Evdeki bilgisyarım da Phenom II X4 940 işlemci sapphire anakart his ati ekran kartı 4gb ram mevcut.
işlerim için Excel kullanıyorum. bilgisayar her konuda çok hızlı iken (filmler, oyunlar) excel hesaplamalarında çuvallıyor.
sorunun AMD'den kaynaklandığını düşünüyor ve i5 ile değiştirmeyi düşünüyordum ki,
şirkete aldığımız üç tane core2quad 2,66 Q8400 4gb ram li makinalardan bir tanesinde de aynı problem çıktı.
bilgisayarlara hesaplama testleri yapıyoruz herhangi bir problem yok ama excel'de hesaplama inanılmaz yavaş aynı dosyayı yan yana bilgisayarlardan biri 4 saniyede hesaplarken diğeri 4 dakikada hesaplayamıyor.
çözüm önerisi olan var mıdır?
her iki makinenin işletim sistemleri nedir. her iki makinede aynı sürüm excel (XP,2003,2007,2010 vs) mi yüklenmiş?
biraz ayrıntı lazım tam çözüm için...
Aşağıda yazdığım kodları kopyalayın not defterine yapıştırın uzantısı .reg olacak şekilde kaydedin. uzantısı her seferinde .reg.txt oluyorsa klasör seçeneklerinden Bilinen dosya uzantılarını gizle seçeneğinin yanındaki tık ı kaldırın..
Kırmızı Yazılı Kodları kopyalayıp yapıştırın ve örn. excelll.reg olarak kaydedin...
Öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak maalesef bu registry edit işe yaramadı. Halen çok yavaş hesaplamakta.
Dosyaları açmakta herhangi bir yavaşlık yok sadece hesaplamalarda.
Bilgisayarlarda WinXP, Office 2007 kurulu. şirkettekiler aynı konfiguraysonda. ikisi gayet güzel çalışıp çok hızlı hesaplama yaparken. Bir tanesinin hesaplaması dakikalar sürmekte..
z123456
kullanıcısına yanıt
Kardeş süpersin :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme