Şimdi Ara

Fabrikada Çalışmak Nasıldır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
67.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kocaelidesin

Büyük ihtimalle şartları iyi olan bir fabrikadır. Kocaelinin çok büyük bir bölümü zaten bu fabrikalarda çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sensei İtachi kullanıcısına yanıt
    Fabrika ismini pm at konum olarak nerde

• amdvsintel A kullanıcısına yanıt
    Henüz o detayları ben de bilmiyorum

• Pavlovun köpek deneyindeki gibi zil hayatının merkezi olur onunla yemek yer onunla çay içer onunla mıçarsın ve sürekli aynı tipleri görürsün bide kafa dengi adam yoksa iyce kanser olursun 6 yıl textilde çalışmış biri olarak allah düşürmesin diyorum
  • organize sanayi bölgelerinde pek çok fabrika var öğrenci olarak staj harici çalışmak istesem alırlar mı yazın veya birkaç haftalık hem ortamı görürüm hem bir şeyler öğrenirim.
  • Tek tek etiketlemeyeyim ama beyaz yaka adayları ve tıpçı arkadaş rahatsız olmuş maaşlardan. Bu devirde okumadan ortalama üzeri maaş alan tek kitle belli başlı yerlerde çalışan işçilerdir. Babam bizzat emekli, en az 3 tane aile dostumuzun oğulları da çalışıyor, gittiğim spor salonunun tamamına yakını aynı yerde çalışıyor. Arkadaşımın amcası mesai ile 12k₺ kazanmış aylık ama bu tarz fabrikalarda çalışıp da sağlıklı ayrılmak biraz şans olur. Babam 44 yaşında emekli oldu, şu anda emeklilik yaşı 60. O fabrikada işçiye geçen 1 sene belki de beyaz yakalının 3-4 senesine bedeldir. Babam 2-3 yıl önce çalışanlarla karşılaşmış kendi zamanındaki, hepsi babamın şanslı olduğunu söylüyor çünkü zaten ağır ve yorucu bir işte çalışıyorlar, ek olarak da babamın zamanından sonra üstten de aşırı baskı başlamış. Ayrıca vardiya kavramı vardır fabrikada, 8-4, 4-12, 12-8. Servis evinizin önünden almaz, merkezi yere yürürsünüz. Gecenin 11’inde millet yatağa girerken siz buz gibi havada servise yürürsünüz, sabah 8’de işim bitti gün bana kaldı diye düşünürsünüz ama gündüz insanlar gezip tozarken siz uyumak zorundasınızdır, her vardiya değişiminde jetlag yaşarsınız. Bu kadar iyi bir şey olsa babam beni okutmaya teşvik etmeden koyardı fabrikaya kadrolu işçi olarak. Mesai boyunca sıcak yerde çalışıp leş gibi terliyorsunuz çünkü ayaktasınız, eniştem de bir başka fabrikadan emekli oldu geçen yıl. Sigara için molaya çıkmış 2 dakika, başlarında duran formen görüp direkt azarlamış çünkü ona göre o 20 dakikadır oradaymış. Ben babam çalışırken aile gününe gittim, babam içeriyi gezdirdi. Fabrika duruyorken bile içerisi bunaltıcı, sıcak ve gürültülüydü. Türlü türlü alanı var tabi, kimisi ağırlık taşıyor kimisi de pişirmede duruyor kimisi de kauçukların başında duruyor ama hepsi de ağır, yorucu iş. Babam çocukluktan beri çalıştığı için çalışmaktan hiçbir zaman gocunmamış, emekli olmasına rağmen çalışıyor hala. Ama o enayi miydi de yaşı dolmasına rağmen devam etme şansı olduğu halde etmedi? Emekli oldu yaşı dolduğu anda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• amdvsintel A kullanıcısına yanıt
    Yazdklarına baştan sonuna kadar katılmakla birlikte garsonlukla ilgili bir ifade bırakmak istiyorum bu garsonları yöneten patron falan değilsen garsonluk inşaat ameleliğinden farklı değil :) Mecazi değil gerçek anlamda inşaat ameleliğinden tek farkı üstüne üniforma vermeleri. Aklıma geldikçe sövesim geliyor orda çalışan yavşak kaptana da tipini sevdiğimin araplarınada.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.