Şimdi Ara

express vpn saçmalığı(birileri bilgisayarım üzerinden veri madenciliği yapmaya çalışıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle foruma pek hakim değilim o nedenle bu konuyu nereye açacağımı bilemedim yanlışlıkla buraya açtıysak affola:)))))
    neyse konuya değinecek olursak, bilgisayarımda son 1 aydır bir adware tarzı birşey var pc ilk açılır açılmaz google chrome açılıp express vpn diye bir siteye yönlendiriyor malwarebytes ve adware programlarıyla taradım antispyware ilede taradım buldukları adwareleri temizledim fakat şuanda ne yaparsam yapayım bu virüsten kurtulamadım bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevirinirim????????

netten ufak bir araştırma yaptım format bile atsak bazen kurtulamıyormuşuz bu illettden :(((

• Express vpn ile programlar bölümünde bir bilgi varsa Free RevoUninstaller ile kaldırın.

-----------

RogueKiller ile sistemi taratıp ilgili satırlar varsa silin.

--------------
    Eset Online scanner ile sistemi taratın.

---------------

Proxy açığınız varsa kapatın.

---------------

chrome tarayıcınızda vpn eklentisi varsa kaldırın. tarayıcıyı resetleyin.
  • Malware Removal kullanıcısına yanıt
    hocam pc ye hiç vpn yüklemedim iş için kullanıyorum onun haricinde ara da bir cs go falan atarım o nedenle express vpn i falan yüklemedim mlaware ile taratıp silmiştim şimdi dediğiniz gibi esetten falan taratıyorum sonuçları ekran ss i atarım

edit::bilgisayarımda lisanslı olarak mcafee antivirüs plus var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoalem -- 15 Haziran 2020; 17:0:50 >
    hocam sistemi tarattım esette rogue de birşey bulamadı
  • Hosts dosyasını güncelleyin.
    hocam en son hali bu dosyanın
    express vpn saçmalığı(birileri bilgisayarım üzerinden veri madenciliği yapmaya çalışıyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoalem

hocam en son hali bu dosyanın
    Sorun yaratan tarayıcınızı da resetleyin.

Hala problem devam ediyor mu ?
    hocam geçen arkadaşın ricası üzerine pc ye eset internet security yükledim full lisanslı pc yi her açtığımda şu ekranı görüyorum artık

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoalem

hocam geçen arkadaşın ricası üzerine pc ye eset internet security yükledim full lisanslı pc yi her açtığımda şu ekranı görüyorum artık

Zararlı gördüğü bir siteyi engellemiş. Engellediği adresi belirtmiş zaten. Sorun yok.

Yönlendirme sorununuz gitti mi ?

şuan yönlendirme fotodaki gibi devam ediyor hocam sadece eset siteyi engelliyor ama pc her açıldığında yaptığı ilk iş chrome a girip siteye girmeye çalışmak oluyor tüm tarayıcıları kaldırsam bile pc açılınca filanca şeyi neyle açmak istersiniz diye birlikte aç ekranı çıkıyor
  • baslata yada msconfig e kendini saklamış sanırım. chrome ilk acildiginda bu ekranı aç olarak eklemiş olabilir. yada chrome kısa yolununun sonunawww.xxxxxxxxxx.com diye de ekliyor hepsine bi bakin
  • uğraşmaya değmez, yedek alıp format at. onu temizlemeye 1 saat uğraşırsın . yarım saatte formatı basıp geçmek daha kolay. bağımlı olduğun bir program yoksa deepin yada kubuntu kur .
  • başlangıçta bulamadım kısayoldada görünen bir şey yok hocam
  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    hocam doğru diyorsunda pc 7 yıllık asus içindeki harddisk çizik tarlası olmuş artık 2 ay önce windowsun fabrika ayarlarına döndürme kısımından hayatındaki 2. formatını attım tüm günümü aldı kurulması güncellemesi falan beni 1 ay falan idare etmesi lazım pc nin asus gibi şirketler pc üretimine coronadan ara verdiler stoklar sıkıntılı piyasada haliyle yüksek biraz piyasa dinince yeni pc alacağım inşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.