Dostlar merhaba, external dwd writer almak gerekti , piyasada yaklasik 160-180 ytl arasında 2 model buldum.Dahili dwd writer alsam ikisininde yanına yaklasmam ama mecburen external almam gerektiği icin ,bu iki markaya LG ve PHILIPS e ait extenal dwd yazici buldum,oncelikle sizlerden
RİCAM :) 1- varsa;160 180 ytl arasında baska model external dwd writerların markalarını 2-Eger yoksa ; LG ve PHILIPS den biri arasinda yardımcı olmanızı rica ederim ....
PHILIPS USB2.0 EXTERNAL DVD DL DUAL YAZICI Taşınabilir DVDRW (+/-), DL 8.5GB, 16x DVD+R / 16x DVD-R / 8x DL / 8x DVD+RW / 6x DVD-RW yazma hızı. 16x DVD okuma, 48x24x48x CDRW, 8.5 GB çift katman kapasitesi, USB 2.0 bağlantı,
LG 16X8X16 DOUBLE LAYER +/- DVD ,5X DVD-RAM EXTERNAL DVD WRITER
Yazma Hızı 8x (DVD+R Double Layer), 4x (DVD-R Double Layer), 16x (DVD+R), 16x (DVD-R), 5x (Ver 2.2) (DVD-RAM), 48x (CD-R) Tekrar Yazma Hızı 8x (DVD+RW), 6x (DVD-RW), 32x (CD-RW) Okuma Hızı Maks. 48x (CD-ROM), Maks. 16x (DVD-ROM) Veri Transfer Oranı CD: Maks. 7.200 KB/s DVD: Maks. 22.16 MB/s Erişim Süresi CD-ROM: 120 ms DVD-ROM: 140/175 ms DVD-RAM: 250 ms Buffer Kapasitesi 2 MB Yükleme Tipi Motorized Tray Arabirim USB 2.0 Desteklenen Disk Biçimleri Yazma: DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD-R/RW Okuma: DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD-ROM, CD-R/RW, CD-ROM, Mode 1,2 CD-DA, CD-IFMV, CD-ROM XA, Mixed CD, CD-Extra, CD-Text, CD-Plus, Photo CD, Video CD
ya kötülemek gibi olmasın philips'in yazıcalarına alerjim var bu kadar mı mekanik sorun çıkarır bunun kadar mekanik sorun çıkaran yazıcı yok herhalde adamlar cd'yi buldu ama orada kaldı
Phillips hakkında söylenenlere katılmıyorum. Bence Phillips en iyi DVD Writer üreticilerinden birisi... Sürekli firmware updatelerini bulabileceğin iyi bir marka... Şu ana kadar: LG, AOpen, Phillips, Sony, Samsung DVD Writer'ları kullanmış birisi olarak (Hepsi 16X) en hızlı ve en sorunsuz DVD yazdığım markanın Phillips oldugunu söyleyebilirim...
kalitesine bişey dediğim yok yeni teknolojide de üstlerine yok yalnız herkes bizim gibi itinalı kullanmıyo ve mekanik sorunla en çok karşılaşılan makine diyebilirim ...
Bence Lg derim daha önce Philips Marka yazıcım vardı ve mekanik arıza dan dolayı çöpe atım şu an Samsung ve 2 adet LG marka biri external tabi kullanıyorum ve bu güne kadar sorun oluşturmadı Lg,Samsung,Asus bunlardan şaşmamak lazım derim....