aynı komutu devam ettirip D sütununda E sütununda devam ettirmek istiyorum. Farketceğiniz gibi bu formül C sütunu için geçerli. Ben bunu işte her sütunda teker teker yazmadan aynı mantıkta ayarlamk için kolay bir yolu var mı?
hücre adreslerinde değişmemesi gerekenin başına $ işareti koyun $C4 olursa C değişmez 4 değişir C$4 olursa C değişir 4 değişmez $C$4 olursa adres değişmez
quote:
Orijinalden alıntı: akcan
hücre adreslerinde değişmemesi gerekenin başına $ işareti koyun $C4 olursa C değişmez 4 değişir C$4 olursa C değişir 4 değişmez $C$4 olursa adres değişmez
Tam olarak nasıl olacağını anlamadım. Ya da ben soruyu belki de doğru anlatamadım.
Ama işte formulü kopyala yapıştır yapıp elle "C"leri "D" yapıyorum. Ya da mesela şirkete yeni biri girdi aynı kodu alıp içinde ki isimleri(mücahitleri) elle değilde daha kolay bir şekilde değiştirebileceğim bir yol var mıdır?
Senin bahsettiğin şey bu dediğimi yapmamı sağlıyorsa tam olarak nasıl yapılıyor anlamadım yine de. Excel'de yeni sayılırım çok anlıyorum diyemem.
excel bunu otomatik olarak yapıyor zaten 1. formülü yazdığınız hücrenin çerçevesinin sağ altına yaklaşın. fare siyah + olacak sol fare tuşu ile tıklayıp sağa sürükleyin
formülde isim değiştirmek için: değişecek formüllü tüm hücreleri seçin ya da sadece bir sütünda ise sütun seçin CTRL+H ye basın (bul ve değiştir) aranan'a mücahit yazın Yeni değer'e değişecek isimi yazın örn: ahmet Tümünü değiştir ile tümünü Değiştir ile teker teker değiştirin
akcan
kullanıcısına yanıt
Elinize ayağınıza sağlık çok yardımcı oldunuz.
Oh ya. Şift çıkartırken tüm günümü harcıyordum bu dertten.
Saygılar sevgiler.
Yeni bir soru daha arkadaşlar,
Şimdi diyelim ki yukarda ki örneklerde olduğu gibi yeni bir elemana shift hazırlayacam. Bu eleman için diğer bir elemanın formülünü alta kaydırdığımda formulün satır değerleri de bir aşşaya göre ayarlıyor kendini ve gerekli tabloya göre durmuyorlar.
Örneğin, =IF(OR(M3="bahaddin";M4="bahaddin";M5="bahaddin");"8,5";"0")+IF(OR(M6="bahaddin";M7="bahaddin");"10";"0")+IF(M8="bahaddin";"10,5";"0")+IF(ISERROR(SEARCH("bahaddin";M9));0;7)+IF(ISERROR(SEARCH("bahaddin";M10));0;7)
bu formulü alt sütuna yeni bir eleman için kaydırdım. Kaydırınca şöyle oldu,