Şimdi Ara

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
18
Favori
78.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deathness666

quote:

Orijinalden alıntı: qdry

Bir sorunum var 2 monitörü eyefinity yaptım.1i hdmi diğeri vga dan fakat videolarda vga olan kırılmalar yapıyor oyunlarda olmuyor nedense videolarda yapıyor sebebi nedendir ?

Video dediğin nerden açıyorsun videoyu? Normal tarayıcıdan mı açıyorsun? Bs player? Km player? VLC player? Hem 2 monitörde ne video izlenir nede oyun oynanır. Çok biçimsiz bişey olur. En iyisi tek monitörü kullanmak 2. monitörüde yanından koyarsın eyefinity değilde normal boş monitör olarak.

Gom playerla açıyorum.Eyefinity aktifken tek masaüstü gibi oluyor 3840x1080 çözünürlük gom playerdada ekranı kapla dediğimde 2 monütöre yayıyor , oyunlarda kırılma yaşamıyorum.bana v-sync la ilgili gibi geldi ama bilmiyorum :)

• quote:

quote:

quote:

Bir sorunum var 2 monitörü eyefinity yaptım.1i hdmi diğeri vga dan fakat videolarda vga olan kırılmalar yapıyor oyunlarda olmuyor nedense videolarda yapıyor sebebi nedendir ?

Video dediğin nerden açıyorsun videoyu? Normal tarayıcıdan mı açıyorsun? Bs player? Km player? VLC player? Hem 2 monitörde ne video izlenir nede oyun oynanır. Çok biçimsiz bişey olur. En iyisi tek monitörü kullanmak 2. monitörüde yanından koyarsın eyefinity değilde normal boş monitör olarak.

Gom playerla açıyorum.Eyefinity aktifken tek masaüstü gibi oluyor 3840x1080 çözünürlük gom playerdada ekranı kapla dediğimde 2 monütöre yayıyor , oyunlarda kırılma yaşamıyorum.bana v-sync la ilgili gibi geldi ama bilmiyorum :)

Hayatımda hiç gomplayer kullanmadım o yüzden bişey diyemem.

• Up.
    İyi bir konu bence yukarılarda kalmalı..
  • Arkadaşlar merhaba eyefinity hakkında sorularınız olursa bende seve seve yardımcı olurum
  • Arkadaşlar sağ olsun yokluğumu aratmamış.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.Eyefinity kullananlar çoğaldıkça mutlu oluyorum valla.Bu kadar çok kullanıcı olduğuna göre ben sistemi bozayım artık yapacak başka bir şeyler bulayım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Arkadaşlar sağ olsun yokluğumu aratmamış.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.Eyefinity kullananlar çoğaldıkça mutlu oluyorum valla.Bu kadar çok kullanıcı olduğuna göre ben sistemi bozayım artık yapacak başka bir şeyler bulayım :)

Eyefinity gibisi varmı yaa :) 27 inch monitör bile aynı zevki vermiyor
  • Arkadaşlar merhabalar benimde bu sistem ile ilgili ufak bir sorum var. Ben 4 adet 42 inç lik monitorü 2x2 şekilde konumlandırıp.(3840x2160 çözünürlük istiyorum) Bir bilgisayara bağlamak istiyorum. Amacım sadece video yayını. Bu sistem için nasıl bir bilgisayar seçmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwag

Arkadaşlar merhabalar benimde bu sistem ile ilgili ufak bir sorum var. Ben 4 adet 42 inç lik monitorü 2x2 şekilde konumlandırıp.(3840x2160 çözünürlük istiyorum) Bir bilgisayara bağlamak istiyorum. Amacım sadece video yayını. Bu sistem için nasıl bir bilgisayar seçmeliyim?

Şu anda kullandığın sistem nedir hocam? İşlemci ile ekran kartı çok önemli. Dediğin çözünürlük 8.294.400 piksel demek yani 8k. Oyun oynanmicaksa sadece video oynatılacaksa 300 lira civarındaki ekran kartlar işini görür ;)
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhabalar benimde bu sistem ile ilgili ufak bir sorum var. Ben 4 adet 42 inç lik monitorü 2x2 şekilde konumlandırıp.(3840x2160 çözünürlük istiyorum) Bir bilgisayara bağlamak istiyorum. Amacım sadece video yayını. Bu sistem için nasıl bir bilgisayar seçmeliyim?

Şu anda kullandığın sistem nedir hocam? İşlemci ile ekran kartı çok önemli. Dediğin çözünürlük 8.294.400 piksel demek yani 8k. Oyun oynanmicaksa sadece video oynatılacaksa 300 lira civarındaki ekran kartlar işini görür ;)

Hocam işin doğrusu benim kullacağım bir sistem değil. Bir arkadaşım kafesi için böyle bir sistem kuracağım. Neden ben kuruyorum derseniz bu sistemi kuran firma cihaz için 7000 tl monitor başınada 2000 tl yani toplamda 15000 tl gibi bir ücret teklifi vermiş. Ben de sohbette bunu duyunca ne gerek var bir bilgisayar ile bunu çözeriz dedim. Araştırma yapıyorum.

Anladığım kadarı ile 2 adet ekran kartı+anakart+kasa+işlemci+8 gb ram ile bilgisayar işinden kurtulurum. Fakat işin program kısmına gelince eyefinity benim işimi görebilecek mi ?

Bir diğer konuda monitörler =)) onuda ince kasa led tv ler ile çözüp biraz profil birazda plexiglass ile sistem tamamdır. benim tahminim 6000 tl monitor 2000 tl pc ile bu iş yapılabilir.

• quote:

quote:

quote:

Hocam işin doğrusu benim kullacağım bir sistem değil. Bir arkadaşım kafesi için böyle bir sistem kuracağım. Neden ben kuruyorum derseniz bu sistemi kuran firma cihaz için 7000 tl monitor başınada 2000 tl yani toplamda 15000 tl gibi bir ücret teklifi vermiş. Ben de sohbette bunu duyunca ne gerek var bir bilgisayar ile bunu çözeriz dedim. Araştırma yapıyorum.

Anladığım kadarı ile 2 adet ekran kartı+anakart+kasa+işlemci+8 gb ram ile bilgisayar işinden kurtulurum. Fakat işin program kısmına gelince eyefinity benim işimi görebilecek mi ?

Bir diğer konuda monitörler =)) onuda ince kasa led tv ler ile çözüp biraz profil birazda plexiglass ile sistem tamamdır. benim tahminim 6000 tl monitor 2000 tl pc ile bu iş yapılabilir.

Evet doğru tahmin etmişsin. Ekran kartı tek kartta işini görecektir. Yani bilgisayar hatta 2000 lira bile tutmaz. 1500 lira civarı tutar. Tv lere gelince fiyatlarını bilmem ama tvlerde vga girişi önemli. Çünkü bütün tvleri HDMİ ile bağlıyamazsın. Birde tvleri birleştirince kenarlıkları olacak onuda düşünmen lazım. Video oynatılırken kenarlıklar rahatsız eder. Bunun yerine projeksiyon cihazı daha kullanışlı daha az maliyetli olur. Ama hayır illaki 4 lcd plazma ile kurmak istiyorum dersen ben senin için hangi ekran kartını alman getektiğini söyleyebilirim. Araştırmam sonucu tabikide. 3 lcdde sorun yok. Ama 3den fazla olunca AMD nin özel ürettiği ekran kartları lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet doğru tahmin etmişsin. Ekran kartı tek kartta işini görecektir. Yani bilgisayar hatta 2000 lira bile tutmaz. 1500 lira civarı tutar. Tv lere gelince fiyatlarını bilmem ama tvlerde vga girişi önemli. Çünkü bütün tvleri HDMİ ile bağlıyamazsın. Birde tvleri birleştirince kenarlıkları olacak onuda düşünmen lazım. Video oynatılırken kenarlıklar rahatsız eder. Bunun yerine projeksiyon cihazı daha kullanışlı daha az maliyetli olur. Ama hayır illaki 4 lcd plazma ile kurmak istiyorum dersen ben senin için hangi ekran kartını alman getektiğini söyleyebilirim. Araştırmam sonucu tabikide. 3 lcdde sorun yok. Ama 3den fazla olunca AMD nin özel ürettiği ekran kartları lazım.

Cevabınız için teşekkür ederim.
    http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-eyefinity-technology/for-consumers/Pages/what-is-eyefinity.aspx

Bu sayfayı okuduğum zaman sorularımın cevabını buldum diyebilirim. Geriye sistemi kurması ve çerçevesiz lcd leri bulması kalıyor. Bakalım ilerliyen günlerde eğer sistemi kurmam istenirse buradan da adım adım paylaşırım.

• Tamam burdan paylaş sana yardımcı olmaya çalışırız
  • Beyler Serious Sam 2'yi eyefinity olarak oynamamız için bir yöntem var mıdır
  • Serious Sam 2 eski oyun. Eyefinity desteklemeyebilir.
  • quote:

Serious Sam 2 eski oyun. Eyefinity desteklemeyebilir.

Evet desteklemyor maalesef ama belki ek programlarla veya yama tarzı bir şeyle mümkün olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lady Gagalayan

quote:

Serious Sam 2 eski oyun. Eyefinity desteklemeyebilir.

Evet desteklemyor maalesef ama belki ek programlarla veya yama tarzı bir şeyle mümkün olabilir

bir sürü güzel oyun var onun yerine onları oyna
  • Ekran kartım bu;http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1790&lid=1
    3lü monitör eyefinity kullanmak istiyorum nasıl bağlayabilirim?
    3lü monitörde oyun oynarken 4.monitörde desktop web falan istesem nasıl bağlayabilirim?
    Monitörleri daha almadım, çözümlere göre alacağım.
    Şimdiden teşekkürler.
  • eline sağlık, çok sağlam olmuş konu
  • Ekran kartın uygun. Ama Full HD monitörler alırsan ekran kartı bazı oyunlarda yetersiz gelebilir. Yani Ultradan High yada High dan Mediuma düşürmen gerekir. Onun yerine biraz düşük çözünürlüklü monitörler öneririm. 1680x1050 x3 monitör mesela. Monitörleri seçerken dikkatli seç. DVI-D olan monitörler alırsan sıkıntı yaşamazsın ;)
  • quote:

Ekran kartın uygun. Ama Full HD monitörler alırsan ekran kartı bazı oyunlarda yetersiz gelebilir. Yani Ultradan High yada High dan Mediuma düşürmen gerekir. Onun yerine biraz düşük çözünürlüklü monitörler öneririm. 1680x1050 x3 monitör mesela. Monitörleri seçerken dikkatli seç. DVI-D olan monitörler alırsan sıkıntı yaşamazsın ;)

1 monitör HDMI 2 monitör DVI-D
    Nasıl kablolar ile bağlamam gerekli eyefinity için
    Ekran kartımda 1 hdmi 1 dvi 2 mini display çıkış var.
    Bir de 4. monitörü de desktop ve web için bağlasam onu nasıl bağlayabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.