Şimdi Ara

EXPER EASYPAD (P10AN) TABLET PC KULLANICILARI (411. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.353
Cevap
19
Favori
715.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: regaibyigit.

Arkadaşlar bu easypad tablete windows 8 yükleniyor mu deneyen var mı ona göre alabilirim bu tableti.

Yüklenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl

quote:

Orijinalden alıntı: regaibyigit.

Arkadaşlar bu easypad tablete windows 8 yükleniyor mu deneyen var mı ona göre alabilirim bu tableti.

Yüklenmez.

tamam teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım ve Exper Easypad ile ilgili bir sorum var. Alet normal güzel çalışıyor. Bugün internete bağlamayı denedim, her site açılıyor ama Google Play açılmıyor. App indirmek için bayağıda gerekli oluyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
  • en ucuz nerede bulabilirim bu urunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakieryigit

[size=4]Exper EasyPad’e MoDaCo custom ROM yükleme

Bu makalemizde Exper’in KDV Dahil 599 TL gibi süper bir fiyata satışa çıkardığı Android 2.2 İşletim Sistemli EasyPad adlı tablet bilgisayara MoDaCo tarafından hazırlanan ve son derece başarılı bulduğumuz ROM’u yüklemeyi anlatacağız.

Öncelikli olarak söylenmesi gereken bazı konulara açıklık getirelim, bu açıklama maddelerini mutlaka okuyunuz ve YÜKLEME bölümüne gelene kadar EasyPad’e hiç bir şey yapmayınız:

1) Bu makalede anlatılan çalışmayı yapmanız halinde cihazınız garanti dışı kalabilir, anlatılan konular 64 bit Windows 7 üzerinde pekçok kere denenmiştir.

2) Exper EasyPad aslında Nvidia Tegra Tablet olarak bilinen bir ürün. Advent ve Point Of View gibi bazı şirketler tarafından kendi markalarıyla satışa sunulmuş.
    Çift çekirdekli 1 GHz hızında çok güçlü bir işlemcisi, 512 MB RAM’i var. Hediye olarak verilen 16 GB SD Kart fiyata dahil (599 TL). Kutudan EasyPad ve şarj cihazı dışında bir şey çıkmıyor bu da Exper’in eksi hanesine yazılması gereken bir konu. Oysa kulaklık ve USB kablo verilebilirdi. Cihazın GPS’i ve pusulası yok dönüşleri algılayan Accelerometer var. İnternet tarayıcısı korkunç hızlı, Wifi ve Bluetooth var, 3G yok. Yazılım olarak Google’ın Market, Gmail, Maps gibi çok önemli yazılımlarının hiçbiri bulunmuyor, Türk girişimi olan Android Pazarı ile uygulama indirilebiliyor.

3) Exper EasyPad için Advent Şirketinin hazırladığı orijinal ve güncel ROM var ama bunda da Google uygulamalarının hiçbiri yok. Son derece çıplak bir Android ile karşı karşıyayız.

4) Advent’in Orijinal ROM’unu yüklemek için bir exe dosyasını çalıştırmak yeterli ama o aşamaya gelmek için cihazın çift taraflı USB ile bilgisayara bağlanması gerekiyor. Bu kablodan sizde yoksa bu ROM yükleme işi de olmayacak demektir.

EXPER EASYPAD (P10AN) TABLET PC KULLANICILARI

5) USB ile bilgisayarınıza bağladığınız EasyPad tablet bilgisayarınızı BACK ve POWER tuşlarına aynı anda öyle basmalısınız ki bu cihaz açılmadan EasyPad’e taktığınız bilgisayarınızdan bir donanım olarak görünsün. Aşağıdaki resimde bu tuşlar görünüyor.

Back ve Power tuşlarına TAM BASILMASI GEREKTİĞİ GİBİ BASAMAZSANIZ EASYPAD AÇILIR VE BURADA ANLATILAN İŞLEMLERİ YAPAMAZSINIZ. EasyPad açılırsa kapatmanız ve yeniden denemeniz gerekecektir. Aşağıdaki şekilde APX aygıtı bilgisayarınız tarafından görününceye kadar bu işlemi denemeniz yani EasyPad kapalıyken BACK ve POWER tuşlarına aynı anda basmanız gerekebilir.

6) EasyPad’e MoDaCo ROM yüklemek için cihazınız açıkken bilgisayarınız tarafından Bir Android Phone (Android Composite ADB Interface) cihazı olarak görünmesi gerekiyor ama bu işlemi EasyPad’in ROM’u ile yapamıyoruz. Yani önce Advent’in Orijinal (ve çıplak) ROM’unu yüklememiz gerekiyor. Bu yükleme asıl MoDaCo ROM’a geçiş ROM’u olacak. Advent’in original ROM’unu yükleyip kullanmayacağız ama isterseniz bunu da kullanabilirsiniz tabi.

7) EasyPad’in APX cihazı olarak tanıtılması başka bir olay, Android Phone olarak tanıtılması başka bir olay. APX Cihazı tanıtma işlemi sadece EasyPad kapalı ve USB’den bilgisayara takılıysa BACK ve POWER tuşlarına aynı anda basarak yapılabilen bir tanıtma işlemi. EasyPad açıkken böyle bir tanıma – tanıtma işlemi olmaz. EasyPad açıkken Android Phone cihazı olarak tanıtabiliriz. Fakat Exper’in ROM’u ile böyle bir tanıma – tanıtma işlemi olmuyor. Exper’in ROM’u USB girişini sadece USB Flash Belleklerin kullanılması için kısıtlamış durumda.

EasyPad kapalıyken USB kablosuyla bilgisayara bağlanmış BACK ve POWER tuşlarına aynı anda basılarak APX cihazı olarak yüklemesi yapılmış hali aşağıda. APX Cihazının adı NVIDIA USB Boot-recovery driver for Mobile devices.

EasyPad açılmış, USB kablo ile bilgisayara bağlanmış ve EasyPad ayarlar kısmından USB Hata Ayıklama (USB Debuging) aktive edilmiş hali aşağıda.

8) MoDaCo ROM nedir, ne işe yarar diye sorarsanız şöyle bir yanıt verilebilir : MoDaCo, Paul O’Brien tarafından mobil platformlar için kurulmuş son derece başarılı bir topluluktur. Çeşitli işletim sistemleri için ve tabii Android için cihazlara özelleşmiş Android ROM’ları yapmalarıyla tanınmışlardır. HTC, Samsung, Motorola,LG, SonyEriccson gibi cihazların yanında Advent Vega için de güzel bir ROM hazırlamışlar ve çok ciddi dökümantasyon yapmışlar.

Advent Vega İlgili foruma şuradan ulaşabilirsiniz :http://goo.gl/3tYyh

Advent Vega’nın ROM’u için forum sayfası :http://goo.gl/KLkjR

MoDaCo ROM’un özellikleri kısaca şöyle:
    • Bu ROM’da Google’ın Android için hazırladığı tüm önemli araçlar mevcuttur. Market, Gmail, Maps, Youtube,
    • Root için gerekli ayarlamalar yapılmış, Superuser yüklenmiştir,
    • Titanium BackUp adlı yedekleme yazılımı vardır,
    • EasyPad’in USB girişini isterseniz Flash Bellekler için isterseniz bilgisayarınıza USB cihazı olarak bağlamak için kullanabilirsiniz, bunun için Vega USB Mode yazılımı yüklenmiştir,
    • Bazı hatalar giderilmiştir ve performansı çok iyi durumdadır

9) Bu makalede anlatılan yükleme işlemini yaparsanız yeni çıkacak Android’in asıl Tablet Bilgisayar versiyonu olan Android 3.0 Honeycomb ROM’unu da yükleyebilirsiniz.

10) Yükleme işlemi için ;

APX USB Driver adresi :http://gomobil.in/easypad/FlashUSB.zip

Advent Vega ROM exe adresi :http://gomobil.in/easypad/softwareImage_v1.09_Vega_Final.exe

Android Phone USB Driver adresi :

http://gomobil.in/easypad/tegrausbdrivers-modaco.zip

MoDaCo ROM adresi :http://gomobil.in/easypad/r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned.zip

11) YÜKLEME kısmında ayrıntılarıyla anlatacağız ancak yükleme sıralaması kabaca nasıl derseniz şöyle anlatabiliriz:
    EasyPad kapalıyken bilgisayara tak -> Back ve Power tuşlarına aynı anda basarak APX cihazı olarak bilgisayara tanıt-> Advent Vega ROM yükle (sadece bir exe çalıştırarak 1 dakikalık bir işlem)-> Advent Vega ROM yüklüyken ve EasyTab açıkken ve bilgisayara takılıyken USB Hata Ayıklama (USB Debugging aç) -> Bilgisayarınız cihazı donanım olarak görünce driverlardan Android Phone olarak tanıt -> MoDaCo Custom ROM zipini bir yere aç ve içindeki install-windows.bat’ı çalıştır.

YÜKLEME

EasyPad’i bilgisayarımıza çift taraflı USB Kablosu ile kapalı konumda bağlıyoruz. Çift taraflı USB kablosu aşağıdadır:

EasyPad kapalı ve bilgisayarımıza takılıyken BACK ve POWER butonlarına aynı anda basıyoruz. Bu işlem esnasında EasyPad bilgisayarımız tarafından APX cihazı olarak algılanmalı. Aksi taktirde Advent Vega’nın orijinal ROM’u yüklenmeyecektir. APX Cihazı olarak algılandığında bilgisayarımızda çıkan görüntü aşağıdaki gibidir:

Bu donanım bilgisayarımız tarafından göründüğünde USB Driver yüklemeliyiz. Yükleme işlemi için gereken USB Driver adresi :

http://gomobil.in/easypad/FlashUSB.zip

APX Cihazını yükleme aşamaları ekran görüntüleriyle şöyle :

Yükleme tamamlanıca bilgisayarımızın aygıt yöneticisinde görünüm şöyle olacak

EasyPad bu konumdayken yani Boot-recovery modda iken softwareImage_v1.09_Vega_Final.exe yazılımını çalıştırıyoruz. Bu yazılımı şu adresten indirebilirsiniz :

http://gomobil.in/easypad/softwareImage_v1.09_Vega_Final.exe

Advent’in orijinal ROM’u yükleme işlemi aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterilmiştir:

Bir dakika kadar süren bu yükleme ile cihazımız Advent’in Orijinal ROM’una kavuşuyor. Bu ROM güncel ve original ROM’dur ama içerisinde Google uygulamaları ve Root gibi işlemler yoktur.

Advent Vega ROM açıldığı zaman normal ayarların yapılması gerekiyor. Yani anlaşma Kabul edilmesi, saat ayarları gibi. Ama buradaki asıl olay EasyPad’e Advent Vega ROM’unu kurunca ve çift taraflı USB kablosu ile bağlayınca gelen bir değişiklik. EasyPad’i ilk aldığımızda yani Exper ROM’u ile çift taraflı USB kablosuyla bilgisayarımıza bağadıktan sonra bir değişiklik olmuyordu ama Advent ROM’unu yükledikten sonra bazı değişiklikler oluyor. Mesela “USB Depolama Birimini Aç” kısmı aktive oluyor. Bu aslında şu anlama gelir : Advent Orijinal ROM kurduysanız EasyPad bilgisayarınıza çift taraflı USB kablo ile bağlıyken artık bilgisayarınızdan EasyPad’e dosya aktarabilirsiniz. Ya da tam tersi, EasyPad’den bilgisayarıza dosya aktarabilirsiniz. Tabi bu durumda bilgisayardan EasyPad’e komutlar da gönderebilirsiniz fakat ayarlar kısmından USB Hata ayıklama (USB Debugging) aktif etmeniz gerekiyor. Bu yetenek aslında Android cihazlarının tamamında vardır. Fakat Exper EasyPad’de USB yuvası sadece Flash Bellek takmak için düşünülmüş.

Advent Vega Orijial ROM yükledikten sonra USB Hata ayıklamayı aktifleştirmemiz gerekiyor. Bu içlem için Masaüstinde bulunan Settings -> Uygulamalar -> Geliştirme -> USB hata ayıklama yolunu izliyoruz. Ekran görüntüleri aşağıdaki gibi:

EasyPad’e Advent Vega ROM’u yükleyip USB Hata ayıklama (USB Debugging) aktifleştirince bilgisayarımız yeni bir donanım algılayacak. Bu algılanan donanım NVIDIA Harmony’dir. Bu cihaz yüklenince aygıt yönetcisinde Android Debug Bridge Interface olarak görünecek.

Android Phone (Android Composite ABD Interface) donanımının da cihazımıza tanıtılması gerekiyor. Bu işlem için gereken driver’ı şu adresten indirebilirsiniz :

http://gomobil.in/easypad/tegrausbdrivers-modaco.zip

Bu cihazı Android Phone olarak tanıtmak için tegrausbdrivers-modaco.zip içinden çıkan driver ile güncelleştirmemiz gerekiyor. Bu aygıt üzerinde sağ tuş ile Update Driver Software diyerek tegrausbdrivers-modaco dizinindeki driverları gösteriyoruz. DİKKAT : Yanlışlıkla önceki driverları göstermeyin tegrausbdrivers-modaco dizinindeki driverları göstermeniz gerekiyor.

Bu driver güncelleştirmesinden sonra bilgisayarınızın aygıt yöneticisinde Android Phone aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi görünecektir:

Bu yükleme de tamamlandıysa artık MoDaCo ROM yükleme işlemine geçilebilir. MoDaCo ROM’u indirmek için şu iki adresten birini kullanabilirsiniz:

http://goo.gl/XXHUY

http://gomobil.in/easypad/r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned.zip

Bu indirdiğiniz zip dosyasını bir yere açtıktan sonra tek yapmanız gereken install-windows.bat dosyasını çalıştırmak.

Yükleme ekranları şöyle ilerliyor. Bu esnada EasyPad’e herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Yükleme otomatik olarak tamamlanacak ve EasyPad kapanıp açılacaktır.

Yeni ekranlarımız Advent Vega’nın orijinal ROM’undan çok farkı değil. Ama MoDaCo ROM ile gelen çok sayıda özellik bulunuyor.

Dökümanımızı şu adresten pdf olarak indirebilirsiniz:

http://gomobil.in/easypad/EXPER_EASYPAD.pdf

Bu sayfayı Muharrem TAÇ hazırladı.

Çok ugraşlar sonucu başardım. eline emeğıne sağlık. çok teşekkür ederim

• Herkese merhaba

Jelly Bean ile ilgili yorumlarımı sizinle paylaşmak istedim.

Uzun süredir VegaICS kullanıyordum. Çok stabil ve sorunsuz bir romdu. Beta 1 seviyesinden sonra değişilik takip etmedim. Beta 1'de bence 2 sorun vardı. Birincisi uyku modundan çıkışta Wifi bulamaması, ikincisi ise power tuşuna basarak uyku moduna girdiğinde arka planda bataryayının azar azar bitmesiydi. Forumda o dönem yapılan bazı denemelerle bu sorunlara bir iki program kurarak çözüm bulunmuştu. cihazın ekranının kapanması 30 dakikaya ayarlanıyor, soft lock yazılımı ile uykuya girmesi engelleniyor ve tableti herseferinde tam aç kapa yapıyorsunuz. Allahtan bu rom çok hızlı açılıyordu ve sorunsuz olarak şubat ayından bu yana kullandım.

son dönemde Jelly Bean versiyonu rom üzerine ciddi çalışmalar yapıldı tabletforumda. Bende bu romu denemeye karar verdim 3 gün önce. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim "cihaz çok ciddi değişti". Cihazı 2.3, 3.2 ve 4.0 versiyonları ile kullandım. Her seferinde o kadar ciddi ilerlemeler kaydedildi ki her seferinde iyi ki geçmişim dedim. Bu seferde aynı yorumu yapıyorum :)

wifi bağlanma sorunu ve açma kapama problemi yok (tabii şimdilik :))

bu sefer bu yorumu yapmamım çok ciddi bir sebebi var. hangi versiyonu kullanıyor olursanız olun asıl sorun sistemin 512mb hafızaya sahip olması. her seferinde yer yok uyarısı, sonrasında programları sd karta taşıma işlemi vb. bu sefer olayı tam çözmüşleri. sd kartta gerekli düzenlemeyi yapıyorsunuz ve cihaz iç hafızası yerine sd kartı kullanmaya başlıyor. söyle örnek vereyim. 16gb sd kartı 2 parçaya bölüyorsunuz. ilk parça FAT32 formatlı ve siz bu kısmı kullanıyorsunuz. İkinci kısım EXT4 formatlı ve cihaz bu kısmı kendi hafızası olarak kullanıyor. İkinci kısım için farklı yorumlar var forumda 1gb yeter, 2 gb gereksiz gibi. Ben deneme amaçlı olarak 2gb yaptım. ben şimdilik cihazla birlikte çıkan class4 kartı kullanıyorum ama en kısa sürede hızlı bir karta geçeceğim.

Gelelim kurulum olayına. (İlk kez rom yükleyecek arkadaşlar için bu kısımda yazdıklarım kafanızı karıştırıcı olabilir. Bu nedenle donanım haberdeki exper viewsonic rom kurulum rehberini öncelikli incelemeniz.)

NVFlash versiyonu ile kurulum yapmak çok kolay sadece el alışkanlığınızın olması lazım. Bu alışkanlık 2 3 rom kurarak kazanılıyor. Benim bu kısım için yapacağım 1 hatırlatma ve 1 öneri var. Hatırlatma, kurulumu az ışıklı bir ortamda yapın. Bunun sebebi tableti kapalı olup olmadığını kameranın yanındaki mavi led ile kontrol edebiliyorsunuz ve bu led zor algılanıyor. Öneri ise Usb olarak başka bir aygıt eş zamanlı bağlı olmasın. Bu belki benim laptop ile ilgili bir sıkıntı bilmiyorum. Ama usb bellek ve fareyı çıkartınca ilk denemede APX moda geçebiliyorum.

Tablet forumda öncelikli olarak SD kartın düzenlenmesi gerektiği yazılmış. Burada ufak bir sorun var. Windows EXT4 format atmıyor. Bu durumda EXT4 format atacak bir cihaza ihtiyacınız var. Benim bu konudaki çözümüm şu oldu. Önce VegaModdedStock_v1.10_v2.exe kurulumu yaptım ve cihazı CWM modunda açtım. CWM altından sırasıyla
    1- recovery
    2- advanced
    3- partition sd card
    4- choose partition size ( ben 2048mb seçtim)
    ve sonrasında SD kart hazırlanmış oldu. Bu işlem size direk 2 parçaya bölünmüş ve formatlanmış SD kartı hazırlıyor. İşiniz bitince artık stockroma ihtiyacınız kalmadığı için direk APX moda geçip Jelly Bean’nın NVFLASH versiyonunu çalıştırıyorsunuz ve kurulum başlıyor. Forumdan okuduğum kadarıyla ilk açılışta şarj kablosunun çıkartılması gerektiği yazılmış, bende böyle yaptım. İlk kurulum uzun sürüyor. Biraz sabretmeniz lazım. En az 10 dakika bekleyin.

Kurulum bu kadar kolay.

Ben son versiyon olan Beta6’yı kurdum. Bundan önceki versiyonlarda link2SD için bir iki ayar yapın diyordu bu versiyonda bunu da belirtmemişler. Sadece kur kullan olmuş.

Umarım yazdıklarım işinize yarar. Sizde yorum ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Özgür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacasus -- 29 Ekim 2012; 14:33:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karacasus

Herkese merhaba

Jelly Bean ile ilgili yorumlarımı sizinle paylaşmak istedim.

Uzun süredir VegaICS kullanıyordum. Çok stabil ve sorunsuz bir romdu. Beta 1 seviyesinden sonra değişilik takip etmedim. Beta 1'de bence 2 sorun vardı. Birincisi uyku modundan çıkışta Wifi bulamaması, ikincisi ise power tuşuna basarak uyku moduna girdiğinde arka planda bataryayının azar azar bitmesiydi. Forumda o dönem yapılan bazı denemelerle bu sorunlara bir iki program kurarak çözüm bulunmuştu. cihazın ekranının kapanması 30 dakikaya ayarlanıyor, soft lock yazılımı ile uykuya girmesi engelleniyor ve tableti herseferinde tam aç kapa yapıyorsunuz. Allahtan bu rom çok hızlı açılıyordu ve sorunsuz olarak şubat ayından bu yana kullandım.

son dönemde Jelly Bean versiyonu rom üzerine ciddi çalışmalar yapıldı tabletforumda. Bende bu romu denemeye karar verdim 3 gün önce. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim "cihaz çok ciddi değişti". Cihazı 2.3, 3.2 ve 4.0 versiyonları ile kullandım. Her seferinde o kadar ciddi ilerlemeler kaydedildi ki her seferinde iyi ki geçmişim dedim. Bu seferde aynı yorumu yapıyorum :)

wifi bağlanma sorunu ve açma kapama problemi yok (tabii şimdilik :))

bu sefer bu yorumu yapmamım çok ciddi bir sebebi var. hangi versiyonu kullanıyor olursanız olun asıl sorun sistemin 512mb hafızaya sahip olması. her seferinde yer yok uyarısı, sonrasında programları sd karta taşıma işlemi vb. bu sefer olayı tam çözmüşleri. sd kartta gerekli düzenlemeyi yapıyorsunuz ve cihaz iç hafızası yerine sd kartı kullanmaya başlıyor. söyle örnek vereyim. 16gb sd kartı 2 parçaya bölüyorsunuz. ilk parça FAT32 formatlı ve siz bu kısmı kullanıyorsunuz. İkinci kısım EXT4 formatlı ve cihaz bu kısmı kendi hafızası olarak kullanıyor. İkinci kısım için farklı yorumlar var forumda 1gb yeter, 2 gb gereksiz gibi. Ben deneme amaçlı olarak 2gb yaptım. ben şimdilik cihazla birlikte çıkan class4 kartı kullanıyorum ama en kısa sürede hızlı bir karta geçeceğim.

Gelelim kurulum olayına. (İlk kez rom yükleyecek arkadaşlar için bu kısımda yazdıklarım kafanızı karıştırıcı olabilir. Bu nedenle donanım haberdeki exper viewsonic rom kurulum rehberini öncelikli incelemeniz.)

NVFlash versiyonu ile kurulum yapmak çok kolay sadece el alışkanlığınızın olması lazım. Bu alışkanlık 2 3 rom kurarak kazanılıyor. Benim bu kısım için yapacağım 1 hatırlatma ve 1 öneri var. Hatırlatma, kurulumu az ışıklı bir ortamda yapın. Bunun sebebi tableti kapalı olup olmadığını kameranın yanındaki mavi led ile kontrol edebiliyorsunuz ve bu led zor algılanıyor. Öneri ise Usb olarak başka bir aygıt eş zamanlı bağlı olmasın. Bu belki benim laptop ile ilgili bir sıkıntı bilmiyorum. Ama usb bellek ve fareyı çıkartınca ilk denemede APX moda geçebiliyorum.

Tablet forumda öncelikli olarak SD kartın düzenlenmesi gerektiği yazılmış. Burada ufak bir sorun var. Windows EXT4 format atmıyor. Bu durumda EXT4 format atacak bir cihaza ihtiyacınız var. Benim bu konudaki çözümüm şu oldu. Önce VegaModdedStock_v1.10_v2.exe kurulumu yaptım ve cihazı CWM modunda açtım. CWM altından sırasıyla
    1- recovery
    2- advanced
    3- partition sd card
    4- choose partition size ( ben 2048mb seçtim)
    ve sonrasında SD kart hazırlanmış oldu. Bu işlem size direk 2 parçaya bölünmüş ve formatlanmış SD kartı hazırlıyor. İşiniz bitince artık stockroma ihtiyacınız kalmadığı için direk APX moda geçip Jelly Bean’nın NVFLASH versiyonunu çalıştırıyorsunuz ve kurulum başlıyor. Forumdan okuduğum kadarıyla ilk açılışta şarj kablosunun çıkartılması gerektiği yazılmış, bende böyle yaptım. İlk kurulum uzun sürüyor. Biraz sabretmeniz lazım. En az 10 dakika bekleyin.

Kurulum bu kadar kolay.

Ben son versiyon olan Beta6’yı kurdum. Bundan önceki versiyonlarda link2SD için bir iki ayar yapın diyordu bu versiyonda bunu da belirtmemişler. Sadece kur kullan olmuş.

Umarım yazdıklarım işinize yarar. Sizde yorum ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Özgür

Hocam sende yeterince hızlı çalıştı mı? Ben çok memnun kalamadım.

• beni rahatsız eden bir yavaşlık hissetmedim. bir iki gün sonra ortaya çıkar kokusu :)
  • Beyler iyi aksamlar vegabean alpha 2 romu yeni yukledim ama bu seferde flash player calismiyor. Nasil yapacagiz simdi acil yardim bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbekar

Beyler iyi aksamlar vegabean alpha 2 romu yeni yukledim ama bu seferde flash player calismiyor. Nasil yapacagiz simdi acil yardim bekliyorum.

Flash tablette yüklü mü? Yüklü deüilse yüklemeniz lazım ve mümkün mertebe firefox ile çalıştırın ama bu tablet için flash oynatmak android 4 sürümünden sonra biraz lüks zira artık bellek yetersiz kalıyor.
  • Aynen dostum yuklu hatta butun surumlerini yukledim yine de olmadi ne istir anlamadim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbekar

Aynen dostum yuklu hatta butun surumlerini yukledim yine de olmadi ne istir anlamadim

Bir de beta6 surumunu deneyin bence, flash yuklu geliyor, belki de vegabean'e has bir problemdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 10 aydır Exper P10AN tablet kullanmaktayım. kullanmaya ilk başladığımda 1-2 ay kadar experin orjinal romunu kullandım, sonrasında HoneyComb versiyonunu yükledim, bugün içindede VegaCream-Beta2.1 romu yüklemek istedim APX moda alarak yüklemeyi tamamladım.

cihazımı yeniden başlattığımda dokunmatiği felç oldu. versiyondan kaynaklıdır diye düşündüm. experin orjinal romunu tekrar yükledim bu sefer dil seçimi ekranı geliyor ve yine dokunmatiğim çalışmıyor. usb mouse takarak çözmek istedim fakat cihazım mouseuda görmüyor.

çözüm için forumda yazanları uyguladım "TouchRecalibrate.apk" vs. herşeyim mevcut, fakat tableti mouse ile de açamadığım için "TouchRecalibrate.apk" dosyasına erişemiyorum.

yardımlarınıza muhtacım, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burcuva

yaklaşık 10 aydır Exper P10AN tablet kullanmaktayım. kullanmaya ilk başladığımda 1-2 ay kadar experin orjinal romunu kullandım, sonrasında HoneyComb versiyonunu yükledim, bugün içindede VegaCream-Beta2.1 romu yüklemek istedim APX moda alarak yüklemeyi tamamladım.

cihazımı yeniden başlattığımda dokunmatiği felç oldu. versiyondan kaynaklıdır diye düşündüm. experin orjinal romunu tekrar yükledim bu sefer dil seçimi ekranı geliyor ve yine dokunmatiğim çalışmıyor. usb mouse takarak çözmek istedim fakat cihazım mouseuda görmüyor.

çözüm için forumda yazanları uyguladım "TouchRecalibrate.apk" vs. herşeyim mevcut, fakat tableti mouse ile de açamadığım için "TouchRecalibrate.apk" dosyasına erişemiyorum.

yardımlarınıza muhtacım, teşekkür ederim.

kolay gelsin. Bu konu içinde aratırsan bulursun. bu pek çok kişinin başına gelen bir sorun. yanlış hatırlamıyorsam baki romun usb ayarı host olarak geliyor. yani senin istediğin mouse çalıştırma işini yapabilirsin. CWM moda girip usb'nin host yapılmasıda mümkün diye aklımda kalmış.

Umarım en kısa sürede çözersin.

• söylediğiniz romu da yüklememe rağmen herhangi bir değişiklik söz konusu değil.
  • quote:

söylediğiniz romu da yüklememe rağmen herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

fareyi görmüyormu yani? ekranı düzeltmesi için dememiş arkadaş. bahsettiğiniz programları çalıştırabilmek için fare kullanamadığınızı söylediğiniz için yol göstermiş.
    Benim başıma da aynı sorun geldi. Bende ayrıca açma/kapama ve ses ayar tuşlarının olduğu kartta bir sorun oluştuğundan artık cihazı hiç açamıyorum.
  • Çok uzun zaman geçti üstünden ama ben expere yaptırmıştım. Şimdi exper ne kadara yapıyor yurtdışı fiyatları nasıl hiç bilmiyorum. Tableti elimden çıkaralı çok oldu.
  • doğrudur fareyi kullanamıyorum. kilit ekranında duruyor şuan cihaz.
  • quote:

doğrudur fareyi kullanamıyorum. kilit ekranında duruyor şuan cihaz.

Burcuva, eğer tabletiniz sim kart destekli ise, sim kartı takıp açın.Birde böyle deneyin.Belki olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet

quote:

doğrudur fareyi kullanamıyorum. kilit ekranında duruyor şuan cihaz.

Burcuva, eğer tabletiniz sim kart destekli ise, sim kartı takıp açın.Birde böyle deneyin.Belki olur.

malesef sim kart desteği yok. Exper Easypad P10AN model ürün.
  • 
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.