Şimdi Ara

Exe ve DLL Dosyalarında Ki Kaynak Koda Ulaşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar merak ettim şimdi biliyorsunuz ki virüsler bir şekilde exelere ve dlllere kendilerini yazabiliyorlar benim merak ettiğim şey şu bu exe ve dll dosyalarının kaynak kodlarına nasıl müdahile edebiliyorlar bu adamlar bunları tasarlarken nasıl exe formatını çözüp kodları değiştiriyorlar.

Sadece virüs aklınıza gelmesin bunun sayesinde bir çok oyuna mod felanda çıkarılıyor şahsen bende bir oyuna mod çıkarmayı düşünüyorum fakat bu dosyaların kaynak kodlarına nasıl erişebilirim ?

• Virüsler exe ve dll'in kaynak kodlarına müdahele edemez sadece onları kendi versiyonları ile değiştirir. Kaynak koda müdahele kişinin kendi bilgisayarında exe/dll'i analiz ederken yapabileceği birşeydir yani örneğin oyuna mod çıkarmak, lisans anahtarını sıfırlamak, programa yeni özellik ekleyip çıkarmak vs gibi şeyler için. rasgele seçilmiş bir oyunda onu yapabilmek içinse usta bir Hacker olmak gerekli : )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exe injection denen bir olay var viruslerin bazilari kendi kaynak kodlarini o programin kaynak kodlarina bulastiriyor bu seye benziyor web sitesine script yerlestirmeye benziyor.

Dosya degistirilmis oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exe'nin içine yerleşen makina koduna 'kaynak kodları' diyorsun galiba fakat 'Kaynak Kodları' makina kodunun derlenmeden önceki haline denir ki bahsettiğin exe injection olayını gerçekleştiren şeyin bir adı da var: Shellcode (Bakınız:https://en.wikipedia.org/wiki/Shellcode ) Temel terimleri doğru kullanalım ki konuyu gören diğer arkadaşların kafası karışmasın diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 22 Ekim 2017; 12:44:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

exe'nin içine yerleşen makina koduna 'kaynak kodları' diyorsun galiba fakat 'Kaynak Kodları' makina kodunun derlenmeden önceki haline denir ki bahsettiğin exe injection olayını gerçekleştiren şeyin bir adı da var: Shellcode (Bakınız:https://en.wikipedia.org/wiki/Shellcode ) Temel terimleri doğru kullanalım ki konuyu gören diğer arkadaşların kafası karışmasın diyorum.

Bakiniz bende arastiriyorum ki terimleri karistirmam son derece normal ucak kullanmayi bilmeyen birisinden havada takla atmasini istemeniz ne kadar dogru.

Bu konu hakkinda daha detayli bilgi sahibi olmak icin bu konuyu acmisim bilgim olsa sormam kustahliga gerek yok.

Derlendikten sonra makina diline yani sirasiyla assemblye ve binarye donusuyor bununda farkindayim fakat bunu anlamak istiyorum ogrenmek istiyorum bu nasil oluyor diye merak ediyorum gecen ufak bir kod yazip decompiler ile icine acip baktim ve ufacik kodum exe olduktan sonra binlerce satirlik koda donusmus...

• Bir konuda az bilgi sahibi olmak başka, konuyu bilenin yaptığı düzeltmeye küstahlık demek çok başka şeylerdir. Kaynak kodları / source codes 2. mesajında da exe içine yerleşen kod anlamında kullandığın için doğru ifadesi olan Shellcode olarak düzelttim sen bunu uçak kullanmayan birine havada takla at demek olarak algıladı isen bu senin problemindir Zaten o düzeltmeyi senin için deil, konuya giren başka arkadaşlar konunun tam doğrusunu bilsin ve kafaları karışmasın diye yaptım.

• Duzeltmenize bir sey demiyorum bundan onur duydum fakat bunu belirtme tarziniz biraz kustahlik olarak algiladim.

• Tesekkur ederim ufak bir reverse engineering toolu ile yazdigim ufak bir programi actim zaten sirasiyla c++ dan assembly ve binarye donustugunu gordum.

Cok degisik bir seydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberMachine

Duzeltmenize bir sey demiyorum bundan onur duydum fakat bunu belirtme tarziniz biraz kustahlik olarak algiladim.

arkadaşa küstah demen hiç hoş değil. bunu yüzyüze bir konuşmada yapsan karşındaki masadan kalkar ve bir daha da yüzüne bakmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.