Şimdi Ara

Excel formülü kopyalama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet sorum belki basit belki de yapılamaz birşey.

Şimdi excel de bir formül yazdık

Mesela,

=IF(OR(C3="mucahit";C4="mucahit";C5="mucahit");"8,5";"0")+IF(OR(C6="mucahit";C7="mucahit");"10";"0")+IF(C8="mucahit";"10,5";"0")+IF(ISERROR(SEARCH("mucahit";C9));0;7)+IF(ISERROR(SEARCH("mucahit";C10));0;7)

aynı komutu devam ettirip D sütununda E sütununda devam ettirmek istiyorum. Farketceğiniz gibi bu formül C sütunu için geçerli. Ben bunu işte her sütunda teker teker yazmadan aynı mantıkta ayarlamk için kolay bir yolu var mı?

• hücre adreslerinde değişmemesi gerekenin başına $ işareti koyun
    $C4 olursa C değişmez 4 değişir
    C$4 olursa C değişir 4 değişmez
    $C$4 olursa adres değişmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan

hücre adreslerinde değişmemesi gerekenin başına $ işareti koyun
    $C4 olursa C değişmez 4 değişir
    C$4 olursa C değişir 4 değişmez
    $C$4 olursa adres değişmez

Tam olarak nasıl olacağını anlamadım. Ya da ben soruyu belki de doğru anlatamadım.

Şimdi bunu C sütunu için yaptım;

=IF(OR(C3="mucahit";C4="mucahit";C5="mucahit");"8,5";"0")+IF(OR(C6="mucahit";C7="mucahit");"10";"0")+IF(C8="mucahit";"10,5";"0")+IF(ISERROR(SEARCH("mucahit";C9));0;7)+IF(ISERROR(SEARCH("mucahit";C10));0;7)

D sütunu için de şunu yapmak istiyorum;

=IF(OR(D3="mucahit";D4="mucahit";D5="mucahit");"8,5";"0")+IF(OR(D6="mucahit";D7="mucahit");"10";"0")+IF(D8="mucahit";"10,5";"0")+IF(ISERROR(SEARCH("mucahit";D9));0;7)+IF(ISERROR(SEARCH("mucahit";D10));0;7)

Ama işte formulü kopyala yapıştır yapıp elle "C"leri "D" yapıyorum. Ya da mesela şirkete yeni biri girdi aynı kodu alıp içinde ki isimleri(mücahitleri) elle değilde daha kolay bir şekilde değiştirebileceğim bir yol var mıdır?

Senin bahsettiğin şey bu dediğimi yapmamı sağlıyorsa tam olarak nasıl yapılıyor anlamadım yine de. Excel'de yeni sayılırım çok anlıyorum diyemem.

• excel bunu otomatik olarak yapıyor zaten
    1. formülü yazdığınız hücrenin çerçevesinin sağ altına yaklaşın.
    fare siyah + olacak sol fare tuşu ile tıklayıp sağa sürükleyin

formülde isim değiştirmek için:
    değişecek formüllü tüm hücreleri seçin ya da sadece bir sütünda ise sütun seçin
    CTRL+H ye basın (bul ve değiştir)
    aranan'a mücahit yazın
    Yeni değer'e değişecek isimi yazın örn: ahmet
    Tümünü değiştir ile tümünü
    Değiştir ile teker teker değiştirin
  • akcan kullanıcısına yanıt
    Elinize ayağınıza sağlık çok yardımcı oldunuz.

Oh ya. Şift çıkartırken tüm günümü harcıyordum bu dertten.

Saygılar sevgiler.
  • Yeni bir soru daha arkadaşlar,

Şimdi diyelim ki yukarda ki örneklerde olduğu gibi yeni bir elemana shift hazırlayacam.
    Bu eleman için diğer bir elemanın formülünü alta kaydırdığımda formulün satır değerleri de bir aşşaya göre ayarlıyor kendini ve gerekli tabloya göre durmuyorlar.

Örneğin,
    =IF(OR(M3="bahaddin";M4="bahaddin";M5="bahaddin");"8,5";"0")+IF(OR(M6="bahaddin";M7="bahaddin");"10";"0")+IF(M8="bahaddin";"10,5";"0")+IF(ISERROR(SEARCH("bahaddin";M9));0;7)+IF(ISERROR(SEARCH("bahaddin";M10));0;7)

bu formulü alt sütuna yeni bir eleman için kaydırdım. Kaydırınca şöyle oldu,

=IF(OR(M4="tolgacan";M5="tolgacan";M6="tolgacan");"8,5";"0")+IF(OR(M7="tolgacan";M8="tolgacan");"10";"0")+IF(M9="tolgacan";"10,5";"0")+IF(ISERROR(SEARCH("tolgacan";M10));0;7)+IF(ISERROR(SEARCH("tolgacan";M11));0;7)

Göründüğü üzere M3 M4 değerleri bir sayı arttı ama benim istediğim o formulde ki o satır sayılarının sütun sayıları gibi aynı kalması.

Var mı usta?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel'de Sayaç Yapmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.