Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Excel formul yardımı lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir formül hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
    Birinci satırdan,ikinci satırı çıkartacak.Üçüncü satıra çıkan sonucu yazacak.Lakin sonucun yanına;birinci satır,ikinci satırdan büyük ise x,küçük ise y koyacak.Satırlar birbirine eşit ise 0 olacak.Araştırdım,beceremedim :/

• F1 e yazacağınız formül

=MUTLAK(D1-E1)&EĞER(D1>E1;"x";EĞER(E1>D1;"y";"")) 

satır demişsiniz ama örneğe göre kolon olacaktı galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcan -- 13 Eylül 2014; 9:19:07 >
  • Şuu an dışardayım, akşam eve gittiğim zaman bakarım.
    İç içe iki eğer kullanarak yapilabilir. 3. eğer de ikinci eğer in "yanlışsa" kısmına yazılarak olur.
  • akcan nickli üyenin de belirttiği gibi muhtemelen kolon demek istediniz. Görselde 2y için eksi işareti kullanmamışsınız. Anlatımda ise sadece yanına y konulmasını istemişsiniz. 2 koşula göre aşağıdaki formülleri kullanabilirsiniz.
    akcan'ın formülü de görsel için uygundur.

=EĞER(D1>E1;BİRLEŞTİR(D1-E1;"X");EĞER(D1<E1;BİRLEŞTİR(D1-E1;"Y");EĞER(D1=E1;D1-E1;"HATALI VERİ")))
    =EĞER(D1>E1;BİRLEŞTİR(D1-E1;"X");EĞER(D1<E1;BİRLEŞTİR(MUTLAK(D1-E1);"Y");EĞER(D5=E1;D1-E1;"HATALI VERİ")))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icatcikartmayav -- 13 Eylül 2014; 13:32:41 >
  • Hocam çok çok sağolun birinci ikinci formüller işimi gördü.Allah razı olsun
  • Merhaba

Sıkıntı daha bitmedi..Resimde de görüldüğü gibi önceki değerler ile katlandığı zaman virgülden sonrası baya uzun oluyor.Hücre biçimlendir den ondalık kısmı 2 basamak olarak işaretliyorum lakin değişmiyor.Virgülden sonra iki basamak kalsa kabulüm.
  • Sanırım YUKARIYUVARLA(F1;2) formülü kullanılacak.Yalnız bunu aşağıdaki formüle nasıl entegre edicem.

=EĞER(D1>E1;BİRLEŞTİR(D1-E1;"X");EĞER(D1<E1;BİRLEŞTİR(D1-E1;"Y");EĞER(D1=E1;D1-E1;"HATALI VERİ")))

@icatcikartmayav @Öner @akcan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel'de Sayaç Yapmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • =yukariyuvarla(buraya sendeki formülü yapıştır)

Iki parantez arasina sendeki formülü yaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef olmadı hocam.Şu uyarıyı alıyorum
  • küsürü 2 basamaklı olan sayı çıkarma işlemi yapılınca nasıl daha çok basamaklı oluyor ??

benim formüle göre

=YUVARLA(D1-E1;2) & EĞER(D1>E1;"x";EĞER(E1>D1;"y";""))

kullanabilirsin.

son mesajdaki formüle göre ise

=EĞER(D1>E1;BİRLEŞTİR(YUVARLA(D1-E1;2);"X");EĞER(D1<E1;BİRLEŞTİR(YUVARLA(D1-E1;2);"Y");EĞER(D1=E1;0;"HATALI VERİ")))
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkayaglu

Merhaba

Bir formül hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
    Birinci satırdan,ikinci satırı çıkartacak.Üçüncü satıra çıkan sonucu yazacak.Lakin sonucun yanına;birinci satır,ikinci satırdan büyük ise x,küçük ise y koyacak.Satırlar birbirine eşit ise 0 olacak.Araştırdım,beceremedim :/

Yazacak olduğun formül bu:
    Bunu bir dene

=(D1-E1)&EĞER(D1>E1;"x";EĞER(D1<E1;"y";""))

küsürat ve yuvarlama ile işin yok.
    Telefonda olduğum için bir türlü bakamamıştım. şimdi pc başına geçtim de ancak bakabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 14 Eylül 2014; 12:47:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.