Şimdi Ara

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
18
Favori
79.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

üst konu olcak çok değerli paylaşımlar gerçekten... forumda en detaylı inceleme bu konuda budur. Çok faysdası olcakdır bu yeni teknoloji deneyimi yaşayacak olan arkadaşlara muazzam kaynak

Eyvallah burhancım belki bir gunde sende yaparsın sanada kurarız Seni nvidiadan atiye gecirecez merak etme

quote:

Orijinalden alıntı: pillout

@Rock_Rage, çok güzel hazırlamışsın, tebrik ve teşekkür ederim.

Benim de bir sorum olacak. Bir süredir ben de 3 monitör kullanmaktayım; çözünürlüğüm 5760x1200. Uzun zamandır ve şu sıralar tek oynamakta olduğum oyun Battlefield BC2, ekran kartım ise 5850. Problemim, yüksek seviye detayda oynayamıyorum, oynamaya çalıştığımda kitlenme veya masaüstüne dönme sorunları yaşıyorum. Sormak istediğim ise, problemimin ekran kartının rami olduğunu düşünüyorum, sence haklı mıyım? Ve eğer haklı isem (veya değilsem de) en kestirme ve uygun fiyatlı çözüm bir 5850 daha mı yoksa elimdekini satıp 2gb rame sahip bir ekran kartı mı almaktır?

Msi afterburner programını indirip oyun içindeki fps degerlerine bakarmısınız.Birde oyunları mediumda oynarken kac fps alıyorsun.5850 ole aman aman bir kart degil kendi gorusume gore her oyunu medium detayda oynatabilir gorusundeim AA ve AF kapalı olarak.Mesela bende shogun 2 de ultra detayda 30 Fps veriyor Just Cause 2 de 30-40 Fps arası yani 5850de kasması cok normal oyunların.Tavsiyem en az 5870 2Gb lık modelleri olucaktır eger imkan varsa demircibu kardesimizden bir 6950 6970 yada varsa 5970 alırsan yuksek deyatda oynayabilirsin.Kitlenmeler ve oyudan atma problemleri işletim sistemi veya oyunla alakalı olabilir.

SAYGILARLA

nvidia clubdeki clubiklerim napar sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Konu sabitlenmiştir @Rock_Rage yakından takip.

iyi forumlar.

Tsk ederim Yeni oyun videolarını yakında yuklucem.

SAYGILARLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Konunun sabitlenmesi çok iyi olmuş sürekli elimizin altında bu kadar kapsamlı ve düzenli bir kaynağın olması iyi olur.

Bir de bende kuracağım ama 3+1 tarzında düşünüyorum. Kendi ekranımı elimden çıkartacaktım ama vazgeçtim onun yerine yeni 3 tane monitör alıp bunu da 4. olarak kullanmayı düşünüyorum. Senin eklediğin kullanım şekillerine baktım orada 1 tane 4lü var ama hepsi aynı anda aynı programı göstermesi için o galiba(oyun gibi). Benim aklımdaki ise 3ünü seninki gibi kurup 4cüyü de üstlerine duvara monte etmek. Alttaki 3lüde oyun açıkken mesela 4cüde diğer işlerimi halletmek istiyorum mesela en basitinden msn, sistemi sıcaklığını göstermesi falan bunu yapmak mümkün mü kontrolü oyunu devreden çıkartmadan diğer monitöre aktarabiliyor muyuz?

2ci kez okuyunca baktım da baya bir karman çorman yazmışım.

Yapabilirsin tabikide sen 3 monitoru grup yaparsın digeri bosta kalır onuda grubun ustune hizalarsın olur biter lakin ekran kartını ne alacaksın onu iyi dusunmen lazım 4 cıkıs veren ekran kartı alman gerekicek benim gorduklerimde 5 li displayport cıkısı olan kartlardan kullanman gerekecek.Her display port için cevirici alman lazım.Yada ikinci bir ekran kartı takabilirsin.

SAYGILARLA

• HD6950 var o çıkışları sağlayabilir mi?
  • quote:

HD6950 var o çıkışları sağlayabilir mi?

Genelde o seride 2 DVI 1 HDMI 1 DP var.Bu sekilde ise ve ozel bir seri degilse sadece 3 monitor baglayabilirsin.Cunku aynı anda ya 2 DVI kullanıcaksın yada 1DVI 1HDMI.Hdmı dvi portuna baglı oldugu için hepsini aynı anda kullanamıyorsun.Asagıyada ornek resimler ekledim.Oyun esnasında kontrol olabiliyormu emin degilim yanlıs bilgi vermiyim.

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz

SAYGILARLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 13 Mayıs 2011; 20:44:15 >

• Kontrol o kadar önemli değil o ekranda istediklerim açık olsun işleyişlerini göreyim yeterli. Gerektiğinde o uygulamalara geçsem yeter bana ama alt tab tarzında değil o anda 3lüdeki programı kapamadan yada aşağıya almadan mouse ve klavye kontrolunu yan tarafa geçirse yeter. Bu arada pcde 3 ekran kartı takılı dolduktan sonra diğer ekran kartının çıkışlarına takıla bilmesi lazım sonuçta 24lü kuranlar bunu tek ekran kartı üzerinden yapmıyorlar diye biliyorum.
  • quote:

Kontrol o kadar önemli değil o ekranda istediklerim açık olsun işleyişlerini göreyim yeterli. Gerektiğinde o uygulamalara geçsem yeter bana ama alt tab tarzında değil o anda 3lüdeki programı kapamadan yada aşağıya almadan mouse ve klavye kontrolunu yan tarafa geçirse yeter. Bu arada pcde 3 ekran kartı takılı dolduktan sonra diğer ekran kartının çıkışlarına takıla bilmesi lazım sonuçta 24lü kuranlar bunu tek ekran kartı üzerinden yapmıyorlar diye biliyorum.

Evet dedigim gibi 2 ekran kartı ile toplam 4 DVI kullanarak yapabilirsin ama 2. ekran kartına verecegin para ile herhalde 10 dan fazla display port donusuturucu alabilirsin.

SAYGILARLA
  • Zaten şu anda bilgisayarda takılı kartlar ondan masraf oluşturmayacak bana. O zaman geriye yapıp oluyor mu olmuyor mu görmek kalıyor. Yardımların için tekrar teşekkürler.
  • quote:

Zaten şu anda bilgisayarda takılı kartlar ondan masraf oluşturmayacak bana. O zaman geriye yapıp oluyor mu olmuyor mu görmek kalıyor. Yardımların için tekrar teşekkürler.

Kartlar varsa zaten problem yok yapınca sizde katkı saglarsanız sevinirim.

SAYGILARLA
  • Tabiki yaptığımda bende paylaşırım bu konu altın
  • ASSASINS CREED e yakışmıs en çok
  • Yeni oyun videoları hd olarak eklenmistir arkadaslar

JUST CAUSE 2 - SHOGUN 2 - DEAD SPACE

SAYGILARLA
  • Mafia 2 steam versiyonu değil sanırım.

Bu oyunda çözünürlüğü 3x1920 1080 olarak mı seçtin yoksa direk 5760x1080 mi çıktı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leech

Mafia 2 steam versiyonu değil sanırım.

Bu oyunda çözünürlüğü 3x1920 1080 olarak mı seçtin yoksa direk 5760x1080 mi çıktı ?

3 x 1920 olarak sectim. 5760 x 1080 olarak cıkmıyor ne yazıkki ama bir sorun yok oyunda.

SAYGILARLA
  • Steam versiyonunda 5760x1080 olarak çıkıyor. Harita ve hız göstergeci sağ ekranın köşesinde oluyor o yüzden sormuştum, tahmin ettiğim gibi sanırım neyse saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: leech

Steam versiyonunda 5760x1080 olarak çıkıyor. Harita ve hız göstergeci sağ ekranın köşesinde oluyor o yüzden sormuştum, tahmin ettiğim gibi sanırım neyse saol

Bendeki orjinal degil Oyuzden olabilir.

SAYGILARLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 16 Mayıs 2011; 21:31:39 >
  • Muhteşem paylaşım, Rock_Rage, eline emeğine sağlık dostum. Aydınlatıcı bir rehber olmuş, çok hoş olmuş. Lcd panel teknolojisinin giderek ucuzladığı, daha da ucuzlayacağı düşünülürse, orta yollu güzel bir sistem kurmak isteyen arkadaşlar için de sağlam bir kaynak. Eyvallah .)
  • ROCK_RAGE hocam bir iş için tek bilgisayara 8 veya 10 adet monitör bağlamam gerekecek, hatta mümkünse 12 tane. ama ben hangi ekran kartını kullanacağıma karar veremedim. önceden tek ekran kartı ile en fazla 4 monitör bağlamıştım. ekran kartlarına ayıracağım bütçe 2000$ civarında olacak. bu işi hangi ekran kartları yapar? tek başına bir ekran kartına 5 monitör bağlayabilir miyim? crossfire yapınca bu sayı 10 a çıkar mı?
    yardımcı olursanız çok mutlu olurum iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetztr

ROCK_RAGE hocam bir iş için tek bilgisayara 8 veya 10 adet monitör bağlamam gerekecek, hatta mümkünse 12 tane. ama ben hangi ekran kartını kullanacağıma karar veremedim. önceden tek ekran kartı ile en fazla 4 monitör bağlamıştım. ekran kartlarına ayıracağım bütçe 2000$ civarında olacak. bu işi hangi ekran kartları yapar? tek başına bir ekran kartına 5 monitör bağlayabilir miyim? crossfire yapınca bu sayı 10 a çıkar mı?
    yardımcı olursanız çok mutlu olurum iyi günler.

Merhaba ilk sayfada gorduyseniz ekran kartı cıkısları hakkında resimler koydum orada 6 tane display port cıkısı olan ekran kartları var atide suanda 1 kartta en fazla 6 cıkıs olabiliyor siz 12 adet baglıcaksanız 2 tane kart alarak 12 adet monitor baglayabilirsiniz.Tam crossfire destekli bir anakart 16x 16x yada 8x 8x yuvalara sahip 2.0 standartını destekleyen bir anakart isinizi gorur.Eger oyun amaclı kullanılacaksa ekran kartı suan için 5970 veya 6990 crosfiredan asagısı kurtarmayacaktır ki ben 5970 te 3 monitorde high detailde 40-60 fps oynuyorum suan sizde bu rakam 4 kat daha fazla olacak oyuzden ekran kartları guclu olmak zorunda.Yok is için sadece grafik izlemek için kullanacaksanız 5770 eyefinity edition modeli var ucuz bir kart bundan ikitane alıp sorun cozulebilir.Yada 4 kart takarak ta kullanabilirsiniz kart basına 3 monitorden x4 = 12 monitor kullanabilirsiniz ama bunun için anakartınızın ust seviye 4 tane ekran kartı yuvası olan bir model olması gerekiyor.Birde hemen belirteyim kullanacagınız monitorlerde display port girisi yok ise her monitor için cevirici alacaksınız ebayde tanesi 10-15$ x 12 = 120 - 180$ arası bir meblag tutacaktır.Monitor standlarını falan saymıyorum zaten onları siz halletmissinizdir.

SAYGILARLA

• Konu ile ilgili olarak;

http://www.youtube.com/watch?v=_wMBS_bfkFk&feature=player_detailpage#t=587s

Projektör ile yapılan eyefinity de güzel olmuş hani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smtknc -- 23 Mayıs 2011; 19:03:05 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.