Şimdi Ara

EXCEL KARAKTER SAYISINA GÖRE SIRALAMA YAPMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR EXCELDEKI KELIMELERDE KARAKTER SAYISINA GORE SIRALAMA YAPMAM LAĞZIM MESELA ÖRNEK OLARAK 2 HANELI KELIMELER ALTTA 3 HANELI KELIMELER 4 HANELI KELIMELER GIBI KULLANDIGIM VERSIYON OFFICE 2010 EN VERSIYONU YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM...

• arkadaşlar herhangi bir programda olabılır not defterınde veya dıger programlarda yada bunları sıralayabılecek karakter sayısına gore acıl yardım plss
  • quote:

Orijinalden alıntı: volyus

ARKADAŞLAR EXCELDEKI KELIMELERDE KARAKTER SAYISINA GORE SIRALAMA YAPMAM LAĞZIM MESELA ÖRNEK OLARAK 2 HANELI KELIMELER ALTTA 3 HANELI KELIMELER 4 HANELI KELIMELER GIBI KULLANDIGIM VERSIYON OFFICE 2010 EN VERSIYONU YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM...

B hücresine şu formülü yazın : =UZUNLUK(A1)
    formülü A sütunundaki dolu satıra kadar kopyalayın.
    (A sütunundaki verileriniz A1...A500'de ise B1'deki formülü de B500'e kadar kopyalayın.)
    Şimdi A ve B sütunlarını seçerek verilerinizi B sütununa göre A-Z'ye göre sıralayın.

• arkadaşlar yeni konu açmayı bilmiyorum o yüzden buraya yazıyorum.
    sorunum şu
    YATAYARA($C$6;L!$B$3:$AG$53;2;0)
    formülü alt hücrelere doğru otomatik sürüklemek istiyorum ancak bakması gereken hücreyi de arttırmasını istiyorum
    bir alt hücrede 2 yerine 3 onun altındaki hücrede 4 gibi
    formülde el ile yazmaktan kurtulmak için lütfen yardııımmm....
  • numanegt05 N kullanıcısına yanıt
    teşekkürler sağolun sorun çözüldü :)
  • numanegt05 N kullanıcısına yanıt
    OFFICE 2010 KULLANIYORUM AZ ONCE DEDIGINIZ FORMULU KULLANDIM KUTUCUK ICINDE NAME YAZIYOR ILK SOYLEDIGINIZDE YAPTIM OLDU FAKAT AYNISINI YAPIYORUM OLMUYOR GENE
  • quote:

Orijinalden alıntı: alacatan

quote:

Orijinalden alıntı: volyus

ARKADAŞLAR EXCELDEKI KELIMELERDE KARAKTER SAYISINA GORE SIRALAMA YAPMAM LAĞZIM MESELA ÖRNEK OLARAK 2 HANELI KELIMELER ALTTA 3 HANELI KELIMELER 4 HANELI KELIMELER GIBI KULLANDIGIM VERSIYON OFFICE 2010 EN VERSIYONU YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM...

B hücresine şu formülü yazın : =UZUNLUK(A1)
    formülü A sütunundaki dolu satıra kadar kopyalayın.
    (A sütunundaki verileriniz A1...A500'de ise B1'deki formülü de B500'e kadar kopyalayın.)
    Şimdi A ve B sütunlarını seçerek verilerinizi B sütununa göre A-Z'ye göre sıralayın.

Alıntıları Göster
    Hocam merhabalar.
    Bende 6 sene sonra konuyu canlandırayım dedim :)

Benim problemimde şu;

A5 hücresine herhangi bir 2 haneli bir rakam yazdım mesela "24" B5 hücresinde de buna karşılık, sadece "30" yazmasını istiyorum.

veya

A5 hücresine herhangi bir 3 haneli bir rakam yazdım mesela "270" B5 hücresinde de buna karşılık, sadece "300" yazmasını istiyorum.

yani A5 hücresine 2 haneli bir rakam yazdıysam 30 3 haneli bir rakam yazdıysam 300 yazmasını istiyorum.

Buna çözüm bir formül var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel’de Yaş Hesaplama
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.