Şimdi Ara

Excel VBA Macro Desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar excelde linkli hücredeki linke tıklayarak gittiğim ilişkili hücreden F5+Enter tuşunu kullanmak yerine macro kullanarak geri dönmek istiyorum. Bazen tek bir link bağlantısı değil bir çok link bağlantı yolunu farklı excellerde iziliyoruz, yaptığımız işlemi tek tek geri alırken kullandığımız ctrl+z gibi bir fonksiyonu linkler arasında geri gelmek için kullanma şansımız var mıdır ? Yabancı formlarda araştırdığım kadarıyla bir macro buldum fakat çalıştıramadım. Uzun zamandır arıyorum yardımlarınız için teşekkürler

You could put this in the ThisWorkbook code module

' in ThisWorkbook code module

Public PrevActiveCell As Range
    Dim CurActiveCell As Range

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    Set PrevActiveCell = CurActiveCell
    Set CurActiveCell = ActiveCell
    End Sub
    and then call this (in a normal module) to return to the previous cell

Sub GoBack()
    If Not ThisWorkbook.PrevActiveCell Is Nothing Then
    Application.Goto ThisWorkbook.PrevActiveCell
    End If
    End Sub

• Muhtemelen kodları yanlış yere kopyalıyorsunuz.

Public ile başlayıp ilk end suba kadar olan kodlar

Thisworkbook a yapıştırılacak

Diger sub end sub arasındaki kodları ise modül ekleyip oraya yapıştıracaksınız

Daha sonra Goback makrosuna düğme yada kısayol atayacaksınız.

Kodları denemedim ama, yanlış anlamadiysam sadece bir defa geri donebilirsiniz gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler, ekteki ekran görüntüleri gibi formülleri ekledim. double click ile linkli yere gittikten sonra bastığımda hata vermiyor macro fakat bir fonksiyon da göstermiyor.

Excel VBA Macro DesteğiExcel VBA Macro Desteği

• Yeni bir dosya açıp orda kodları denedim. (Ctrl+P kısayolu atadım)

Kodlar çalışıyor.
    Öncelikle kısayolu değiştirmeyi deneyin olmazsa yeni bir dosya açın kodları ona uygulayıp öyle deneyin.
    (Başka hiçbir kitap açık olmasın)

Muhtemelen dosyadaki başka makro, kısayol vb ile çakışma yapıyor olabilir.

Yalnız dediğim gibi, sadece en son seçilmiş iki hücre arasında gidip gelebiliyorsunuz.

Daha önceki hücreleri hafızada tutmuyor. (Ctrl+Z gibi değil)
  • Merhaba hocam kısa yolu değiştirdim yine aktif olmadı. Dİğer kısa yollarla ile karışmasın diye ctrl alt k yaptım. Yeni bir "buçalışmakitabı" dosyası mı ? Personal.xlsb dosyası mı açmalıyım ? Bir defa gitmesi de yeterli olabilir en azından şimdilik. ekran görünütüsü paylaşabilir misiniz ? nerde hata yaptığımı bulamıyorum. Çok saolun
  • Muhtemelen sizin diğer kayıtlı makrolarınızla çakışma yapıyor ozaman.

Modul8 de olan kodları. Modül1'e en üste alıp çalıştırmayı deneyin. Belki faydası olur.

Yeni bir kitap açıp kodları oraya uyguladım.
    Bu çalışma kitabındaki kodlar.
    Excel VBA Macro Desteği

Moduldeki kodlar.
    Excel VBA Macro Desteği

Sayfanızda sırayla bir kaç hücre seçtikten sonra
    VBA editörden kodu adım adım çalıştırmayı dener misiniz ? (Aktif değilse View\Toolbars\Debug" ile degub araç çubuğunu aktif edebilirsiniz)
    Kodlamada mı sorun var kısayolda mı en azından o anlaşılır.
    Excel VBA Macro Desteği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 29 Nisan 2020; 21:25:51 >

• Hocam tekrardan çok teşekkürler, beceremedim yeni kitapta yazdıklarım exceli kapatınca gidiyor kayıt etmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dreamweaver Flash Buton Ekleme
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim. Yeni kitapi kayıt ederken makro içeren diye kayıt yapmanız lazım. (.xlsm)
    Diğer türlü kaydederseniz kodlar kaydedilmez.

Sizin gönderdiğiniz resimleri inceledim.

Yeni kodu da oraya kopyaladığınızda 2 tane private sub oluyor.
    Bu yüzden sorun çıkıyor olabilir.

Kodların Buçalışmakitabında olmasının nedeni; kitaptaki tüm sayfalarda çalışması için.

Eğer kitabınızda birden fazla sayfa yoksa; (ki resimde tek görünüyor)
    bu çalışma kitabındaki kodları Sayfa1'e taşıyıp deneyin.

Kolay gelsin ;)
  • Hocam dediğiniz gibi yaptım macroenabled excel sayfasında o sayfanın buçalışmakitabına kayıt edip çalıştırmayı başardım, :) fakat şimdi açtığım diğer excellerde macro hiç yokmuş gibi nasıl tüm excellerde çalışmasını sağlayabilirim. Çok teşekkür ederim destekleriniz için.

Excel VBA Macro Desteği
  • Makkronuzun tüm excel dosyalarında çalışmasını istiyorsanız makro kodlarını PERSONAL.XLSB ye taşıyın
  • Merhabalar ilgili kod diğer macrolarla beraber personal.xlsb'nin buçalışmasayfası dosyasına atıldığında anlamadığım bir sebepten ötürü çalışmıyor. Teşekkürler cevabınız için
  • Ek olarak diğer tüm macroları sildim aynı kodları personal.xlsb içinde çalıştıramadım. :(
  • ysfuygulama kullanıcısına yanıt
    Tum excellerde etkin olması için çalışır mi bilemiyorum ana

kodlari personal.xls de oluşturmayı deneyin.
    İlk kod bölümü personal.xls bu çalışma kitabında ikinci bölüm yine oraya ekleyeceğiniz modülde olsun.

Yada kitap1.xls dosyanızı eklenti olarak kaydedip. Daha sonra ayarlardan eklentiyi aktif edin.

Çalışır mı tam emin değilim. Bir deneyin. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler hocam. Personal.xlsb sildim yeniden sadece bu kodu yazdım olmadı, bu kodun çalıştığı exceli Xlstart klasörüne taşıdım hem Personal hem de çalışan exceli aynı anda açtım yine olmadı :) en son eklendi olarak ekledim yine olmadı. Kodla alakalı bir durum olabilir mi bilmiyorum yazıldığı kitap harici excel sayfalarında işlem göstermiyor. Bu işlemi sağlayacak başka bir koda ihtiyacım var demek oluyor. :(
  • ysfuygulama kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Umarım bulursunuz kodları. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.