Merhaba. Yukarıdan aşağı =ORTALAMA($A1:$D1) gibi bir formül girip bu formülün alt satırlarını 11 er 11 er arttırarak 3 satır formül girdikten sonra geri kalan satırlardaki formüllerin satırlarını bu örüntüyle arttırmasını istiyorum ama şunun gibi bir şey ile karsılasıyorum.
=ORTALAMA($A1:$D1) ***bunlar benim girdiklerim =ORTALAMA($A12:$D12) ***bunlar benim girdiklerim =ORTALAMA($A23:$D23) ***bunlar benim girdiklerim =ORTALAMA($A2:$D2) *bunlar excel in olusturdukları =ORTALAMA($A13:$D13) *bunlar excel in olusturdukları =ORTALAMA($A24:$D24) *bunlar excel in olusturdukları
Girdiğim ilk 3 satırı seçip aşağı doğru kaydırınca bana böyle formüller olusturuyor. Oysa ben 34, 45, 56 diye devam etmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
1. satırda bir hücreye aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru çoğaltın =ORTALAMA(DOLAYLI("$A" & (SATIR()*11-10) & ":" & "$D" & (SATIR()*11-10))) Formül görüntüsünde bir değişiklik olmayacak ancak isteğinize göre sonuç üretecek. Bu formül 1. satır ve devamında geçerlidir. Başka bir satırda başlatacaksanız formülde az değişiklik gerekir