Avrupadan bir heyet Japonyadaki bir otomobil fabrikasını incelemeye giderler. Fabrikanın işleyişini incelerken bir şey dikkatlerini çeker. Üretim
işlemi tamamlanmış bir aracın içinde bir kendi konulmuş olduğunu görürler ve şaşırarak bunun nedenini sorarlar. Japon yetkilierlde ; '' efendim arabanın
üretim aşaması bittikten sonra aracın içine bir kedi koyarız ve sabah geldiğimizde kedi yaşıyor ise aracın içinde hava sızıntısı olduğundan
onu üretime tekrar göndeririz. eğer kedi ölmüşse sorun yok demektir.'' Heyet bu cevaba daha da cok saırırılar ve taktir ederler. Daha sonra
bu heyetin yolu Türkiyede ki bir otomobil fabrikasına düser ve fabrikayı gezerken japonyadaki gibi bir aracın içinde bir kedi görürler ve nedenini tahmin
ettikleri halde sorarlar. Türk yetkilier ; '' efendim arabanın üretim aşaması bittikten sonra aracın içine bir kedi koyarız ve sabah geldiğimizde eğer kedi
içinde değilse bir sorun var demektir bu yüzden aracı tekrar inceleriz fakat kedi içindeyse sorun olmadığı anlamına gelir.'' die yanıt veririler...
( Delik okadar büyük ki... )
yok artık lebron saçma bir fıkra dostum.. emeğine sağlık...