then Exit Do satir = satir + 1 yenisatir = yenisatir + 1 DoEvents Loop Next Application.ScreenUpdating = True MsgBox "İşlem tamam !" End Sub
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme